Cožeto Petře?!?
https://www.nakole.cz/diskuse/30899-co-vas...
Jo. Docela malér. Včera jsem si četl na stránkách VVO (dopravní svaz) jak přerovnávají jízdní řády autobusových linek, co hůř jak stěhují hasiči v Bad Schandau techniku aby byla na obou březích. O sanitkách nemluvě.
Možná jako je v Děčíně na nádraží pohotovostní motorák aby v případě nedostupnosti Dolního Žlebu sanitkou po silnici mohli záchranáři dojet vlakem, bude v Schandau pohotovostní loď pro podobný účel.
Co jsem četl, tak po pádu mostu v Drážďanech se rozhodli zkontrolovat ten jejich, jen o deset let mladší a zjistili že k předpínacím lanům zatéká a jsou zkorodovaná.
Už se "těšim", až zavřou i ten náš děčínský "dálniční", pochybuju, že bude ve výrazně lepším stavu ...
Přesně tak to je. Obávám se, že se stačí u nějakého mostu podívat na rok postavení a technologii a hned je kandidát na zavření.
Jinak co se týká kontrol, tak se ukázal pěkný průser okolo toho tragického pádu lanovky na Ještěd. Kontroly se sice dělaly, ale jen na papíře.
https://zdopravy.cz/tecka-za-tragedii-na...
To je tedy ještě větší průser, než jsem si myslel. Hlavně to "fungování" kontrol!
Že tam byla někdy v osmdesátých letech odstraněná automatická brzda (a ještě před tím dvě tažná lana nahrazena jedním) se psalo hned po pádu. Průvodčí měl k dispozici jen ruční brzdu nahoře nad dveřma - stejnou jako ve vagónech.
A když jsem na videu viděl ty kmity tažnýho lana ...
Jedno tažné lano tam bylo od vybudování nové lanovky v 70. letech. Proto tam měla být ta automatická brzda, ale byly s ní takové problémy, že ji odmontovali. Ze začátku ještě občas výrobci lanovky napsali, jestli s tím nebude něco dělat, pak se to už bralo jako stálý stav. Revize byly OK a všichni žili po léta v iluzi, jak se o tu lanovku dobře starají ... (mimochodem, k nehodě údajně došlo poslední den před plánovanou odstávkou, při které by se asi na tu korozi v koncovce přišlo)
Co jsem ze zpráv v TV pochopila, tak u té lanovky na Ještěd byl prioritní průser v odstranění automatické brzdy někdy v 80tých/90tých letech.
Ty další kontroly už to nijak nezpochybňovaly.
Jsem ale dost skeptická k tomu, že by za to byl někdo hnán k odpovědnosti.
No, ještě psali o lanech mazaných špatným mazivem a jejich korozi, která nebyla zfušovanými kontrolami odhalená
Aha, Moc díky.
Takže stejná mosntní "nemoc" jako u pražské trojské lávky...
Zrovna jsem narazil na video, jak to vypadá, když to na slackline někdo opravdu umí... :-)
https://www.instagram.com/reel/C-oE8skOJJL/
Aneb já se raduju, že přejdu pár metrů nad trávou a udělat krok nad vodou bude nejspíš challenge pro příští roky, zatímco někdo si tam lítá vzduchem jako by nic... :-)
Konečně jsme taky v televizi
https://www.ceskatelevize.cz/porady/15334105033...
o naší šluknovské škole s vlastní zoologickou zahradou.
Tak to by mě zajímalo, co to bylo za hmyz :o)))
Vši to nebudou, to by se prohlížely vlasy, takže třeba šváby nebo štěnice?
Jen tak ze zvědavosti, napadá vás někoho žádoucí hmyz?
Třeba včelaři asi mají jasno. ;-)
Myslíš že včelí roj v aktovce je OK? :-D
Neznám veterinární předpisy pro přepravu včelstev, ale jestli není tvůj, bude to zřejmě krádež.
Obvykle se ale včely kradou včetně úlu, sice potřebuješ techniku, ale během chvíle prý ukradnou všechny úly, co na daném místě najdou...
Zkrátka hmyz, který si lidi pořizují záměrně a jehož ztrátu považují za újmu, existuje. :-)
Určitě bude existovat i výzkumný ústav, co by považoval za újmu kdybys jim ukradl viry.
Ani ty a ani velevzacný včelstva ale asi nebudou žádoucí ve školní aktovce, nebo se od mých školních let změnilo tak moc?
Tak že nejde o vši, to je víc než jasné. Ty by se v tašce opravdu dost špatně hledaly :o)))
Já to nezažil, ale slyšel jsem vyprávění, že si kdysi krabičku vší přeprodávali děti, co nechtěli jít do školy... v takovém případě i prohlídka tašek mohla mít opodstatnění...
Ale prd. Bylo to úplně jinak. Vši si přeprodávaly děti, co nechtěly jít do školy.
Švábi a štěnice a kdo víc ještě dalšího.
Tak vidíš, zase jste díky cikánům světoví :-)
A pokud jsem se nepřeslechl, tak ředitelka nechala školu několikrát plynofikovat - tam už musí být těch trubek!
Těžko zrovna tam může někdo říct "zplynovat", to by se moc nehodilo :-)
Už máte konkurenci:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot...
Nojo, Mojžíř a Předlice. To je pro odvážné. Upřímně obdivuju když si někdo myslí, že z těch dětí něco vytáhne. Ale většinou je efektivnější házet hrách na stěnu. Naši rodiče povětšinou chtěli aby z nás něco bylo, tito ukazují dětem, že se docela dobře dá žít s nataženou rukou, vždycky se nakonec najde nějaký ten sociální program, charita, dobročinná činnost, etc, který pomůže.
Schválně s odkazem na ten článek, kolik znáte matek samoživitelek, které dostanou ze školy pro dítě domů notebook?
Další pokračování nekonečného a smutného seriálu bylo tenhle týden na Nově. A hned to má dohru, jedna obyvatelka domu promořeného hmyzem pozvala redaktora domů. A druhý den měla na stole výpověď z bytu. Neboť majitel splnil slib, že pokud někdo pustí někoho z médií do baráku, tak bude mít okamžitou výpověď.
Mimo jiné jsem se z agentury JPP dozvěděl jak je to v tom domě s nájemným. Vím, že se mnoho let mluví o obchodu s chudobou, ale i tak mě šokovalo, že 2+1 stojí 16 tisíc, 3+1 nějakých 20.
Majitel nemá žádný důvod chtít menší nájemné když ty peníze dostane, to by byl sám proti sobě.
Přesně tak. A nájemcům je to jedno, dostanou to (tedy majitel) ze státního rozpočtu.
Proboha, přátelé, neberte mi listopad a nedělejte z něj předpokoj Vánoc.
Vánoce jistě přijdou, ale na ně nikdo, alespoň z těch co znám, nezapomene. Není důvod nám Vánoce připomínat od konce října a tím upozadit krásný měsíc listopad.
Už to naše české pojmenování má v sobě kus romantiky. A pak, vyjděte někdy ven. Tolik barev vàm žádný měsíc nenabídne.
Samozřejmě, listopad má i svá negativa, mezi ně řaďím nám nevlastní a importovaný pseuodosvátek vydlabaných dýní. Ten si vemte do kopru i s "jingle bells", tedy v listopadu.
Listopad má co nabídnout, a nemyslím tím Říjnovou revoluci, vydlabaný svátek, ani naše Dušičky, ba ani ten sedumnáctý.
Listopad nám dává šanci, je impulsem i mementem.
Prostě je jasné, že se blíží zima a mráz, ale ještě tu k čertu není, tak nestahujme gatě.
Tak prosím, hned zítra, zahoďte ty vánoční cetky a dopřejte si listopad - měsíc barev.
To byla Chvilka poezie nebo Moudrost otce Fura? :-D
Prostě jen padá listí nic víc, vyrazil jsem na čundr, jenom přes noc, zkouším akvarel v plenéru, možná se pochlubím.
ššštndnn....ššštndnn...šš....
https://www.youtube.com/shorts/SrXAI8VZvfg
Jeden z nejpřísněji střežených areálů u nás.
S podporou tehdejšího Sovětského svazu se československá vláda rozhodla zřídit jaderné výzkumné pracoviště s názvem Ústav jaderné fysiky a založit Vládní výbor pro výzkum a mírové využití atomové energie.
https://www.stream.cz/badatele/jaderne-udoli-u...
Nějaký hloupý novinář hledající senzaci. V 80 letech tam byl režim jako v jakékoliv české fabrice. Mělo to plot a vrátnici. Cizí příchozí si zaměstnanci chodili poprvé vyzvednout na vrátnici, aby nebloudili po areálu. Podruhé je vrátný už pustil samotné. Dál už je nikdo nekontroloval, pohybovali se tam zcela svobodně jako v každém jiném ústavu Akademie. Až později po revoluci tam zavedli ozbrojenou ostrahu a hlídání plotu.
Šíravníku, těžce fabulukeš o věci o které vůbec nic nevíš. Měl by ses věnovat cyklistice.
O ničem nefabuluji, to sis vycucal z prstu.
Pouze když na vlastní kůži zažívám tvoji ochotu podílet se na sviňárnách pana Jindřicha, občas se tě zeptám, zda právě tohle není způsob chování, díky kterému jsi za totality dokázal obstát v jaderném ústavu.
Který vznikl s podporou Sovětského svazu.
Naše generace si moc dobře pamatuje, jak ta "podpora" probíhala, tak se to nesnaž zlehčovat, vždyť Rusáci mají díky archivům dodnes v hrsti spoustu lidí, včetně těch z vysoké politiky.
Tak tomu se říká "Skandální odhalení", bravo! A mně už byl ten Brahma podezřelej delší dobu, jen jsem nenašel odvahu tu Pandořinu skříňku otevřít. :-))))))
Vidíš, já si ho, pacholka, zpočátku dost vážil, asi mne zmátla ta přezdívka "Brahma", měli jsme dost podobné názory, i co se týče Jindry.
Vůbec mne nenapadlo, že by se mohl proti mně spolčit zrovna s ním, včetně toho, že převezme jeho zákeřné metody.
To pak člověk přemýšlí, kde se to v něm vzalo.
A jak už jsem psal, v jeho věku lze těžko předpokládat, že se jedná o ojedinělý exces. Spíš to bude způsob chování, který se mu v životě mnohokrát osvědčil.
Schází ti Jindra, viď, tak hledáš náhradního fackovacího panáka. Máš to blbé. Zkusil jsi nějaké psychiatrické komunitní centrum? V Praze několik takových je a slyšel jsem na ně chvály.
Schází, neschází, teď komunikuji s tebou, tak to na něj nesváděj.
Každopádně tím, jak ochotně a zákeřně chráníš prdel extrémního pravičáka, se ti podařilo významně nahlodat můj pozitivní názor na lidi kolem AutoMatu.
Aby toho nebylo málo, jeden z těch bojovníků za spravedlnost tady kdysi poptával pobyt na chatě na horách, tak jsem mu dal klíče od té naší.
S tím, že se mi o ní, na oplátku, postará, že prý kdysi dělal správce na horské chatě v Krkonoších, tak mi to přišlo ideální.
Užil si to tam náramně, na chatu ani nesáhl, spálil všechno dříví i uhlí.
Dodnes nám dluží za elektriku, klíče se nenamáhal vrátit. Zbyly po něm jen obrovské pytle s popelem..
Zítra je 17.listopad, svátek pro mě velmi velký, skoro jako Vánoce a někdy si říkám, že Vánoce v mém životě znamenaly méně
Nemám odstup, nejsem schopen posoudit, jak moc bylo něco zinscenované tajnými službami, jak moc domluvené a předem dohodnuté.
Byla to úžasná doba, já necinkal klíčema na náměstích, ale jezdil jsem Škodovkou 105 táty Soni po východních Čechách, se dvěma studenty co tam taky byli, vyprávět jak to bylo. V Dobrušce, na náměstí, jsem i řečnil.
Možná to všechno bylo připravené, zrežírované mocnostmi, ale bez nás, pěšáků či herců, by se to nepovedlo.
A vy, co pamatujete tu dobu, jistě s láskou vzpomínáte, jak všichni lidé na sebe byli hodní a přátelští.
Stýská se mi po to asi nejvíc.
A když někdo, kdo tenkrát ještě nebyl na světě, nebo jen v plínkách napíše, že nám nešlo o svobodu a demokracii ale o to, že se na západě
měli lépe...
Nevím co říci, než: ty si u toho nebyl.
A já jo.
Byl jsem u toho
https://online.fliphtml5.com/vrrnn/vryd/ https://online.fliphtml5.com/vrrnn/vryd/
Jak jsem prožil 17. listopad je v druhém fejetonu
Je paradoxní jak si vážíš svobody a přitom nevidíš její přímé ohrožení expanzí Ruska so Evropy.
Někteří lidé prostě volí zlo, změní jim to mozek a necítí vinu:
https://www.youtube.com/watch?v=CD1lmVhLp0U
https://www.youtube.com/watch?v=CD1lmVhLp0U&...
Zas tak paradoxní to není, pod pojmem "svoboda" si totiž každý člověk představuje něco jiného, ne každého z nás expanze Ruska přímo ohrožuje.
A zrovna v tom "nesvobodném" Rusku je sorta lidí, co si mohou dovolit věci, o kterých tady někteří naši spoluobčané jenom sní.
Zatím... o tom jen sní, nic netrvá věčně, že..
... v komunismu se budou mít všichni dobře. Ovšem klasikové M-L připouštějí, že někteří se budou mít líp ...
Kdysi někdo řekl, že "Slavnostní recepce je to, když naši volení zástupci konzumují plody práce lidu" ;-)
Já to znám takhle: Slavnostní recepce je událost, kde dělnická třída ústy svých volených zástupců ochutnává plody své práce.
Jo, to je přesně ono! Nepamatoval jsem si to správně, a ani Google nebyl moc sdílný... Třeba už má takovéhle věci zakázané ukazovat :-)
Stojíš na jiném břehu, takhle nás to ve Večerní univerzitě neučili. :-)))
Já to slyšel na Radio Tirana.
Enver Hodža to přizpůsobil masám!
"Sám nejsi nic, masa je všechno. Ale co je masa, když ty nejsi nic?" Na tohle má kopyrajt dr. Joseph Goebels v Rommově Obyčejném fašismu. Byli jsme na něm povinně se školou. V CSFD má 85%, ale kdysi jsem kdesi čet, že Horníček, jenž k němu namluvil komentář, se za to do krve styděl. Tak tě, Kadle, nevim.
Ty si přes Národní jen náhodou prošel dávno před tím, než se něco semlelo. Ty nejhorší chvíle studentů si bojoval doma u Soni pod peřinou.
Že tě hanba nefackuje tlouct se do prsou.
Zrovna před tebou bych si akorát tak s chutí odplivla, ty bojovníku za svobodu.
Jak cyklisticky oslavit 35. výročí od revoluce :o)))
https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-objel...
"Životní zkušenosti však ukazují, že smutná je podívaná profesorova, který se snaží navázat kontakt s pouťovým lidem tím, že zkouší mluvit sprostě a ono mu to kurňa vůbec nejde.
Je totiž tomuto lidu, opět učeně řečeno, sociálně cizí.
Odplivne si před profesůrkem s jeho kecama a nadšeně přivítá sprostého prolhaného kejklíře. Protože je jejich, je s ním jedné krve."
Přijde mi, že Saša je čím dál odvážnější :-)
https://www.novinky.cz/clanek/komentare-ocima...
Ujasňoval jsem si kdo je Patrik Banga a vyskočila na mě tahle dvojrecenze.
https://www.iliteratura.cz/clanek/46108-banga...
ve které je mimo jiné citace od jeho bratra Radka:
„My Romové se hrdě chvástáme tím, jak je pro nás rodina na prvním místě, především naše děti. Je tomu ale vždycky tak? Domnívám se, že spíš ne… Jsou to často rodiče v romských rodinách, kdo vykořisťuje své děti a používá je pouze jako zdroj příjmů.“
Na Slovensku se nám to taky pěkně rozjíždí...
https://www.forum24.cz/ficova-vlada-chce-zavest...
https://www.forum24.cz/ficova-vlada-uz-nic...
Za chvíli zavedou SlovKomNadzor ...
Předpokládám, že naši zastánci absolutní svobody slova, začnou psát Ficovi :-)
Mohou se inspirovat v minulosti. Vyjádření m.j. ke Zdeňkovi Jirotkovi když se zjišťovalo kdo může zůstat v Lidovkách (stejně je pak zrušili)
Co si "bratia" zvolili, to mají.
Tvoje konspirace je poněkud "mimo mísu"
....tak jestli dobře počítám, tak současnou koalici tam volilo něco kolem necelých 40% zúčastněných voličů- 60% se rozdrobilo mezi opozici a ministraničky bez úspěchu se dostat do parlamentu a téměř polovina nevolila vůbec. Halt, lidi jsou nepoučitekní a svou neúčastí mají to co nechtěli a v dalších volbách to nebude lepší.... :-(
Zajímalo by mě, jak ´cikánskou otázku´ vyřešili v Německu - už v SRN a potažmo v současnosti.
Mají-li s nimi stejné problémy, jako my.
Něco takového vůbec neřeší, protože to je naprosto zanedbatelný problém hluboko pod jejich rozlišovací schopnost. To se schová v těch výrazně větších problémech, které mají a musí řešit.
O dost větší problém mají ve Francii a španělsku, způsoby řešení nejdou kopírovat, jsou to jiné potíže, jiné přístupy a zvyklosti.
Ve Švédsku, resp. v Göteborgu měli (možná ještě mají) cikáni svoji lokalitu na okraji města. Tchýně nám tehdy ukazovala kamsi za kopec s tím, že tam, co je ten komín, tam je "cikánovo". A žádné výrazné problémy s nimi neměli.
Dnes ovšem také řeší migranty - ti jim nadělali slušnou paseku. Nezaměstnanost, kriminalita, celé čtvrti města, kam se nikdo neodváží.
Dcera mi vyprávěla, jak začali jejich známýmu, farmáři, lágrovat na pastvině. Když žádosti ani výstrahy nefungovaly, farmář zapojil za traktor rozmetač močůvky a párkrát se kolem těch jejich bungalovů projel. A bylo vymalováno. Jenže to nejsou snědí cikáni, ale zdegenerovaná odnož bílé rasy.
V Německu je po roce 1933 postupně nahnali do koncentráků a potom se jim tam další nenastěhovali - na rozdíl od českých zemí, kam se nastěhovali Olaši ze Slovenska, na které často nadávají i místní čeští Cikáni (většinou přece jenom civilizovanější Sinti)
V Česku také byli umístěni v pracovním táboře.
V dětství ani v mládí nikdo z nás netušil, že existují nějaké Lety. Někdy v roce 2000 jsem tam dokonce byla u toho památníku, ale kameny se ztrácely ve vzrostlé trávě a já vůbec netušila, jestli je to to ono nebo ne.
Dneska snad není nikdo, kdo by o pracovním táboře Lety nevěděl.
Svého času podnik Energovod.. měl hezké rekreační zařízení.. no část z toho byl původní koncentrák. A jak se rekreantům dobře bydlelo v dřevěném baráku postaveném v roce 1941 pro heftlinky.
Pravda, byl trochu vylepšen a kapacita nebyla hnaná tak na hranu.
Tak si tak nějak chroupu večeři, přitom jedním okem sleduji, jak hrdličky na svatebním oznámení krásně cukrují, zatímco se Tlustý Josef cpe obloženým chlebem, a druhým okem koukám na internát. Narazil jsem na informaci, která mě zaujala. A páč kočku to nezajímá (kapsičku už jsem zblajzla, takže hají) a mám grafománské puzení, vrznu to sem.
Konec úvodu.
Stať.
Podle nějakého zákona se prominentním komoušům snižují důchody a bývalým ztroskotancům a samozvancům se důchody zvyšují. A to proto, "aby se nestala ta zavrženíhodná věc, že disidenti a odpůrci komunistického režimu mají nižší důchody než prominenti komunistického režimu".
No není to krásná zpráva? Všude okolo nás zmar, zlodějina nebo alespoň neschopnost, úplatky, drahota, blábolivé hovede chce rozdávat z peněz našich dětí, mongolský vrah ničí a zabíjí - a do toho tenhle paprsek spravedlnosti. Já to říkám pořád, je to duševní nastavení každého z nás, radovat se z maličkostí a nebýt nevrlý dědek. Mě to zaujalo i potěšilo.
Jo a k té večeři mám samozřejmě kaviár a skřivánčí paštiku, k tomu pár čerstvých croissantů dopravených letecky z MontePelechiéru, nebo kam to jezdil ten Antoine Lemercier s tím ptákem, jak tam za ním přijela Lízina a hupsla mu do postele, takže co mělo být zastrčeno, zastrčeno pravděpodobně bylo.
:-))) Troufám, že ti k zapíjení stačí cuvée Cristal. Podobně si hodoval snad jen Nikolaj II., nebo páter Otto Katz. :-)
Tak to kafe krystal jsem si musel najít na internetu, neboť jsem absolvent-- ne, to byl četař absolvent Havránek v Lešanech před 30 lety, abiturient-- také ne, už vím, apstytent. Pil jsem Di Hydrogenmo Noxid s takovým vymáchaným pytlíkem (míním pytlík v hrnku, žiš!), hezky to vonělo.
Ten eternyt! Mně zas nakecal, že je to směs vín, v tomhle případě astronomicky drahý šampáňo.
Směs vín jsem bohužel viděl ráno na zastávce tramvaje na zemi, a teda fuj!
Koukám, že Slováci začínají mít už pěkně vylágrovanej mozek, tak jako Rusové :-/ Že by se taky tenkrát očkovali tím super duper Sputnikem??? :-/
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa...
Pánovi teda sebevědomí nijak nechybí...
Můžeš si přečíst komentáře pod tímto videem, které se hymnou zabývá:
https://www.youtube.com/watch?v=vCwmvo0jH3w
uvidíš, že je to skoro národní hrdina.
Přesně podle toho jak jim tam naposledy dopadly volby :-/
Řekl bych, že se to od voleb ještě víc radikalizuje, tak jak stoupají preference Progresivistů a Fico pomalu ztrácí většinu.
Fico blbne tak, že ho nakonec bude podporovat jen to nejtvrdší jádro příznivců. Ale ti tedy stojí za to, takový materiál se u nás nenajde ani u Rajchla.
Copak o to, ale průser je, že Fico se profiluje jako příznivec Ruska.
...i USA na druhou stranu- může si to dovolit v rámci propagované "nestrannosti",za podpory kpt. Danka i Hlasu- však ho chtěli zastřelit jako Trumpa... :-0
Putin v odpovědi na otázku, jak dalece se cítí chlapem: