reklama

helma-názor

Zdravím, mám tuto helmu již pár let a nemám přehled co se ted vyrábí za helmy, např v kategorii do 2500,- je tato od Authora v pohodě? myslím materiál, nebo dle čeho to hodnotit

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: včera v 21:48
Autor: duklak
  • Re: helma-názor

Když upadneš na hlavu a budeš na ní mít materiál který se může dostatečně deformovat nebo i zničit, nebo pobere alespoň část energie nárazu může ti to zachránit tvou lebku. Kde rozdrcení je k nepřežití. Pak tvar, počet větracích otvorů, vnitřní konstrukce, IPS a podobně jsou jen zanedbatelný benefit. Prodejci i výrobci obecně tvrdí že cyklo helma by se měla měnit po každém pádu či 2 letech protože i polystyren z kterého je vyrobena stárne na UV záření a povětrnostních podmínkách. Ale i stará helma je při pádu na lebku lepší než nic. Těch 20 mm. materiálu prostě čepicí nenahradíš. Samozřejmě když budeš dost šikovný, můžeš si zlomit vaz a potom tě nezachrání sebelepší helma.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 22:04
    Autor: bukwa
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: helma-názor

Koukal jsem, že INMOLD technologie je už standard a MIPS ochrana mozku se už také nepovažuje za extrém. V současnosti se špičkově pod polystyrén dává zpevnění z karbonu. Dobře vysvětlené je to třeba tady:
    https://www.kola-radotin.cz/nakupni-radce/jak...
    1. Každá helma je lepší než žádná.
    2. Polystyrén se dá dobře lepit a když to znovu po nárazu praskne, tak mimo lepený spoj.
    3. Každý nosí helmu podle ocenění své hlavy.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 00:13
    Autor: Brahma
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: ženu na spolujízdu na kole

včera
hledám spolehlivou romantickou duši - ženu, holku na kolo ve věku cca 45-50 let v blízkosti Znojma, která by…

Hledám: Cyklistka hledá parťáka i parťačku

10.03.2025
Cyklistka 61 let s e-kolem hledá na společné vyjížďky cyklistu i cyklistku z Prahy. Výlety do okolí Prahy,…

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....

10.03.2025
Něco jsem v životě zažila, něco splnila, něco dokázala a něco si užila. Jsem samostatná, aktivní a spokojená.…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

268 cyklistů (2 přihlášení)

Atlas Mountain Race – marockými horami na kole

Poprvé jsem v zimě letěl s kolem do teplých krajin. Účastnil jsem se bikepacking závodu Atlas Mountain Race v…
Fabulator | 11.03.2025

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | 20.01.2025

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025