potřebuji si koupit cyklistické kalhoty. Mám pouze krátké s vycpávkou. Mám koupit dlouhé s vycpávkou nebo bez a privléct je na kraťasy? Jaké jsou dobré ? Dík za radu.
Ja mam dlouhy bez vycpavky a na kolo si pod ne oblikam letni kratky a funguje to dobre.Jinak ty dlouhy pouzivam i na bezky.
Dík za odpověď.
A co takhle koupit jen dlouhé nohavice, jsou skladnější a ušetříš i ňákou tu stokorunu.?
Co se týče vycpávek,na posledním výletu (cca 5 dní - 8 hodin v sedle) jsem jel s vycpávkou a v pohodě, ale kámoš nadával celou cestu, že se mu v tom paří posez, těžko říct. Já bych Ti doporučil spíš s vycpávkou.
Lepší jsou ty které obshují více procent licry-aby se Ti hned nevytáhli a pak za tebou na kole nevláli ;o) .
...ach ti hrubki, píšu jak tatar!
Myslíš dlouhými nohavicemi ty "návleky?" Ty jsem zkoušela a cítila jsem se v tom dost nepohodlně. Zdálo se mi, že mně nahoře na nohou dost stahují. Máš vlastně nahoře na noze 2 gumy: jednu od návleku a jednu od kraťasů. No nevím, mi to moc nevyhovovalo, chtěla bych něco pohodlného, protože najezdíme dost km.
Mám výborné sedlo - woman design (patrně zdařilejší případ v této kategorii; ne vše, co nese značku womandesign je skutečně pro ženu!!!). Už několik let díky tomu a díky téměř denní jízdě na kole (asi mi ztvrdl zadek) nepotřebuji kalhoty s vycpávkou. Proto mám dlouhé elast. kalhoty Atex, ovšem jen jarně podzimní model a přes zimu pod ně dávám moirové spoďáry, které uživím i na běžkách a jinde. Trápí mě ale kolena, takže nosím ještě návleky přes ně.
Mně nepomůže ani sedlo. Musím mít vycpávky, jinak se trápím. (mimo jiné jsem po gyn. operaci aj. , takže tato má oblast je dost citlivá). Jinak všem dík za rady. Snad něco vyberu.
Kde nepomůže sedlo ani vycpávky, pomůže křeslo = lehokolo.
Málem jsem to sem napsal dneska v jednu, ale pak jsem si řekl, že to s tou propagací nebudu přehánět, aby se zas neozval nějaký nespokojenec:-))).
Přesně ty jsem měl namysli. Já je mám (sice jen krátké na klena) a jsem s nimi spokojenej. Právě, že to ocenim hlavně na dlouhých vyjížďkách. Ani nemusíš zastavovat a jen je za jízdy shrneš na kotníky a jede se vesele dál-což by asi u dlouhých nešlo, ty už by Ti nejspíš překáželi u řetězu.
No, bez gumy to prostě někdy nejde :-)
Svatá slova!