reklama

Chci, aby každý palec nahoru, nebo dolů měl své jméno

Je to problém?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 30.11.2024
Autor: Rob144
  • Re: Chci, aby každý palec nahoru, nebo dolů měl své jméno

Poměr slučovací je složen z rovnocenných hlavních vět, kde se často vyskytuje spojka nebo.
    Chci, aby měl jméno každý palec nahoru.
    Chci, aby měl jméno každý palec dolů.

Pokud se spojka "nebo" vyskytuje ve větách, kde je poměr slučovací, čárku nikdy nepíšeme.

To by měl pochopit i středně vzdělavatelný retard. Je to problém?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7

V tomto případě se nejedná o hlavní věty, ale pouze o větné členy.
      Když už se řeší gramatika, místo té čárky bych napsala tečku na konci souvětí :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Quatsch
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Já bych doporučoval se držet tématu nebo držet ...
        Zakladatele palečky evidentně dráždí a hloupí palečkáři tuplem, takže chce znát další názory.
        Já ty palečky moc nesleduji, poněvadž je používají hlavně osoby, které se jinak snad ani vyjádřit neumí. Možná je lépe, když použijí ten svůj paleček nebo dokonce více palečků , než aby tu otravovali častěji svými slinty. Osobně doporučuji se jimi nezabývat pokud to někoho dráždí.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: Brahma
        Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4

Já bych zase doporučoval pisatelům na veřejné stránce dodržovat gramatiku a základy češtiny alespoň ze základky- jinak to svědčí o tom, jak dávali pozor ve škole a také jak si váží a záleží jim na ostatních. Možná by bylo líp raději se neozývat, než si "vyrábět" ostudu. Ty taky nepíšeš s chybami a než reakci odešleš, překontroluješ napsané- nebo se mýlím? Nač bychom potom chodili do školy? :-/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 01.12.2024
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Není, a z pilnosti bydliště s rodným číslem k tomu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: abernathy
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

A k čemu ti to bude?!?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: radka
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Problém to není, naprogramovat jde (skoro) všechno.

Ale třeba já bych tohle nechtěl. Z podobného důvodu, jako nejsou veřejně vidět hlasy konkrétních lidí třeba u voleb. Pokud někoho ser-štve nějaký příspěvek (v horším případě autor(*)), ať to vyjádří palcem dolů. Pokud někomu vadí, jaké on sám dostává hodnocení, ať se na ně nekouká.

To hodnocení není soutěž popularity. To je zpětná vazba pro autora, chce-li ji. Někdy člověk napíše něco, co už předem pokládá za kontroverzní. Pak asi čeká že dostane i palce dolů, a je to tak v pořádku. Maximálně se může dívat, kolik palců dolů dostal.

(*) that said, minuskovat autora jako celek mi přijde dost ubohé, asi na úrovni ad hominem útoků v diskusích.

Pokud by Nakole mělo tak 1000x víc čtenářů, jako měl kdysi třeba Slashdot, určitě by šlo vymyslet lepší systém hodnocení, který by odděloval hodnocení přínosnosti textu od vyjádření názoru souhlas/nesouhlas (což dneska ty palce na Nakole víceméně dělají primárně).

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.12.2024
    Autor: Akito
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Tvůj problém... (-:

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: brum
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Na Gesichtbooku a linkedin je vidět, kdo a jak na post reagoval, každý má právo ze sebe neanonymě udělat idiota.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Proč idiota?!?
      Už se mi párkrát stalo, že se někdo čílil, proč za něco dostal mínus. Když jsem byla mezi mínusovači, řekla jsem mu, proč jsem mu ho dala, a spustil se šílený cirkus...
      Holt každý máme jiný názor a dotyční se s tím nějak nemínili smířit.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: radka
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Každý máme své démony. To anonymní mínus je prostě jeden z nich. Proč musí být všechno stejné? :-D

Navíc na ksichtovníku a jinde už mínus nedáte, prý pro deprese z nich sebevraždy :-D

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Arnošt905
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Technicky to problém není, potřebná informace už je určitě někde v databázi uložená (jinak by nešlo blokovat vícenásobné hlasování jedním uživatelem), stačí ji zobrazit.

Osobně si myslím, že větší službu by udělalo zrušení odstavce "nejlépe hodnocené" nahoře pod úvodním příspěvkem a technicky by to bylo ještě jednodušší. Tím by totiž odpadl jediný důvod, proč na palečky klikají spammeři a boti: zvětšit nebo zmenšit viditelnost určitých textů jak tady na fóru, tak ve vyhledávačích.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: NightRider
    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Kamarádku na vyjížďky, Praha a okolí.

25.10.2024
Ahoj, Hledám slečnu, co se nebojí šlápnout do pedálů, má smysl pro humor a ráda se projede se mnou po Praze i…

Hledám: Cyklovyjížďky na e-kole

19.09.2024
Hledám prima parťáka - cyklistu s e-kolem ve věku cca 60 let na společné pohodové výlety do okolí Prahy i dále. Já…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

420 cyklistů (12 přihlášených)

Cesta do Prahy (podruhé) a tentokrát úspěšně

Pročítám si své staré blogy a zjišťuji, že jsem Vám něco dlužen. Na začátku roku 2021 jsem napsal blog s…
Stanley58 | 13.11.2024

RUNDREISEN 2024: Dunajec - Wisla - Saalach - Soča - Kwisa ... + Hel

Protože se přece jen trochu cítím součástí zdejšího společenství, rozhodla jsem se opět přispět, i když jsem…
Quatsch | 04.11.2024

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50…
Kristina | 03.10.2024