O víkendu jsem byl s naší bandou cykloturistovat na Třeboňsku a byť jsem byl psychicky připraven na ježdění po placce, stejně jsem za každou zatáčkou toužebně očekával alespoň malý kopeček, který se ale nikdy nekonal :-). Nejsem příznívcem brutálních kopců, ale přecejen mám raději jízdu pro alespoň trochu zvlněném profilu, kde se člověk při chladnějším počasí v kopcích alespoň trochu zahřeje. Takhle jsem musel na Třeboňsku průběžně sprchován deštěm shora a blátem zespoda vždy alespoň kousek spurtovat, aby mě nebyla kosa :-). A jaký je váš oblíbený profil trasy?
Vcera jsme se vratili z Alp a ani tamnejsi stoupacky :) me neodradily od me lasky- kopecku. Jednoznacne kopce, nahoru znamena potom taky dolu a mimo jine taky super vyhledy a panoramata... Hodim to vsechno na svuj "blog-web", ale nevim, za jak dlouho :( .
PS: existuji vubec bikeri treba na Hane nebo v Polabi? :)))
Protože bydlím na placce, mám rád kopečky :))
By ses divil.
Hulín je město pro bikery zaslíbené.
Tady na netu jsou kluci z Kojetína a Staňa je z Vlkoše.
Nemuzu nereagovat na slovo Hulin.
je to teda mimo tema, ale kdysi v hloubi minuleho rezimu pri odkryvani bysty Lenina v Huline se stalo ze nejaky vtipalek propasoval pod latku na zada batoh a hrud cedulku s napisem:
LENINE, LENINE,
TY STAREJ SULINE,
CO DELAS V HULINE,
SEBER SE A TAHNI ODKADS PRISEL.
Protoze kvuli tomuto byl i muj strycek vysetrovan se to po rodine traduje, ale nakonec nesedel. Najdou se treba zde lide kteri o tomto incidentu vedi vic??
Hynku-tak o tomto incidentu nic nevím...i když bydlím kousíček od Hulína:-))
Tož ja sem slyšel jino verzu basně.At byla jaka byla bylo v ni kus pravdy.
Ty č....u Lenine
co tu dělaš v Hulině..
Vim akorat že s toho bylo pěkny halo.A ten batoh mu pre slušel.
Takže si to přeber jak chceš.
Ps.nechci sem tahat nějaky politicky řeči.
JInak jezdim rad kopečky aji rovinke.
Ahoj v3em, hlasime se se Slavkem z Valticko/lednmickeho arealu, psi zima, bahno, ledove prehanky, vcera jsme vymyvali blato ze vseho, dnes jsme vymokli ako psi, zacinam kychat, jdu do postele, abych to neodstonala. Nepomaha ani fernet. Desny.
Pocitac je nastaven na anglictinu, proto bez carek a hacku. Lepsi dovolenou vam vsem preji svestka a svestkon.
Ja mám rád kopce, na rovině je jízda nuda.Všechny trasi jezdím obráceně abych jel do kopce,z kopce to není ono. Všichni o mě říkaji že nejsem normální,protože jezdím trasi obraceně než oni z kopce.
Kolo je ideální stroj do rovinaté krajiny. Bez větší námahy je možné se rychle přesouvat na velké vzdálenosti. Jízda v kopcích je únavná a pomalá. Opak tvrdí Ti, kteří kolo nepoužívají jako dopravní prostředek, nýbrž jako sportovní náčiní. Bohužel téměř celé česko je ďáblova pahorkatina. Kdybych bydlel v rovinaté krajině s rozvinutou cyklistikou, tak bych ihned prodal automobil.
Když jsem byl před týdnem v Orlických horách a tři hodiny jsem jel jen do kopce, tak jsem myslel na Jižní Čechy. Třetí den jsem kopce téměř nenáviděl. Když však sedím na Metelu nebo ve Stráži nad Nežárkou a týden nevidím pořádnej kopec (vlastně vůbec žádnej), tak se mi po nich stýská. Ideální je, když se profil mění. Stereotyp mě ubíjí.
Já si myslím, že správný biker patří s bikem do hor.
K tomu dodávám, že na rovině je to větší dřina, člověk musí pořád šlapat. V kopcích se alespoň sveze. Mé nejhorší cyklo zážitky jsou spojeny s Holandskem, Jižní Moravou a kouskem Innské cyklostezky.
Ze začátku jsem kopce nenáviděl, po rovince to frčí, z kopce letí, a do kopce jsem po chvilce dýchavičně tlačil. Postupně si na ně začínám zvykat, beru to jako trénink. Zvláště pak na kratších trasách je to super způsob jak pořádně rozpumpovat kapiláry a zjistit, jestli se fyzička zase někam posunula. Na delší výlety zásadně preferuji rovinku, nebo ta fyzička se ještě tak neposunula a přes 70km v kopcích bych prostě neujel ;o)))
Kopce jsou kořením cyklistiky...kdo nemá rád kopce,není cyklista:-)
Nějak neřeším kudy jedu. Na rovinkách mi vadí jenom stav - co je napravo je i nalevo. To je nuda.
Kopce mi nevaděj ať už jsou naklopený jakkoliv.
kopečky :) a takový http://www.home.karneval.cz/10802185...
Jéé, to mi připomělo, když jsme jeli Bělorusko, Litvu, Lotyšsko a Estonsko. Nejvyšší hora pobaltských republik má totiž asi 318metrů nad mořem :-)))
Bylo to prima kvůli tomu, že se denně dalo pohodlně najet i 120 km a více (s plnou polní), ale podobně jako ty jsem za každou zatáčkou očekávala nějaký kopeček. A když pak po několika dnech pár kopečků přišlo, bylo to parádní :-))
Ovšem teda týden proti větru, nic moc .....
Jinak já mám kopce radši, ale když vyjedu nahoru, ráda si to tam chvíli užiju, nepotřebuji hned sjíždět dolů a zase prudce nahoru jako třeba na Vysočině.
placka vede, víc kilometrů za kratší čas, může to vypadat jako, že mi jde jenom o co největší číslo na tachometru, ale jezdim takovym stylem, že si sotva všimnu, že kolem mě nějaká krajina byla
přesně tak, brácho, mluvíš mi z duše, kopce jsou hezký, ale roviny jsou hezčí
Já taky radši placku:)
Ahoj, já dávám přednost kopečkům. Nemusí být moc velké, ale šlapat po rovině v protivětru je mnohem horší než vyjet kopec.
Jak se řiká, všeho moc škodí. Jak kopců, tak placek. I když je fakt, že pokořit nějakej vrchol, je teprve ten správnej zážitek. Osobně nejvejš co sem byl, tak Grosser Arberr, kterej nad Železnou Rudou provokoval tak dlouho, že už to má za sebou.
Pokud si můžu zvolit, tak ze začátku jízdy raději kopce a na dojezd ty rovinky,ale je jasný,že vždycky to tak nejde, asi tak nějak.
Pokořit něco neživýho mi připadá jako naprostej nesmysl. Ale vyjet kopec, to zní už jinak, ne? Nic ve zlým, ale připomněls mi některý naše televizní reportéry, proto ten výraz ve výše uvedených souvislostech nesnáším. :-)
"Pokořit" něco přírodního (kopec) nelze a mám to taky hodně nerad.
Místo toho prosazuji a používám: "Dosáhnout vrcholu". Je to takový víc vypovídající o tom pocitu:o)))
Jednou jsem vylezl na Kojšovskou holu, a ve vrcholové knize tam byl zápis:"Tuna čtyricať studentok zdravotnickej školy dosiahlo vrcholu" a já blbec tam přišel o dvě hodiny později. Když si představím co se asi na tom kopci dělo......
Co bys prosímtě dělal s tunou čtyřiceti vyzáblejch (jestli to dobře počítám) studentek?
Tak já osobě teda hlasuju za "pokořit" :o)))
A zásadně odmítám jakékoli vrcholení - naposledy když jsem vrcholila, tak bylo v noci zemětřesení a tenhle zážitek bych teda po druhý už absolvovat nechtěla :o)))
Tak tohle teda vypadá zajímavě. To jsem naposledy četl někde v hinduistických textech, že jako bozi tak dlouho vyvrcholovali až se Země otřásla. Už si nepamatuji přesně, ale myslím, že to byl Šiva a bohyně Kálí.
Tak k bohyni mám teda hodně daleko :o)))
A tohle se mi stalo loni v Černé hoře - po 10 dnech jsem se dostala k výborné kávě z džezvy a byla jsem v sedmém nebi. Ovšem jen do druhé hodiny ranní...
Pak jsem spala preventivně dva dny v chodbičce mezi futrama :o)))
Tak to jsem teda netušil, jakej průser způsobim pokořením. U Abyho jsem spustil alergii, snad se moc neosypal a Mirek začal na kopci vyvrcholovat. Tak já slibuju, že se polepšim a někdy se pokusim na tom kole dosáhnout vrcholu, i když si to úplně přesně při šlapání do kopce nedovedu představit. Ale jak píšeš, jde asi především o ten pocit.
:-)))))))))
Já teda budu i nadále pokořovat :o)))
Zakarre, to je, co ?? Jedno pokoření a jakou to vyvolá vášnivou debatu a co všechno se jeden nedozví..... Miiiiiiluju dvojsmysly:-))
Mám raději, když se cesta vlní - a je jedno jak moc. A s chutí si cíleně nějaký ten vrchol vyjedu. Teď mě ale za poslední měsíc nějak víc berou záda, tak mi ty kopečky dávají trošku více zabrat, ale ono zase bude líp... :o)))
No jéje, bude líp hnedle za 3 týdny, však to uvidíme ve Stráži. Myslím, že spousta lidí bude toužebně očekávat nejbližší vrchol. Pardon, kopeček.
Já bych se tam s vámi ráda viděla, ale za prvé nevím jestli přežiju naši dámskou jízdu a za druhé s vozíkem i bez se absolutně nechytám při vašich zabijáckých trasách.
Kdo mluví o zabijáckých trasách?????
Viděl jsem jednu trasu, kterou navrhnul Kominík a zabijáckých úseků tam moc není. Minimium.Teda žádný. Teda skoro :-))
Ale vážně. Trasa je navržená hlavně pro krosy, co jsem tak koukal, většina po rozumných cestách. Teda doufejme že po letošní zimě z nich lesáci neudělali nesjízdný tankodromy nebo pokud udělali, tak že už to dali do pořádku.
A kolik kiláků? Nemám natrénováno a s vozejkem se hůř jezdí.
Ale stejně musím počkat jestli přežiju těch zhruba 300 km příští týden. A já tipuju, že někde bídně zhynu.
Hlavu vzhůru!!!
Co mi říkal Kominík, mělo by to být 80-100 km, pro kochače kolem 50 km. Trasa se dá pochopitelně i individuálně zkrátit, páč všechny cesty vedou na Řadov:-))
Jo, tu padesátku ujedu. Snad... Ale ty první čísla se úplně bojím zopakovat....
Neboj se, bude nás víc, nebudem se bát vlka nic:-))
Ale vážně, jak už někde byl pravil Airline, tady v tý třeb. placce se najížděj kilometry úplně jinak než v kopcích, dáš 100 ani nevíš jak:-) Bude na to celý den.
Já vím, do Třeboně to mám 35 km. Ale stovka ta by mne zabila!
I nezabila, co tě nezabije, to tě posílí!!!!! :-)
Šárko, to mi nemůžeš udělat, abys nepřijela do Stráže... :o)))
Neboj, jsi pod mojí ocvhranou a zhynout tě nenechám, i kdych ti to potomstvo měla táhnout sama - ovšem to by tě vyšlo pěkně draho :o)))
Zkrátka ve Stráži tě očekávám s otevřenou náručí a kdybys mě náhodou nepoznala, tak hledej chatku, kde spí Airline a strejda Libor :o)))