zdravicko vsem cipedistum!
zakladam nove tema nebot system mi jiz nedovolil dalsi vetveni kuli odchylce od puvodniho tematu.
v diskuznim tematu lehocipedy-trikolky jsem narazil na tento problem - kapotovana lehokola, trikolky.
o moznostech laminovani jsem se dozvedel prave odsud. byl bych rad kdyby me nekdo mohl odkazat na nejake blizsi informace ohledne laminovani v souvislosti s laminovym krytem nejakeho lehopedu...mam v umyslu vlystni vyrobu: ocelova nosna konstrukce a na ni laminat.
mozna je to tim ze sedim cely den u pocitace, tak mam vygumovano a nedari se mi nic najit:) zajimalo by me cokoliv: postupy vyroby, zakazkova vyroba-kdo to u nas dela, cena a samozrejme vaha ...co se tyce pevnosti - pevny je to asi dost, ze?
Diky Hmoťa
Hoi, ze by to nekdo v CR provadel, o tom nic nevim. Pokud ti nedela anglictina problemy, pak velmi vycerpavajici jsou tyto stranky: http://www.adventuresofgreg.com/hpvlog/. Tech dat je tam vsak obrovska spousta.
Já jsem laminátový šílenec samouk, nikde jsem se nedočetl nějaký návod nebo tak. V postatě vím o laminátech co jsem různě zaslech, dost mi poradili při nákupu materálu v Havel Composites (co je na co a jak na to). Pokud trochu víc specifikuješ o co konkrétně by mělo jít (streamliner, velomobil, částečná kapotáž) tak můžu trochu něco poradit. Pokud chceš pro začátek něco málo tak mrkni na moje stránky http://hebike.borec.cz, hlavně odkazy "Nákladní přívěs" (kde ještě stále není žádný přívěs, trochu to usnulo, ale je tam výroba laminátového kolečka), "Kryt převodníků" (de je velmi stručně výroba laminátového krytu na převodníky) a hlavně "Pouzdro pro tenorovou flétnu" (což nesouvisí přímo s lehokoly ale je tam hodně laminování.
Pokud už základy výroby něčeho z laminátu znáš, tak ti tohle všechno asi na moc nebude. Každopádně se ptej, odpovím jak budu umět.
skvely odkazy,diky vam!
jeste sem je nestacil uplne prostudovat ale rozhodne dobra motivace. ten chlapek Greg si s tim teda vyhral - mazec a na www.havel-composites.com je docela hezky povidani o technologiich...
sákryš - že to u nas ještě nikdo nedělá? :)
Tys asi ještě nezkoušel kolik peněz a především času to sežere, že ne? Greg kdysi vymyslel geniální počítačovej program (nevím přesně v jakým oboru) a doteď mu chodí peníze za autorský práva na ten algoritmus (autorská práva ve vyspělých zemích totiž nezpočívají ve vybírání peněz za amaterský koncert barokní hudby s tři sta let mrtvými autory nebo za kopírování poznámek z přednášky od spolužáka). Greg se místo sezení před luxusní vilou a popíjení vína rozhodl překonat nějaký rekord, Trans Canada se ukázalo být jako legislativní problém (na půlku silnic ho nepustí), tak šel do 24hodinovky a dokázal to. Stálo ho to spoustu peněz za spoustu karbonu a především několik let práce. Ne jen soboty nebo večer jednu hodinku po práci, měl na to volno pořád. Takže to myslím odpovídá na otázku proč to u nás nikdo nedělá. Věnovat takový úsilí stroji se kterým ani pořádně nemůžu na českou silnici (zákon to nezakazuje, ale je to podle mě dost o hubu) se nikomu nechce. Velomobil bych rád a snad ho jednou i postavím, ale už s tím vyhrožuju dlouho a ještě jsem nezačal, furt jsou jiný věci na práci.
pokud planujes vnitrni ocelovy ram urcite protuduj taky veci od johna tetze
http://www.recumbents.com/mars/pages/proj...
a projed google taky na coroplast recumbent fairing
napr tady
http://www.velomobiling.net/modules.php?set...
Moc pěkný bastl, ten bílý coroplast. Hlavně ta trubka od umyvadlového sifonu držící zám ze skládací židle. Ještě bych na to z boku napsal název "Horečka sobotní noci".
to mas samozrejme pravdu, ukazme si i jiny pekny priklad opacneho postupu napr. carbonove trubicky stipajici se podel na tvem baron-clonu jen proto abys nepouzil neco tak primitivniho jako je na koncich zplacatela hlinikova trubicka 10/8 :))))
Jenze ten bastl na fotkach ma uspesne za sebou tri zimni sezony jezdeni.
ALE VAZNE -- TVRDIM ze osklivost coroplastovych kastli neni nutna a kazdy, kdo slepil z abicka napr. porsche mi to jiste potvrdi (mluvim o tom ovsem uz tak dlouho, ze chapu, ze stejne jediny zpusob, jak o tom kohokoli presvedcit, je splasit nejak ten vikend a trikolku a udelat to)
A HLAVNE coroplast projekt je na silnici za par kacek a jeden vikend ve trech funkcnich verzich narozdil od libovolneho laminatoveho skvostu. Ten sezere mesice casu a desitky tisic korun.
PS.
A ABY BYLO UPLNE JASNO: MILUJU DUCT TAPE (lepicí pásku)
NESAHEJ MI NA NI!
:-))))
Mě se to taky docela líbilo. Ve stylu udělej si sám z toho co dům dá, aby to bylo co nejlevnější, ale výsledek mi vůbec nepřijde špatnej. Naopak!! A co se týče pásky tak textilní pásku taky používám skoro na všechno:o)) Ideální je třeba když potřebuješ spravit díru na kalhotech nebo bundě :o)) Monterky s tím mám zalepené úspěšně už pár let a to byly x krát praný :o))
Však já nenadávám, jen aby někdo nezískal dojem, že kapotáž na lehokolo vypadá takhle, to by bylo smutýný:-). Jak vypadá tailbox na mém lowraceru už jsi viděl, ne? A koutouč Duct Tape vozím s sebou co mám ten tailbox. Ale moc nedrží, vůbec nejvíc drží hnědá izolepa, nejmíň průhledná izolepa.
A k těm trubičkám co ti furt nevímproč leží v žaludku: karbonový jsem měl doma (zbytky z tatínkovy rozštípané vlaječky na tříkolku), hliníkový ne. To za prvé. Za druhé: držely sto kilometrů dokud jsem na kole jezdil já, a to jsem ho nešetřil ani trochu, Přežily i několik lidí co si to kolo chtěli zkusit. Ale jaks na to sednul ty, bylo po nich. A sotva jsi z toho slezl, prohlásils, že mě to nějak pruží a že "se" mě to tady a tady štípe. Já si to moc dobře pamatuju!!! A konečně si taky něco postav, třeba Frankenstaina Mk2, ať nám všem předvedeš jak to děláte v Praze:-)))).
Chlapi, to není pěkné, jak se navzájem obviňujete. Což takhle vzít najít společnou řeč. Minimálně v lásce k duct tape se shodnete, dále chcete oba postavit velomobil... Mám pro vás tip, mrkněte sem: http://rclsgi.eng.ohio-state.edu/~henrich/Roger...
diky za odkazy!
to je fakt dobry - treba na tohle ste koukali?
http://members6.clubphoto.com/mars548268/715654...
skoro se nechce uverit ze neco takovyho jde udelat...to by bylo skvely, ale asi to bude jeste dost dloho trvat nez do toho trochu proniknu - do ty pěny
..posilejte sem prosim, kdyz na neco narazite dalsi odkazy, je to supr inspirace!