Zdravím, dotaz- dítko se potatilo a přinesla si "hromadu" kostí (srna a zřejmě liška)
No a chce je vybělit. Jenže... peroxid na bělení tj třicítku mi odmítli prodat, že jedině na živnostenský list. Ten nemám :-( Prý nějaká kontrola kvůli použití na exploziva.
internetoví prodejci jsou na tom prakticky stejně.
Pokus s odbarvovaním peroxidem nedopadl.
Loni použité mraveniště taky nic moc.
Takže... jak se k něčemu takovému dostat?
A nejlépe tak abych sobě ani jiným nezpůsobil problémy?
No jo, za mlada jsem si přinesl koncentrát peroxidu z laboratoří, nebo se dal volně koupit. Bouchací kuličky se moc nelíbily, takže zákaz. Snadné řešení je někdo známý, kadeřník, drogista, barvy laky, apod.
Zkoušels drogerii v Brně na Jánské? Tam jsem svého času litr peroxidu 29-32% koupila. Tam mají všechno.
Možná už jsou jiné předpisy, ale kdoví, jak to je, třeba jen ti prodejci nechcou riskovat nějaký problém. Na Jánské mi kdysi prodali kilovku hypermanganu, zatímco ten stejný den mi v lékárně odmítli prodat víc, jak pár gramů.
Tady prodávají 35% litr za dvě stovky
https://www.nanolab.cz/peroxid-vodiku-35-5l/...
"Prodej možný pouze živnostníkům".
To jsem si nevšimla, ale když to mají, tak na Jánské to koupí v drogerii.
Živnostníci ano. :-) Ale to jsme zpátky u počátečního problému.
Teď se dívám, že to píšu blbě. Ta drogerie je na Orlí (?). https://mapy.cz/letecka?pid=107323940&...
Už jsem tam tři roky nebyla a ty dvě ulice se mi pletou. Teď na webu vypadá prodejna nějak nově, ale asi je to ono, na Jánské teď nic není. Pamatuji si, že jsem tam na něco vzadu u pultu předkládala občanku. Už si nevybavuji, co to bylo, možná ten peroxid (?). Pro chemikálie jsem vždycky šla tam.
Ona není povinnost mít IČO, jde o to, že to nemůžou prodat anonymně, musí evidovat, komu to prodají. To přes internet moc nejde.
Nejenom. Spadá to do kategorie tzv. "prekurzorů výbušnin" a pro ty platí "Prekurzory výbušnin podléhající omezení nesmějí být zpřístupňovány osobám z řad široké veřejnosti ani nesmějí být těmito osobami dováženy, drženy nebo používány."
odpovědi do jedné reakce:
-jj, "máme neprodáme" mi řekli v chlapské drogerii.
Prý se předpisy změnili před rokem či dvěmi.
-mraveniste zkoušela malá loni v létě... výsledek mezi
špatným a mizerným, zřejmě měli mravenci dost jiných
mlsek.
-odbarvovací peroxid je slabší, tj neúčinný.
ani delší koupel nepomůže
-savo nee. Prý zničí kosti. (soused - myslivec)
A co takhle se zeptat u nimrodů a preparátorů co používají a určitě se s někým z nich dohodneš.
Možná naprostá blbost, ale nejde kosti povařit???
Jde to. Hlavně morkové! Můžu doporučit :-)))
Ano, vařit, chce to ale trochu delší dobu.
Převčírem jsem kouknul na první Čelisti, a tam vyvářel žraločí zuby (teda ty dásně se zubama) v kotli a šlo to, bylo to bílý.
Takže když jdou takhle žraločí zuby, tak nějaká kostička z lišky pude taky.
...ve filmu je možné i nemožné- např. granát vybuchne na zemi jako by spadl do sudu s benzínem... :-(
Tady je o tom pěknej článek:
https://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost...