Neopustil nás ani neodešel, jen jel napřed a bude nám držet flek v tom nebeským kempu. A vybere nové trasy po mléčné dráze a na nová souhvězdí, kde se běžně nejezdí.
Ách jo, Velký náčelník Honza Kábrt...
smutná zpráva, jeho společnost oživila každý sraz na jarním na něho budeme vzpomínat, jezdíval s dalšími lehokolisty do Berouna pro vodu z Berounky, kterou pak vylévali do labe a nebo to bylo opačně? škoda, že tak brzy odcházejí ti nejlepší.
Všichni tam musíme, ale když někteří zbytečně brzo, tím víc nám tu pak chybí. Honza k lehokolům a ke srazům prostě patřil a zůstane legendou...
Bylo to v roce 2005, možná 2006, kdy jsem pořádal nakoláckou akci, sraz byl ve Světicích a jelo se do Českého Šternberku, v těch dobách nás jezdilo hodně, vzpomínám, že tam byli wewerka, vette, cami, joe..., no a přijel i HonzaK, prý aby nám ukázal lehokolo, hodně z nás to tenkrát vidělo poprvé...
A ještě jedna vzpomínka: před pár rokama měli ležáci sraz někde v jižních Čechách, nevím přesně kde, a já jel o víkendu na kole na jih, a mezi Ratibořskejma Horama a Táborem proti mně lehokolo se spalovacím motorkem a na něm fousáč, sem na něj koukal a říkal jsem si sakra, ten je ale podobnej Honzakovi... vůbec mi nedošlo, že to byl on a vracel se z toho srazu.
Odešel maskot českého lehokolismu...tak se mi vždycky tento člověk na lehokole jevil a pozdával.
Jako maskot neodešel.
Jako maskot byl, je a bude v našich srdcích. V mém určitě.
Honza byl určitě originál svého druhu. Ale používat výraz maskot mě přijde nemístné.
Asi by bylo lepší použít slovo ikona než maskot. Maskot obvykle bývá nějaká "legrační" figurka. Asi kdyby někdo udělal plyšáka s fousy na lehokole, tak to by mohl být maskot českých lehokolistů. (A zároveň odkazující na Honzu)
Ale to je spíš věc toho, jak to máme kdo nastavené v hlavě. Napadá mě jako příklad slovo bába, které někdo může vnímat pozitivně a někdo negativně.