reklama

Nejlepší audioknihy na cesty

Když jsem na cestách, tak si rád něco poslouchám. Je to příjemné, jít si tak přírodou se sluchátky. A poučné.

Audioknihy jsou za mě velmi dobrý nápad, když se audioverze povede. Někdy bývá i na úrovni psané knihy, snad i lepší.

Nejlepší audioknihy jsou ty, které si člověk poslechne vícekrát. Za mě to jsou tyto:

Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha - Lukavský
Pravý výlet pana Broučka do Měsíce
Krvavý román
Ďáblova zahrádka aneb přírodopis strašidel
Markéta Lazarová
Bylo nás pět
Muži v ofsajdu

Podle mě jsou geniálně namluvené. Tak se pochlubte, co považujete za nejlepší vy.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: včera v 09:34
Autor: Marin7
  • Re: Nejlepší audioknihy na cesty

Chodíš pěšky, takže si to můžeš dovolit. Na kole ty uši potřebuješ.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 10:23
    Autor: Brahma
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Na kole a koloběžce bohatě stačí jedno ucho

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 11:13
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Když já bych vlastně raději poslouchal klasickou muziku. No a do té by mi druhým uchem vstupující auta vadila. Takže za mne raději poslouchám ticho a když už hluk, tak detekuji ta auta.
        Ale pokud to zvládáš, tak je to určitě prímové zpestření.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: včera v 13:44
        Autor: Brahma
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Já to mám tak, že pokud cestuji MHD, pak poslouchám podcasty či četbu. Pokud jedu na kole, poslouchám muziku. Mám jen repráčky "Sena Pi" na přilbě, takže jakmile začne foukat vítr, nic pořádně neslyším. Mluvené slovo si nedomyslím, u muziky to tolik nevadí.
          Ale pak je to tak, že se mi hromadí neposlechnuté díly toho či onoho podcastu pokud je slušné počasí a dá se do práce jezdit na kole.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: včera v 14:03
          Autor: petrp

V provozu mezi autama bych byl se sluchátkama opatrný, ale pokud jede člověk po stezkách či lesem...

Dřív jsem si vystačil s knížkou do MHD, ale poslední dobou mám pocit, že jak nemám v uších nějaký povídání, je ten čas jaksi promarněný. Výhoda je, že se to dá poslouchat bez ohledu na přestupy či pěší přesuny, to se čtením nefunguje...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: včera v 16:44
        Autor: Sodoma

Já mám rád Kdyby všichni chlapi světa a pak Let do nebezpečí, to však není četba, ale rozhlasová hra. Oboje jsem už slyšel mnohokrát, stejně jako Vraždu v Orient Expresu, tu si totiž pouštím, když nemohu usnout, hlava ví, že když to slyší, tak má spát a obejdu se bez čučení do stropu, nebo nedej bože nějakých prášků na spaní, je to dlouhé skoro sedm hodin, tak to akorát vyjde.
    Teprve když jsem tenhle trik před pár lety objevil, pochopil jsem jak je dobré číst dětem před spaním. :)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 14:09
    Autor: petrp

Taky si vždycky něco pouštím před spaním, je to účinné. Lepší, než počítat ovce.

I pod stanem nebo širákem. Je to taková pěkná tečka za tím naším dnem. :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 15:36

Velmi pěkné je načtení Hraničářova učně.
    rozhlasová hra Pán prstenů (SK, radio Twist)
    Vondruškovy Epopeje- Husitská,Lucemburská,Přemyslovská
    Načtené detektivky Dominika Dána. Jen občas až poněkud příliš popisují doby nedávné...
    Historické detektivky J.Červenáka (Stein, Barbarič, Jaroš)
    Toulky českou minulostí (V.Hora), pořad CZ rozhlasu, čtení na pokračování.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 15:12
    Autor: cibi

Ty toulky vlastně taky znám a mám je jako oblíbené. Ale nikdy jsem neslyšel díly po Svaté Anežce. Zastyděl jsem se, že zase nevím nic o pravěku a začal znova. :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 15:33

Jen jednou dostat šanci od Ladislava Vostárka. Vzpomínková audiokniha protkaná písničkami s autorovými texty.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 16:38
    Autor: mildakh

Zaklínač, celá sága i jednotlivé povídky rozhodně stojí za poslech.
    Pratchett má taky pěkně načtený knížky, zejména celá hlídka nebo Otec Prasátek.
    Žambochovo Na ostří čepelí je super i v papírové formě, načtené je taky pěkně.
    Ledacos od Karla Maye se dá sehnat, zhusta taky velmi slušně načtené.

Asi bude záležet jaké žánry bys ocenil.
    Já mám vytipovanou i haldu povídacích kanálů na YT které se dají poslouchat na cestách a bez obrazu ani YT nežere data nijak přespříliš.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 16:41

Mi na žánru nezáleží, důležitá je kvalita. Postupně si poslechnu všechno, co bude v příspěvcích.

Jinak už jsem toho slyšel dost, ale geniálních kousků mám tak do deseti.

YT je taky super a je tam toho dost. Tam oceňuji hlavně Čapkovy a Haškovy povídky. A Švejka, kterého namluvil Arminius. Ten je daleko lepší, než od Wericha.

Pak jsou ještě podcasty, kde se ukrývá taky dost pokladů. Nebo jenom obyčejné věci na takové to domácí žvýkání.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 18:18

Poslouchat YT má tu výhodu, že se tam člověk může i ledacos dozvědět, když najde ty správný kanály, ještě odtamtud neutekli všichni šikovní (blíží se doba, kdy si zaplatim nebula.tv), ale český kanály ti asi neporadim...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: včera v 18:57

Na silnici nic to je nebezpečné, na cyklostezkách ano.
    Když jsem se vracel z Francie, za Lyonem jsem měl Stouny v repráku na řidítkách, ... frantíci trsali se mnou a konečně zapoměli na bonžůr....
    ...prý "dou venez vous"?
    Zalhal jsem.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 00:15
    Autor: Rob144

Pro rýpaly Stouni jsou lepší než audiokniha Sodoma, je tam víc informací!

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: dnes v 00:32
      Autor: Rob144
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: spolucestujícího /pani na okružní cestu ..

06.02.2025
Ahoj Cikliste! Hledám spolucestujícího /pani na okružní cestu s půjčovnou auta v Maroku od 12. dubna do 3. května…

Hledám: jednotlivce,páry,skupiny

15.01.2025
Pro společné vyjížďky na kole,v zimním období pěšky po Česku i zahraničí. Nejlépe důchodci,kteří mají dost času -…

Hledám: Parťáky, parťačky, čím víc tím líp

10.01.2025
Pro výlety i cestování na kole i bez kola. Víc lidí = víc zábavy, nápadů, možností. Sólojízda je trochu nuda.…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

357 cyklistů (2 přihlášení)

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | 20.01.2025

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025

Napříč Českem aneb tak trochu jiná dovolená

V sobotu dopoledne přijíždíme s mou drahou ženou do Vyššího Brodu - do známého města na jižním okraji Šumavy.…
JohnyB | 27.12.2024