Termín: 31.08.2024
Místo: Břeclav, kulturní dům
26. srpna to bude přesně 746 let, co v roce 1278 prohrál a byt zabit v bitvě na Moravském poli významný český král Přemysl Otakar II. Pojeďme proto k památníku této bitvy vzpomenout smutný okamžik české historie.:-)
Protože pojedeme přes území Rakouska, doporučuji vzít s sebou OP, příp. pas a…
Termín koliduje s Mezinárodním setkáním lehokol v Oseku.
Ono je skoro každý víkend něco, těžko hledat volný termín.
Je potřeba trochu popotlačit nahoru, aby jste nezapomněli. :-)
Tak vzhledem k tomu, jak daleko je letos sleh a jak málo už mám zbylé dovolené, tak bych se nejspíš s vámi projela. Pokud hodíš předem trasu, tak ani není nutno se nějak extra přizpůsobovat mému "netempu", do cíle vás nějak uvisím a zpátky bych to vzala zase individuálně. :-)
Trasa zhruba takhle: https://mapy.cz/s/gufuresaco
Předpokládám, že tříkolkáři pojedou začátek raději po silnici a potkáme se u mostu přes železniční trať (bod 6.).
Vzhledem k tomu, že se to kryje s tím slehem, nevím, budou-li ještě nějací tříkolkáři. Loni jsme to jeli s vámi cestou necestou, ale jo, nejspíš bych to letos brala radši asfaltem.
Plánuju se přidat. Na sleh do Oseku nejedu. A tříkolku bych si vzít mohl. Kdyby byl zase takový fučák a slejvák jako minule, tak mě nesfoukne.
Zatím to vypadá, že slejvák nebude, spíš naopak. Hlavně to chce dostatek tekutin s sebou. Po cestě je několik možností zastavit se v obchodě a i jedno pítko.
Jen tak mezi náma a tady OT. Už mi nkolikrát proběhlo hlavou, že bychom mohli mít Moravské Pole jako lontbentí spanilou jízdu, bo rovina :-D
A ne snad?
https://www.nakole.cz/diskuse/30248-lontbent...
Můžu mít dotaz? Úsek z Hohenau na jih do Durnkrutu (na mapce od bodu 11 do bodu 14) je celý po asfaltě nebo je tam někde šotka? Počítám, že už to máš projeté, hodilo by se mi to pro návratovku z Vídně.
Omlouvám se, ale do téhle předpovědi počasí asi nevyrazím. :-( Tohle není počasí, ale demoverze krematoria.
Letošní ročník proběhl v trochu komorním duchu. Jednak kvůli souběhu s akcí lehokolistů, jednak kvůli počasí. Horko bylo neskutečné.
Proto bych chtěl poděkovat všem účastníkům, že to nevzdali a dojeli v pořádku domů.