Už před pár lety přišel nápad a na základě nedávné zdejší inspirace nápad uzrál.
Nic světoborného, ale prostě dát si Prahu kolem dokola po hranici města s průjezdem po všech čtyřech pólech Prahy.
Neděle 11.8.2024, vyjíždíme z Úval a rád bych do 08.00 hodiny a návrat, prostě až dojedeme :-)
Kdo by měl čas a chuť se přidat bude vítán. Jedeme na trekových kolech. Kdo by chtěl jet jen nějakou kratší část, není problém.
Denního světla je stále ještě docela dost a počasí by mělo být také příznivé, tak není na co čekat.
Podle mapy mi vzdálenost vychází asi na 142 km.
kdy vyjíždíte? měl jsem ject válčit, ale táta je ve špitále tak místo do Terezína pojedu za ním s věcma do špitálu.. třeba bych se v neděli na dopoledne na kousek přidal.
Rád bych vyjel do 8 hodiny, ale nejsme české dráhy, tak nějaká desetiminuta sem tam nehraje moc roli :-)
Je to z Úval na jih a ve směru hodinových ručiček.
Prostě je to taková blbost, ale protože se jede doBřve, tak se to jet musí :-)
od vlaku, nebo z náměstí?
Až do Uhříněvse je to můj prakticky každodenní rajon, takže bach vás uměl protáhnout tudy kudy by jste ject nezkusili :)
Máme to z náměstí Svobody, ale teď jsem si všiml, že u nádraží je taky větší parkoviště, ale ono je to kousek od sebe, tak celkem jedno, prostě podle místa k zaparkování.
ok, buď mi to vyjde a budu tam nějak pendlovat a nebo ne a pak tam nebudu :(
V pohodě, zítra večer upřesním čas, náměstí bude první volba, pak nádraží.
Hm tak jsem byl ny zítra nominován na "vodnes, přines, podrž" při zavařování, tak si to užijte.... Budu dělat kyselý ksichty nad kyselým nálevem :(
Taky zavařujete i šišky? Tak bacha na koťata :-))
Tak třeba někdy příště
Jen pro zajímavost a někoho kdo by měl zájem, tak tady je trasa. Některé vyznačené body a zvláště póly jsou povinné :-)
https://mapy.cz/s/luhekehace
Do Květnice bych vás táhnul trochu jinudy, od bodu 26 dobrý, i když bych to kroutil trošíčku jinak na Šestajovice, kvůli slušným hospodám a pivovaru (nevím, jestli má v neděli otevřeno)
Neber to jako kritiku :)
Do Květnice asi přes park - oboru? Neznám to tam, nevim jaká je cesta.
Těch cest je plno, tak nějak jsem volil podle citu, zkušeností a odhadu.
Pivovary nejsou náš cíl a v tom závěru už asi ani hospody :-) Nějaká zastávka na napití jistě bude, ale nic se nesmí přehánět. Je tam jeden pevný čas průjezdu a to je být v 19.30 u Vltavy, pokud to půjde, tak nemusím až do Tróje.
nee pře Vidrholec, Rohožník a jsme tam :) je to i sklonově příznivější :)
případně Klánovickou, Jinenskou a Na Ladech :)
Když právě dovnitř Prahy pokud tom jen trochu jde nechci a po nějakých dvojkách nebo dokonce jedničkách už vůbec ne.
ok on by na to stejně nebyl asi čas, ale jedna z tras by vedla kolem hájovny, která byla vystavěna na obranu cisařské cesty proti loupeživé bandě Petrovských (TĚCH Petrovských, o kterých je pohádka Zviřátka a Petrovští :) )
Sice vidím, že na mapě je preferovaná silnice, nicméně z Únětic bych nestoupala na Suchdol, ale doporučuji jet po modré Tichým údolím do Roztok. Je to naprosto pohodová cesta podél Únětického potoka.
V Klecanech je přívoz - akorát teda poslední jede v 18:30h https://www.privozklecany.cz/
Pokud byste časově nestíhali, pak je nutno vyjet na ten Suchdol a na přívoz dolů do Sedlce, protože tady je to ještě Praha a jde o pražský přívoz, který jezdí déleji.
Jo, to jsem taky koukal na tu modrou do Roztok, ale právě kvůli tomu času poslední jízdy přívozu to mám natažené dolů. Podle času kdy budeme v Úněticích to mám jako možnou variantu.
Dobrý nápad!
Já jen poznámku - Prahu mám objetou po 101. Bez pólů. Na dvou jsem byla, zbývá východní a jižní. Aspoň východní by se měl podařit letos.
Po 101 silnici? To byla nějaká soutěž a boj o přežití? :-)
Tam nerad jedu i autem, na kole snad jen opravdu v krajní nouzi, to bych už snad jel radši po 35 do Mýta
:-) Někde to docela jde a někde to bylo i ve večerních hodinách. Na 101 je 101 kešek jako 101 dalmatinů, takže proto - byl to dobrý důvod objet Prahu. Přes Mýto autem ... tam je to možná rychlejší na kole.
Zamačkávám slzu - stále ještě kvůli kašlíku nemůžu na kolo.
Budu vám ale držet palce, ať máte hladký průjezd a pokud by se cokoli pokazilo volejte. Budu doma, takže nabízím případnou pomoc. Po Praze a blízkém okolí nemám problém kamkoli autem dojet.
Uvidím, možná bych to zkusil.
Určitě si vítán :-)
Plánovaný cíl byl splněn a tak si můžu odškrtnout další z divných nápadů :-)
Dalo to 148 km a ne nijak náročných 1.590 výškovýh metrů, krapet vyšší odpolední teplota dala ve stoupání od Vltavy do Klecan malinko zabrat, ale jinak celá trasa na pohodu s průměrem 12,7 km.
Měl jsem krapet obavu z provozu na silnicích kolem Prahy, ale zvolená doba docela vyšla, neděle ráno a prázdniny byla rozumná volba, jen to chtělo vyjet ještě o chvíli dřív.
Jízda k Jižnímu pólu u Vranova nad Vltavou byla nádherná a docela zajímavá. Ve Zbraslavi u kostela Sv. Havla mě docela překvapil počet lidí a zvlášť mladých co chodilo na bohoslužbu, nevim jestli všichni ale velká většina byli Ukrajinci i když je to katolický kostel, asi mají domluvené hostování.
Z Černošic jsem stoupal přes Solopisky k Frantovu mlýnu, bohužel touto silnicí vedla nějaká větší objížďka a protože už bylo po poledni, tak se většina pražanů už probudila a jela někam ke Karlštejnu, ale i tak to bylo na pohodu.
Dál jsme jeli doBřve kde nám naštěstí neruchalo a tak dál přes Hostivice kolem letiště VH, zastavili jsme se na vyhlídkové plotiště a chvíli se dívali na nedělní docela slušný hukot přistávajících a startujících letadel. Pak zastávka u Západního Pólu a dál přes Tuchoměřice a Únětice humorný "sjezd" do Sedlece k Vltavě a přívozem P1 přes Vltavu. Příjemně překvapila cena přepravy i s kolem - úplně bezplatně. Stoupání z Klecánek do Klecan v bezvětří a se sluncem zádech dalo krapet zabrat a pak už zase na pohodu do Hovorčovic k Severnímu Pólu. Zajímavé, že tady "Jdu na sever a už jdu na jich" vůbec nefunguje, ale zase tady přes Severní pól jezdí vlaky a docela svižně :-)
Pak už cesta od Horních Počernic do Klánovic a lesem k Východnímu Pólu, kde nemohlo chybět vítězné zvedání. Musím říct, že full nebo dokonce silnička se zvedají mnohem líp :-)
Pak už dojezd do Úval k autu a domů.
Pár fotek je na Rajčeti
https://www.rajce.idnes.cz/leleknakole/album...
Nakonec si jel sám nebo se někdo přidal?!?
Jeli-to znamená, že nejel sám. A protože na fotkách je jen Lelek, tak jel určitě s bráchou...
Jo, jel brácha, nechal se k takové blbosti ukecat. Sice nemohl pochopit, jak mě mohla takové volovina papanout, když všichni lidi z Prahy jedou pryč a my jedeme kroužit a driblovat ulicemi kolem Prahy :-)
Promiň, mne v neděli bolely nohy z koloběžky tak, že jsem kopec od Vltavy do Horní Krče absolvoval raději autobusem s koloběžkou, než to jet na koloběžce. Dnes jsem jel na kole a bylo to mnohem lepší. Včera bych to nedal.
V pohodě, vždyť to nebylo povinné :-)
Já to sem dal jen tak kdyby se někdo chtěl kousek projet, ani jsem nepočítal, že by se našel nějaký podobný cvok co by to jel celé :-)
Mám teď v plném důchodu čas. Až budeš něco plánovat, ozvi se. Rád pojedu, pokud nebudu hloupě zničený. Mohl jsem se na tu koloběžku vykašlat. Na druhou stranu bych měl jet o weekendu na 3 dny na koloběžku na Lipno a tak bylo vhodné trochu potrénovat.
Pokud se nenaskytne nějaký hodně zajímavý nápad, tak okolí Prahy mám na delší dobu víc než dost :-)
Teď si uvědomuju, že za celou neděli jsem neviděl ani jednu koloběžku ani podél Vltavy, zato elektrokol tam byla určitě většina.
Koloběžka kolem Lipna určitě nebude moc na oddych a pohodu. Tak ať se daří. Někde jsem slyšel, že správný pozdrav k povzbuzení je "Trhni si" :-)
Hezke,jeli jste miskoro za barakem,ale byla jsem v JČ a Jizni pol je na stezce Vrane nad Vltavou
Jistě, Vrané, nevim jak mi tam skočil Vranov :-)