Loni v dubnu jsme úspěšně projely Stezku Středozemím. Pochopitelně nám to dodalo odvahu k pokusu o zdolání Centrální stezky. Na podzim tak začala pomalá příprava trasy, znovu inspirovaná trasou Via Czechia. Určit termín cesty jsme zatím nedokázaly, zvolily jsme proto i tentokrát ubytování v…
Parádní putování, pěkný popis. Připomněla jsem si spoustu míst.
Gratulace, dámy! Dost dlouhý výlet jste podnikly.
Já bych to spíš nejela, určitě ne uprostřed léta. To by muselo být s lákavým programem cestou, což by se časově protáhlo.
Oběma se vám podařilo spojení s domovem. Proč ne, že, když to bylo poblíž. Nebylo dost brzy na poslání věcí domů?
Via Czechia - hezky je to vymyšlené, lákavé snad už tím italským pojmenováním. Ano, jsou to dálkové trasy, někdy zaměňovány s pojmem stezky. Popsány v knize, zakresleny v mapách, sem tam nějaké označení v terénu, který však myslím nijak upravován kvůli tomuto projektu nebyl. Jak je možné, že jsou některé cyklotrasy těžko sjízdné?
Pro mě by byla ideální vybudovaná cyklodálnice.
Na pokračování blogu se těším, určitě bude též dobře sepsané a doplněné fotografiemi.
Děkujeme za gratulaci. Termín (tedy i časové "okno", do kdy jsme se musely vrátit) jsme, bohužel, musely stanovit podle okolností, na které nemáme vliv. Nakonec jsme byly rády, že se to podařilo letos. Vzhledem k omezenému času jsme viděly docela dost. Projekt Via Czechia (podobně jako Stezky Českem) je pěkný, ale řešený primárně pro pěšáky. Některé dálkové cyklotrasy jsou pěkné, jiné využívají jen místní cyklostezky. A ty jsou někdy těžko průjezdné i s horským kolem a "bez nákladu". Plánování trasy jen s využitím cyklostezek podle mapových podkladů člověka někdy přivede do úzkých.
Pokud QR kod nefunguje na místě bo není signál, vyfotit a pak načíst z fotky přinejhorším pomocí druhého mobilu tam, kde je signál