reklama

Mapy na Internetu IV.

Mapy.cz už prozradily kolik budou chtít za tu jejich neomezenou "profi" verzi
https://www.zive.cz/clanky/mapycz-premium...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 26.11.2024
Autor: Jarda
  • Re: Mapy na Internetu IV.

No a kdo nesouhlasí se šmírováním, tak se tuhle informaci stejně nedozví :-)))
    Tak ať si to užijí!

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 27.11.2024
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Tak marně přemýšlím jak bude fungovat internet, kde přístup na každou webovou bude stát stovku měsíčně...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Sodoma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Přístup tam je pořád zadarmo, ale budou Tě šmírovat ;-)

Mně se tohle taky vůbec nelíbí... A vůbec největší sviňárnu vymyslel Seznam :-/ Ne, že zkoušejí tahat z lidí peníze (a to rozhodně nemalé, za ty prachy se dá dneska pomalu pořídit už i předplatné na nějaké streamovací službě apod.), ale ještě mají tu drzost tam i tak pořád cpát reklamy :-(((

On vůbec celý "internet" jde pomalu do haj**u :-( Co mi má kdo cizí vůbec co šmejdit po disku a zjišťovat kde jsem všude byl, jak dlouho atd. atd. A jenom proto, že na tom nějaký jiný nenažranec vydělává peníze :-(
        Jakžtakž bych to ještě pochopil u našich bezpečnostních složek a legálních ochránců práva (i když, ehmmm, to už jsme tu kdysi měli v jiné podobě)... I to se ale dá řešit trochu jinak, třeba rovnou sledováním přípojky do internetu. Ale aby mi fakt někdo lozil po určitých datech na disku, to už je fakt drzost na entou :-( A nikdo s tím nechce vůbec nic dělat, to je to nejhorší... Prostě jenom prachy světu vládnou :-/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Prážákům, těm je hej. Ale co my co jen cestou z práce domů 2x překračujeme hranici státu, o nějaké sobotní vyjížďce ani nemluvě. A nejkratší cesta do libereckého divadla je přes dvě cizí země.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: petrp
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Už k tomu nějaká korekce informací od Seznam.cz :-)
    https://www.svetandroida.cz/mapy-cz-premium...

[ Reagovat ] [ Zpět ]

A konečně už oficiální info
    https://www.zive.cz/clanky/mapycz-premium...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.12.2024

Tak si to holt zaplatim.

Ale vlastně docela rád, když mapy využívám prakticky denně a jsem s nimi spokojený (až na pár drobností).

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: PepikW
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Zatím? to není vůbec žádná pálka. 249,- Kč na rok je spíše sranda... I když, momentálně se k tomu ani nechystám, výhradně se vyskytuju jenom v ČR ;-) A na to mi stačí i ta free verze.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Tak Pepíci si holt nedají tři piva, my chachaři si jich nedáme pět, tak že z tohoto úhlu pohledu se zase tolik neděje. Zatím jsem nikde neobjevil, zda pod pojmem roční předplatné je myšlen kalendářní rok, nebo rod od zaplacení.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Autor: kotek
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Nojo, jak už jsem zmínil, problém je to pro nás co bydlíme na čáře. Líbilo by se mi mít možnost nastahovat si zdarma X regionů, ne států. Nikdy jsem nepotřeboval ty od Vysočiny na východ, ale Sasko a Dolní Slezko ano, to že jsou součástí Česka je mi v tomto případě fakt k ničemu.

Na druhou stranu aktuálně, za vánoční výzdobu člověk utratí víc a je to jen na pár dní v roce a to nemluvě o s Vánocemi souvisejících orgiích pečení cukroví a podobných akcí.
          V Německu jsem rozhodně dní víc. Bohužel často v místech, kde mobilní data spíš nejsou.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.12.2024

Uvádějí, že je možné bezplatně stáhnout jeden cizí stát, ale Německo a Polsko se nemusí stahovat celé, je možné stahovat jen jednotlivé spolkové republiky a v Polsku jednotlivá vojvodství. Tak nevim jestli i jen jednu republiku nebo vojvodství budou považovat za jeden stát nebo až opravdu celý stát.
            U nás je taky možné si stáhnout jen některé kraje.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Ne, je to jen jeden stát, tj. Česko a dost. zkusil jsem stáhnout HK kraj a k tomu sousední Dolnoslezské vojvodství. Jakmile jsem začal tahat to polské vojvodství, tak se zvolená země změnila na Polsko a HK kraj se znepřístupnil.

Pro osoby žijící v pohraničí nevýhoda, bohužel, sám se polovinu roku pohybuju na Trutnovsku a Náchodsku.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Autor: xtonda

Já kromě Česka mám stažené ještě 4 oblasti sousedních států. Zatím fungují, tak jsem zvědavý jestli se něco bude časem měnit. Možná až s další aktualizací.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Já se běžně pohybuji ve třech státech, protože když bydlíš pár km od trojmezí, tak to jinak nejde.
                Ale 250Kč/rok je myslím rozumná cena. S tím nemám problém.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

O 4 nebo 5 piv za rok míň, to jde ...
                  8-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Autor: AV
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Já s tím taky nemám problém. Ale je to klasický pragocentrismus. :)
                  Přitom nevím jaký je technický rozdíl mezi můžeš si stáhnout jeden stát s X regiony, nebo můžeš si stáhnout X různých regionů. Ale to tady nevyřešíme.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 05.12.2024
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Je jedno, jestli si stáhneš celý stát(objemný balík), nebo jen potřebné regiony jednoho státu- tedy "technicky" je rozdíl jen v objemu dat....

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 06.12.2024

Tak by to mohli limitovat těmi daty, né státy. Stáhnu si Sasko a Dolní Slezsko a ještě mi zbyde na Slovensko, nebo kus Rakouska, ne?

Objevil se i názor, že vlastně budou prodávat cizí data, převlečená do jejich kabátu, protože zahraničí berou čistě z OSM.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 06.12.2024
                      Autor: PepikW
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

...proto je to limitované státem. Já používám tyto mapy asi dva roky a pokud bude problém, vrátím se k Osmand. Tam je ve volné verzi 7 států, což stačí....

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 07.12.2024

Tak dalo by se to všelijak, třeba okruh x kilometrů od zvolené adresy. Ale mapy.cz jsou jednoduchá aplikace a cílovka jsou jednoduchý lidi a pro ty by to bylo moc složitý, tak je to po státech. To je holt nevýhoda pro lidi co bydlí v pohraničí nebo v malých státech.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 07.12.2024

No, tak už mně s touhle "vymožeností" pěkně na...li :-((( Koukal jsem jestli není nějaká aktualizace map a abych se tam dostal, tak už chtějí přihlášení :-( Takže nasrat!!! Nebudu se do každé sračky na netu nebo aplikace přihlašovat jak debil :-(((( Používám sice tu neplacenou verzi, ale tím hůř pro ně... Nevím proč bych se měl někam přihlašovat, chci jenom aktualizovat to, co už mám, ještě k tomu pouze ČR, takže pořád splňuju tu jejich podmínku "jeden stát"... Google si kdysi uměl ošéfovat (bez přihlašování) počty současně stažených oblastí, ale tihle pitomci dneska ne???

Do kamenného krámu taky nechodím s občankou v ruce a nepředstavuju se jménem každému kokotovi za pultem, abych mi něco vůbec prodali :-(

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.12.2024
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

Když jsem přihlášenej, tak trasa naklikaná v prohlížeči na PC je automaticky dostupná na mobilu a záznam ze stopaře pak je zase automaticky dostupný i v prohlížeči.

Každopádně tys to platit stejně nechtěl, ale kopnout sis musel, si fakt ubožák. Předplatné je logicky vázané k nějakému účtu. Možná to mohla být subskripce přes Play Store, ale nějaký účet k tomu prostě je potřeba.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5

Takové online vymoženosti momentálně nepoužívám... Prostě mám v mobilu/tabletu Mapy a jenom někdy se podívám kde momentálně jsem, případně jak a kudy se někam dostanu, a to pěšky, převážně po okolí ;-)

Jo, předplatné musí být vázané na účet, to je snad jasné... Já žádné ale nemám (a ani neplánuju), přesto mně s tím účtem otravují :-( Takže si ty svoje pindy strč laskavě někam :-(

Podle mně se to dá vyřešit i bez toho, ošéfovala by si to samotná aplikace. Jenomže, to by se jim nejdřív muselo chtít :-/

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Ale přeci dneska není problém odejít jinam, nebo si při nějakých schopnostech udělat ten mapový server sám *). Mapy používají stejná OSM data, která může používat kdokoliv (a kdokoliv je může aktualizovat). Jediný rozdíl je v tom, že oni si ČR udržují ve vlastní režii mimo OSM.

Když v hospodě začnou čepovat drahé/mizerné/mnou neoblíbené pivo, tak tak nesedím doma, netluču čepicí o stůl, ale jdu jinam.

*) se slzou v oku vzpomínám na dnes už asi neexistující projekt nějakého nadšeného člověka, který uměl vybrat oblast a pak si člověk navolil v jakém měřítku a jaké papíry to chce vytisknout a jestli tam mají být ořezové značky nebo ne. Kdysi jsem takhle měl vytištěnou celou Labskou 1:50000.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Mně ale nejde o to, že za ty "funkce navíc" chtějí zaplatit... Až je třeba jednou budu potřebovat, tak si to zaplatím, nejsou to žádné velké peníze, spíše naopak. Rozčiluje mně ale, že i na ten free provoz chtějí přihlašování do aplikace :-/ Proč jako? Na tohle to vůbec není potřeba... Prostě aplikace sama od sebe dovolí stáhnout jeden jediný stát, a pokud budu chtít něco navíc, tak si teprve může ověřovat jestli jsem si to zaplatil nebo ne... Do té doby je to zase oser a hlavně naschvál od Seznam.cz, nemůžu si pomoct :-/

V hospodách mně u vchodu taky nikdo nelustruje, než mně tam vůbec pustí :-(

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Extrém byl, když to po mne jednou vyžadovalo registraci a vytvoření účtu, abych si mohl stáhnout manuál. Pomyslel jsem si cosi o defekaci v biografu ...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: Aviatik

Takováhle svinstva začínají praktikovat i nadnárodní výrobci hardware, elektroniky apod. Aby ses dostal k požadovaným informacím (které přitom mají být už rovnou v krabici s tím výrobkem!!!), tak Tě buď ženou na jejich FB, WhatsApp a další sociální debility, nebo chtějí účet přímo na svých stránkách :-(((

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: jednotlivce,páry,skupiny

15.01.2025
Pro společné vyjížďky na kole,v zimním období pěšky po Česku i zahraničí. Nejlépe důchodci,kteří mají dost času -…

Hledám: Parťáky, parťačky, čím víc tím líp

10.01.2025
Pro výlety i cestování na kole i bez kola. Víc lidí = víc zábavy, nápadů, možností. Sólojízda je trochu nuda.…

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v maroku, v Atlas

29.12.2024
Horsky prusmyk lezení na kole v maroku, v pohoří Atlas. hledáme partnera na kolo. jedeme 1500-1800 km autem.…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

332 cyklistů (16 přihlášených)

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | včera

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025

Napříč Českem aneb tak trochu jiná dovolená

V sobotu dopoledne přijíždíme s mou drahou ženou do Vyššího Brodu - do známého města na jižním okraji Šumavy.…
JohnyB | 27.12.2024