Vím, že se to tady už párkrát řešilo, nicméně v letošním obzvlášť suchém => prašném létě mám po každé vyjížďce kazetu i řetěz obalené silnou vrstvou prachu atd...Tak mě napadlo nechat si nanýtovat rychlospojku od SRAMu a pokaždé řetěz sundat a pořádně vyčistit. Jaké zkušenosti s rychlospojkou máte vy? Netrhá se to? A můžu to šupnout na HG73?
Mám sramácký a zrovna předevčírem se mi přetrhl, respektive rozpojil, když jsem, přeřadil na větší a vzápětí zabral. Samozr. se rozpojil v rychlospojce. Naštěstí mi nevypadlo to kolečko, tak jsem ho zas spojil.
Jinak než se spjkou si už ani neumím představit.Nikdy se mi nerozpojila,spíše jde hůře rozpojit když je řetěz víc znečištěný.Odjel jsem tak pět řetězů (každý 1200-2200km)a v pohodě.Používám HG73.
používám, sramáckou na shimano řetěz, najeto cca 3000 km
ani jednou se nechtěně nerozpojila
Na předchozím řetězu (PC58) jsem ji měl a absolutně bez problému.
Zato teď mi v cyklokrámě vnutili Shi HG50 a ta se podle nich musí jen nýtovat, spojku mi zakázali... Ale asi to stejně jednou zase rozpojím a zkusím ji tam dát, přeci jenom se řetěz mimo kolo lépe čistí...
Funguje i na 50.Mám ji tam a bez problémů.
Rychlospojku mám na Sramu PC48, který se mi líbí, protože z řetězů, co jsem měl, má nejtišší chod. Už mi prasknul, i na několika místech, ale nikdy ne ve spojce. Jak se spojka rozpojuje, to ani nevím. Řetěz mi vydrží tak měsíc a půl, tak to nemá cenu mezi tím sundávat, potom ho normálně roznýtuju. S čištěním to nepřeháním, nejezdím moc po prašných cestách. Teď se mi řetěz krásně vyčistil, když jsem jel hodinu v silném dešti. Kdybych ale přesto chěl spojku rozpojit, jak se to dělá? Zdá se, že docela vzdoruje (což je určitě dobře).