Ahoj,
máme děti 5 a 7 let. Rádi jezdí na kole, ale jak je známo u dětí - kopce ne. V srpnu bych se ráda vydala do Jizerských hor - Josefův Důl. Poradí mi někdo, zda-li je to vhodné i pro děti. Myslím tím, jestli se tam najdou i trasy pro děti. Podle internetu ano. Ale ráda bych něčí názor. Nebo mi klidně doporučte něco jiného. Ale jsem z Mostu a ráda bych tak něco v okolí. Ne na druhý konec republiky. Čekám na Vaše tipy. Zatím.
Tak Josefáč pro děti to teda nevím, nevím. To je docela ďolík, z něj se snad na všechny strany jede do kopce - a pak chytej ty děti, když to pálí dolů. Sjezdy jsou tam tedy nádherné, ale s dětma bych si je teda nelajsla...
A musí to být zrovna Jizerky?!? Vedle máš Lužické hory nebo Šluknovský výběžek - tam je také nádherně, ale najdou se tam, podle mého názoru, daleko vhodnější trasy pro děti, které nerady dokopce.
Jestli vám děti nerady šlapou kopce, tak Josefův důl není moc vhodná volba. Kamkoli kromě Smržovky se vydáš, vždycky je to nahoru a k přehradě nebo na Kneipu obzvlášť. Sice už jsem tam 3 roky nebyl, ale asi kopce nenarovnali:-) Lepší by bylo ubytování v Liberci, odkud jezdí do Bedřichova cyklobus, anebo někde na Bedřichově. I Jizerky samy jsou kopcovitý, ale většinou jsou to jen táhlá stoupání nebo skoro rovina. Pro děti tam trasy jistě jsou, ale musíš se k nim prošlapat.-(
Teda výšlap na přehradu (kamení) ani na Knajpu (asfalt) s dětmi 5 a 7 let nepodstupuj. To je záhul i pro zdatné cyklisty, natož pro malé děti. Já to jela obojí, na Knajpu dokonce i na běžkách, a mám to prostě odškrtnutý :o)))
Ovšem z Knajpy dolů, to je tedy krásný sjezd. Ty děti bych tam ale chytat nechtěla.
V Jizerkách je pěkné poježdění po hřebeni z Bedřichova nebo ze Šámalky (Lovecký zámeček), ale fakt je lepší se tam vysápat cyklobusem. Po vlastních to pro tak malé děti opravdu není...
Dyk já taky :o)))
Z Bedřichova na hřeben(mám dojem)je to ještě do kopce asi necelé dva kiláky a pak až je to pohoda
Neboj, takhle malým dětem ještě stačíš, tak za 4 roky už to bude horší. Děti by měly jezdit do kopce, aby se jim kolo neznechutilo. Po rovině je to děsná otrava.
S dětmi se do Jizerek opravdu dá vyjet, ale Josefův Důl by byla asi ta nejhorší volba. Ten výšlap na přehradu po kamení dá opravdu zabrat i dobrým bajkerům (ale ten sjezd dolů... to je paráda :o)) ).
Taky bych doporučil spíš cyklobus z Liberce nebo bydlení v Bedřichově. Nebo druhý konec Jizerek - já tam vždycky bydlím v Kořenově. Na Jizerku se jede přes Polubný - i tam se dá sehnat bydlení.
Mám obavy, že když je budeš tahat takovýma krpálama, tak se jen otráví. Kopečky ano, ale Josefův Důl je pro ně asi moc. Pokud to nejsou zakuklení Amstrongové s celoročním tréninkem. :-))
Jsem taky z Mostu, takze nejdriv zdravim sousedku ;-)
Ja se pristi tyden chystam s mladasem (stejnej vek - 7, do kopcu se mu taky moc nechce) na kola a pod stan do Chlumu u Trebone.
Sice je to asi o kousek dal nez do Jizerek, ale zase pro kolo idealni teren.
Pokud by si preci jenom chtela s detma do hor, tak doporucim vyzkouset jednu uzasnou vec - taznou tyc *REKLAMA* Trail Gator *KONEC REKLAMY*
Rozhodně nechci snižovat tvé upozornění na tažnou tyč - i já si myslím, že je to velice užitečná věc, ale jen jsem si tak představila, jak táhnu dítko na tyči z Josefáče nahoru na přehradu nebo na Knajpu - to bych asi vypustila duši :o))) V některých terénech se to mění v sebevražedný nástroj :o)))
No ze je to sebevrazedna zbran vim :-)
Pri testovani se mi podarilo zabit malem sebe i synatora - ve vyjezdu do kopecka jsem si nejak neuvedomil ze ho mam pripojenyho a postavil jsem se do pedalu a kola se rozkejvali pekne ze strany na stranu a oba jsme meli plny ruce prace to ustat :-))
A uz vubec si nedovedu predstavit smykovat treba cestou z kopce :-D
Ale pokud mermomoci do hor chce, je to jedna z moznosti :-)