Je to sice trošku předčasné, ale teď tu týden nebudu, takže dávám v povědomost výlet na sobotu 19.8. do Kerska.
SRAZ: v 8:45 u metra Strašnická nebo v 9:30 u nádraží v Běchovicích
TRASA: tvoří ji Tom - ten žlutý na žlutém kole :o))) a to je záruka kvality, takže se určitě nudit nebudeme. Přibližně se pojede Praha - Běchovice - Klánovice - Čelákovice - Káraný - přes lesy - Kersko a zase někudy zpět.
DÉLKA: tipovala bych to tak na 70 - 100 km podle počasí, chuti a nálady.
Hospůdky po trase jsou, ale skýva v kapsáři se pro jistotu vždycky uveze.
A když počasí dovolí a vyjde čas, je možné se zase vykoupat na písákách v Toušni.
Aktuální info najdete i na http://www.vrstevnice.com/akce/2006/08srpen...
Kdo nechce sedět doma, je srdečně vítán :o)))
Vzhledem k tomu, ze uz tu s Kamcou dlouho nebudem (v Cechach:-) ), tak by jsme vas jeste radi videli. Sice by jsme jeste chteli tak na 7-14 dni vyrazit nekam na tezko, ale jestli budem 19.8 doma, tak urcite jedem...!
Cože?!? Jakže?!? No to jsou novinky. Tak vy takhle na zimu přece jenom vypadnete?!? Vy jste teda ďáblové :o))) A kam vlastně ?!?
Hele a to už tu jako na Stráž nebudete?!? Kdo nám bude vozit hrnce na řidítkách?!?
Jak tak na sebe koukám, tak už se mi asi začíná stýskat...
Bohuzel:-( Na kolech ale zatim nevyrazime. Prece jen bude zima...brrr. Ale nasli jsme si ve Skotsku uzasnou rodinu, ktera nas chce jako Au-pair. Bydli na prahu skotske vysociny, kousek od uzasneho a starobyleho mestecka, ktere je snad cele z kamene. Tak jsme si rekli, ze to zkusime. Hlavne nas laka to prostredi a i rodina. Jsou mladi a zijou sportem. Kola jeste nevime, zda vezmem s sebou. Prece jen clovek nevi, zda si padnem do oka. Kazdopadne, kdyz to vyjde, tak je na jare urcite berem...jsou tam pry neuveritelne moznosti pro kolo...a to si nemuzem nechat ujit....:-)
To se tak někdo má, že žije v jiné době, ale možná bych v té rodině mohla dělat hodnout babičku, co říkáš, Michale? Našprtala bych se jednu pohádku anglicky a bylo by vymalováno! :-)))
Tak Skotsko to te bych také mohla. Před pár lety jsme už zaplacenou cestu do Skotska kvůli nemoci šílených krav změnili na Korsiku a od té doby mi to pořád nějak nevychází se tam vydat. Ale jednou se tam rozhodně podívat chci.
Tož doma se mi sedět rozhodně nechce,a tak možná pojede i strejda Libor
Toz az z take dalky...?
Do háje zelenýho, zase mizerný termín - náš známý má 19.8. šedesátiny,kam jsme pozváni. Škoda. Ale užijte si to co nejlépe, pěkné počasí a príma zážitek přeje Švestka.
Ač do této oblasti jezdím velmi často (naposledy před týdnem) a mohl bych tam jezdit popaměti, rád se tam znovu podívám. Třeba Tom zná nějakou pěšinu, kudy jsem ještě nejel. Navíc jsem vás už dlouho neviděl... Už je to v mém kalendáři.
Taky si to pisu do poradnicku :) Rovinka a s Tomem.. to bude zase chrteni :)
Jejda...jede turbowewerka....to buuude maaazeeeec:-) Beru celovku a jdu ven trenovat:-)
Teda ne že bych tě neviděla ráda, ale ty tou dobou budeš jezdit kolem ouplně jiných rybníků :o)))
Nějak mi nedochází, kolem kterých...
Ježiši marjá, už zase, tak to je konec, já si vás dva pletu nejen in natura, ale už i tady. Kominíčku prosíííííííííím promiň, to Kolin bude jezdit kolem jiných "rybníků" :o)))
Ty si, samozřejmě vítán :o))) I bez buchet, protože tentokrát by si mě s nima za tohle musel utlouct :o)))
Jdu se stydět někam do rohu...
Hec, ja uz si je nepletu:-)
Tak to já jsem to ještě vylepšila - všem chlapům jsem na Č.Š. říkala Honzo... Budu muset s tou sklorézou něco udělat, jenže pak bych si mohla na strašně moc věcí vzpomenout a nemuselo by se mi zase udělat dobře :o)))
Pokud si vzpomínám, tak nás učili ve škole, že velkýmu rybníku se říká moře :-)))
No já už jsem dost dlouho ze školy, však víš :o)))
Nas ucili ve skole, ze velky rybnik je Rozmberk....takze mame v cechach more...jupiiiiii:-))))
Teda ta trasa (jezdila jsem do okolí k babičce jako malá holka) a ta vybraná společnost, to je lákadlo. Bohužel jsem si z dovolené ve Francii (www.burisek.com) přivezla kromě jiného také hemeroidy (to není nic z vyhlášené fr. kuchyně). Pokud bych to nějak zvládla do určeného data, moc ráda bych přijela (a Burísek taky).
Když se přiblížíte od Plzně, můžete nechat auto u mě a pak bychom společně jeli přes Prahu metrem. Alespoň byste viděli, že se i po Praze dá jezdit v pohodě na kole :o)))
Jé ahoj Karkulko jseš to ty? Jak se máš po tolika letech co jsme se neviděli? Já se mám dobře, bříško mi pan veterinář zašil, pravda ta jizva ještě trošičku bolí, hlavně při změnách počasí.
Snad to už to můžu vykecat, ale víš že ti tenkrát ta červená náramně slušela? Bylas s sežrání a nebejt toho vola myslivce tak ....
Teda doufám, že seš karkulka, jinak by to byl děsnej trapas ;-)
Tak ty brousíš po červených sukýnkách?!?
Tak bacha na myslivce, aby ti zase neprostřelil bříško :o)))
Nemám strach. Všechny pohádkový bytosti vyfasovali speciální mundůry, aby mohli čelit vzrůstajícímu násilí v pohádkách. Já nosím na bříšku 5mm pancířový brnění.
Jenzeee...v pohadkach nepocitaji s moderni vojenskou technikou:-)
Budeš překvapenej, ale počítají. Například teď zrovna tady byli nějací experti a hledali místo kam umístit takový nějaký dlouhý válce. Nevím přesně jak tomu řikali. Pakety, makety nebo rakety?
Doufám, že nenašli...
Jestli reaguješ na "(jezdila jsem do okolí k babičce jako malá holka)", tak tě musím trochu zklamat, spletl sis mě s někým jiným (nějakou jinou). Já jsem jako malá holka nosila do lesa pouze modré teplákové soupravy, jiné se tehdy nedělaly. Doufám, že už tě ta jizva moc nebolí.
Jéééééééé, myslíš takové ty dole na gumu, co se jim hned vytahaly kolena až po kotníky a daly se vytáhnout až pod paží?!? A pak taky modré trenýrky s kapsičkou :o)))
To je nostalgie... :o)))
škoda, že nejseš Karkulka. Jenom jsem se chtěl omluvit, že jsem ji tak vystrašil.
V pohádkách už dávno nehraju. Jsem Pohádkovej Vlk ve výslužbě.
Už ani ta Karkulka není co bejvala. Dneska se po lese prohání na kole. Na hlavě už nemá červenej čepeček (karkulku), ale červenou cyklistickou helmu a nosí červenej cyklistickej dres. Považte, i košík co nesla babičce vyměnila za turistickej nosič! Že košík byl moc těžkej a neforomnej a navíc náš inspektor bezpečnosti práce ho zatrhnul, protože by se moh Karkulce dostat do drátů. ;-)
Jizva? Děkuju za optání, pěkně se zajizvila a už bolí jenom při velkých změnách počasí.
Dneska je na tom takovej Pohádkovej Vlk skvěle - je kybernetickej. Břicho mu už nikdo nepáře. Stačí, když mu vyndaj baterie. On má totoiž nějakou hardwarově softwarovou chybu, takže po vyndání baterií se mu otevře zadek a babička může v pohodě vyskočit. :-)))
Jo.
Vzhledem k tomu, že mám pak následující týden opět dovolenou, tak se s vámi mohu opět zmasakrovat a pak si další dny lízat rány ;-)
Tak já mám do dovolené ještě daleko, takže zmasakrování se pokusím vyhnout ... ale jinak přihazuji do diáře.
Nezapomeňte se zastavit v Hospůdce U Čendy v Semicích - v prvním certifikovaném zařízení v této oblasti v projektu Cyklisté vítáni!
No, je to zajímavý nápad, ale mám obavu, že Semice budou trošku moc bokem.
Nicméně ukládám na hardisk - nakonec, byla by příležitost dát si jedno pivo bez Kolina na Kolina, aby věděl, že na něj kamarádi mysleli, zatímco se coural kolem moře :o)))
Kominiku sleduješ, teď jsem si to nepopletla - ale přiznám, se, že jsem to málem zase napsala opačně :o))) Mě už pan doktor v nemocnici kdysi před operací kolena říkal, že to mám v hlavě nějaké přehozené, protože mě pořád bolelo to druhý koleno a asi měl pravdu :o)))
Pokavad pojedete do Kerska tak Semice jsou na ceste... A u Cendy jsem jeste nebyl. A navic si tam muzeme namazat kola zdarma...alespon to ma na reklame napsane. Ale o namazani cyklistu tam nic nerikal....to zdarma asi nebude:-)
TAk jo, mam to v denicku, uz bych mel byt doma a jestli mi do toho nic nevleze, tak do toho du, na tuhle stranu moc nejzdim.....
Ale to abych si fakt koupil ty novy plaste a duse.
Ahojky... Co jste za "spolek"..?? Berete s sebou i "cizí", kdybych náhodou neměla jiný program..??
Co to znamená "kdybych náhodou neměla jiný program"? Copak může být nějaký lepší program? :')))
Navíc to, co si mužskej představí pod iniciály MM, je opravdu lákavé :))
Marie Majerová? Siréna a Havířská balada? :')
Jejdanánky..... To by jeden neřekl co má "jmenovkyň"... :o))
Jo sem si teď sirénu koupil v antikvariátě, tak bych si mohl rovnou říct o podpis autora :-)))))
Šťastně jsem se vrátila z pěšího přechodu Nízkých Tater a vytahuji na světlo akci na tuto sobotu.
Už se na vás i na kolo těším :o)))
dovolil bych si připojit. těšim se na vás lidi:) budu ale čekat v běchovicích. doufám, že je tam nějaká nádražka abych mohl seknout jedno ranní než přijedete protože tam budu vlakem už v 8:52:-))
My tam s Kominíkem taky budem dřív, tak se nebudeš nudit dlouho :-)))
No vette, mám obavu, že nádražka tam není. Nádražka je až v Klánovicích, ale ta zase otvírá tuším až v deset.
Zkrátka jeden pixláček v kapsičce se ti neztratí :o)))
r.
Jo, vette, ale teď mě napadlo - blízko (cca kilák) je benzínka (na hlavní směrem na Újezd), tak v nejhorším najdeš azyl tam :o)))
Kolem ní ale my nepojedeme, my se hned od nádraží stočíme ke kolejím a pojedeme zadem.
Já buďto budu na nádraží nebo nebudu.. Mám poslední víkend před dovčou, tak to mám takový zmatený. A navíc mi v pondělí přestane týct voda.
(Mážná se i rozpláču. Udělám hromadu z věcí na pěší i cykloturistiku, stan a spacák, k tomu si přymyslim potravu na 17 dní. A když si uvědomím, že to nemůžu pobrat a stejně tam určině něco nezbytnýho chybí a od ponělí budu na suchu, tak se rozpláču. :')
Jen tam buď. Tentokrát si Tě přivážem na vlasec, abys nám nezmizel :-)))
Neplač a pojeď - nebo se snad chceš celý víkend koupat do foroty :o)))
Ahojky
Taky bych se rád k vám přidal. Byl jsem v této oblasti, (Káraný) jednou na brigádě kosit trávu a rád bych se tam podíval znovu :-). Připojil bych v Běchovicích, snad tam z Jižnáku trefím.
Zdenda
Super, tak u nádraží :o)))
Radka, Tom, Michal s Kamčou (?), strejdalibor (?), ckp13, wewerka, Airline, Kominík, Jarda, MatyxCZ, Bananovnik, MM, pb, vette, Žofka, Zdenda-Smajliiik, ..
No, je nás slušný počet...
A to ještě nevíš, že ckp13 bude asi víckrát než jednou a dál nevíš o Honzovi, o Pavlovi a možná o Mirečkovi s Lucinkou :o)))
A já ještě zatím nevím jak se vůbec dostanu na Strašnickou nebo do Běchovic ;-)
Metrem se mi přes přestup na Muzeu moc nechce a do Běchovic "kolmo" jsem ještě nikdy nejel...
Jestli tě to potěší, tak já to mám rovněž komplikovaný - ráno musím na Černý Most, kde odstavím auto a pak se musím dostat na Strašnickou. Znám sice jakousi cestu zadem z Čerňáku, ale nevím, jestli by se mi podařilo ji trefit, tak to asi nebudu riskovat a vezmu to metrem...
Takže já vyjíždím už v 7,30 :o)))
Ta cesta z Černáku je ale pěkná a je to opravdu kousek. Doporučuji. Musíš sjet po okraji toho Sídliště (kolem globusu) dolů až k poli. Prostředkem pole vede cesta do Počernic a uprostřed Počernic je takový zámek s parkem a obrovským rybníkem.. Pojedeš kolem toho rybníka, kousek po silnici a si tam :-). A určitě se doptáš. V nejhorším můžu si to prodlužit na Černák a dovést tě
Mám pocit, že je to značená cyklotrasa.
Radka, Tom, Michal s Kamčou (?), strejdalibor (?), ckp13 + harém, wewerka, Airline, Kominík, Jarda, MatyxCZ, Bananovnik, MM, pb, vette, Žofka, Zdenda-Smajliiik, Honza, Pavel, Mireček s Lucinkou (?), ..
joe myslíš to vážně? ".." taky jede?:-O
o to víc mě mrzí, že u toho nemůžu být... ale vyzvednutí syna na letišti je důležitější :)
Jedu s PB a Jardou. Sraz mame v Hostivari a pokracujeme pres Dubec na misto 2. srazu.
chceš taky vklidu ochutnat kominíkovo svačinku než dorazí radka?:-P
Co si ta jeho máma o nás pomyslí !!!??? Synek jede do středních Čech, tak zas roztápí troubu :-)))
Ale to je jinak. Honza jde do sveta na zkusenou a tak musi mit s sebou buchty :) Nekdy ten tvarohovy konzervatismus primo zeru :)))
Jo a já mu dělám tu hodnou stařenku při cestě :o)))
Takže budou makový :o)))
Jak tak koukám, dobrá sestava :-))), rád poznám i nové tváře - ta Lucinka je ta, co si hrála na dvorku a ztratila přitom bačkorku a přilítla včelka asi takhle velká a dala jí žihadlo? Nebo to je ta, co jednou našla duhovou kuličku a měla z ní velkou radost? Nějak se mi ty holky pletou :-)))
Lucinka s námi byla na mlýnech
http://www.acoma.cz/index.php?c=foto&f...
A co kde ztratila, na to se jí budeš muset zeptat sám :o)))
A sakra - zapomněla jsem zalomit :o)))
přidal bych se v Čelákovicích. Počítám, že tam můžete být kolem 10:30-11:00. Pojede se po levém břehu Labe?
Tak rozhodně jsi vítán, ale pozor, pozor - kudy se pojede, to ví zatím jen Tom a dolaďovat to budeme až na startu a v průběhu cesty.
Já osobně bych cestu tam preferovala trošku spodem a až zpátky přes Čelákovice. Ale také se na to nedá spolehnout. Takže lepší by bylo, kdyby si přijel tak cca v 10,00 k nádražní hospodě v Klánovicích. Tenhle bod na naší cestě je zatím jasný. Kudy dál z Klánovic je zatím otázka.
Jinak je také možno mi po 8,45 volat na mobil 731/546154 a já ti řeknu kudy se jede a kde se případně lze potkat.
ok, jsem z Nehviz, pojedete někudy poblíž, ozvu se
Jasně zavolej před tou devátou nebo v 9,30.
Bereme každýho, to bude zase monstrózní akce, hlavně aby bylo krásně jako teď...
Krásně bude tak, jak si to uděláme :o)))
Radko jestli pojedete z Běchovic do Klánovic po modré a zajímájí někoho z vás viřníky tak v Klánovicích je borovice stéměř metrovým viřníkem.
Pojedeme podél tratě - a to mám pocit není žádná značka, ale kouknu se.
Co to je "viřník".
To teda rozhodně zajímá mě.
Jo a omlouvám se za to včerejší počáteční fó pá :o)))
Tak po modré jsme opravdu nejeli, ale ukládám si to na harddisk a třebas píště. Já chci rozhodně vědět, co to je ten viřník a chci to vidět.
Foto viřníku jsem si chtěla nahrát do nastavení, žel se mi nedaří - tak alespoň slovně. borovici se zblázní "hormony" a místo normálních větviček začne růst jakoby do koruny, (shluk jehličí) Prý se to dá i naroubovat na kmínek a pak ti roste kulatá borovice (nebo smrček) No doufám, že je to aspoň trochu srozimitelné.
Aha, díky - neříká se tomu také náhodou "čarodějníky"?!?
No je to možné, asi to bude krajové. Cmundě se v Praze také říká bramborák, ale cmunda je cmunda.:)))
no skoro, čarověník:-)
Díky, zase jsem chytřejší :o)))
Tak člověk míní a firma mění, bohužel jsem celou sobotu strávil úplně jinde než na kole, snad příště....
No, říkala jsem si, rpoč jsi se neozval. Tak někdy příště :o)))
Tož ve vinicích kolem Strážnice jsem vám věnoval vzpomínku a na kole přesvědčoval jednu tetu,že jsem ten nejlepší strejda kterého má chtít.
Na startu jsme na tebe vzpomínali, tak doufám, že jsi si alespoň škytnul. A moc se nerozdávej, tebe chci za strejdu já :o)))
Tož škytnul jsem si nejednou,a neboj Ty už mojí tetou jsi,akorát,že jedna teta je mi málo,já chci ješte jednu tady na Hané...
Ale, troškař tedy nejsi :o))) Ale dobrá, já mě to neublíží a tebe to potěší :o)))
Já mám najeto asi 80 km. Hned v Káraném jsem ještě chytla toho cyklistu, co jsme mu v Lysé radili cestu do Prahy, takže jsme jeli ve dvou a docela to odsejpalo. Na Čerňák jsem dojela v 16,45, což bylo tak akorát. Jen jsem do auta naložila kolo, byl tu bus s maminkou.
Podle mého se akce opět vydařila - účast byla opravdu početná - 23 lidí!!! Kominíkovo maminčiny buchty byly jako vždy bezkonkurenční - ještě teď cítím chuť těch plněných "tesco plátků" na jazyku. A ten koláč... Ani mi nevadí, že nebyl makový :o))) Kdo neochutnal, může jen litovat. Akce měla prostě vše, co má správný výlet mít. Pěkně jsem si zajezdila a odpružená sedlovka asi přece jenom k něčemu bude, protože záda mě teda tentokrát nebolí :o)))
Díky všem za účast a zase někdy příště.
Jo a wewerko, prosím, moc tučňáků do těch fotek nedávej :o)))
A to jeste nevis, ze chvili po tvem odjezdu dorazila Navara :) Dobra nahoda :))
Fakt?!? No to mě teda mrzí - tímto ji srdečně zdravím :o)))
Ale co se dalo dělat - maminku mám jen jednu :o)))
Jo dorazila celá natěšená na pivko, a najednouWewerka. Koukala jsem jak tydýt. Vůbec mne nenapadlo, že tam ještě v tuto pokročilou hodinu budete, kdybych to aspoň trošku tušila tak jsem se neflákala u sv. Václava (svačinka, kuřpauza a foto poražených stromů s TZ- Při focení jsem vzpomínala na barvící Žovku:)) )
Wewerka mi představovala takové hafo lidiček, že jsem je ani nestačila ragistrovat. V paměti mi utkvěl Kominik, Žovka. Tímto se ostatním omlouvám jestli jsem na ně nereagovala.
Nafotila jsem si písečný přesyp, Menhir u Kerska i dřevěné baráčky v Přerově a ujela jsem prvně 120.9km. Takže vydařený den i stím překvápkem u Ferusů. (jsem si říkala že budete u vody na pískáči.
Teda a to si se na cyklojízdě obávala, že by si nám nestačila?!? To teda můžeš být rozhodně bez obav...
Nojo, ale tady byla samá rovina, sebenenší kopeček prudce mnění můj průměr. Tedy kopeček vzhůru, kopeček dolů to je jiná. V zimě možná přesedlám na sáňky.:))))
Buď klidná, mě v poslední době kopečky také nějak začínají dělat problémy...
Jo a Michale, Kamčo, kde jste zůstali?!? Nebo už jste ve Skotsku?!? Doufám, že jste si také škytli :o)))
Super akcička, tentokrát jsem dorazil po vlastní ose až domů, nevzdal jsem a nenechal se odvézt :o))
DIS: 89.5 (tzn. o 500 metrů méně než rekord :o))
AVG: 20.2
Fotky jsou na www.matyx.com, galerie a adresář Kersko
Ty vago, ty jsi rychlejší než turbo wewerka :o)))
Teď mám důvod otevřít si víno a jdu se kouknout :o)))
turbowewerka kouka na star wars :))
Omluva se přijímá, i když tomuhle žánru teda nehovím. Tudíž očekávám redukci "tučňáků".
Dneska je to ale docela programová bída - já koukám na ČT2.
Také jsem koukal na SW. Proto mi zprovoznění webu trvalo tak dlouho, než jsem našel rozumné řešení, takhle bylo nahrání fotek sice otázkou asi 30 minut, ale z mé strany intervence zabrala jen asi 5 minut, to jest méně než je délka reklam na Nově :o)))
Teda Matyxy, koukla jsem i na zápisy z jiných akcí - je vidět, že co nedojedeš, to prostě dopíšeš :o)))
Tyhle literární skvosty musím zpětně přidat do svých sumářů.
Raději snad ne. Beru to jako svůj "deníček", abych mohl za pár let vzpomínat, jaké to bylo na začátku. Díky tomu, že bojuji hlavně s tím, abych dojel, tak zatím nestíhám po trase moc věcí a tím pádem pochybuji o informační hodnotě pro ostatní. Časem se to bude určitě lepšit.
Během dneška zkusím dopsat blog za včerejšek a přidat funkci popisu k fotografiím.
Přidán i blog.
Jestli chceš, tohle je z mojeho zápisu, bylo docela dobrodružný vzpomínat kudy jsem jel se skupinou, porovnával sem mapu a letecký snímky se vzpomínkami, občas tam mám chyby a z Kerska mám vlastní cestu...
Středokluky – Kněževes – Tuchoměřice – Přední Kopanina (po poli) – Na Padesátníku – Letiště Ruzyně – Navigátorů – Evropská (Cyklostezka) – Kladenská – Na Dlouhém Lánu – Zavadilova – Velvarská – Generála Píky – Vítězné náměstí (metro) – Strašnická – V Olšinách – Solidarity – Štěchovická – Rabakovská -? Štěrboholská - - U Továren – Dolnoměcholupská – Městská – Starodubenská – Ke Křížkám – Ke Korunce – K Železnici – Běchovické nádraží – Českobrodská – (polní cesta při trati) – Bečvarská – (Lesem a při trati) – Nádraží Klánovice - ? Habrovská – (lesem kousek od trati – kus po naučný stezce) – Klostermanova – Klánovická - ?Smetanova - Bendlova Stezka – (lesem) – Náměstí Arnošta z Pardubic – Riegrova – 5. Května – Tuklaty – Tlustovousy – Břežany II – Černíky – (kolem hřbitova a po poli až k rybníku) – Kounice – (Lesem až k seníku u silnice, vedlo to nějak při dálnici) – Velenka – Kersko – (při Labi až k novému mostu) – Lysá nad Labem – (po poli až továrně a trati, přes 2 trati) – Čechova – K Závodišti – (při trati až do Káranýho) – Kárané – Hlavní – (lávka přes vodu) – (při řece (0019) až k skoro ke zdymadlům, pak zpět a po schodech nahoru) – Brandýs nad Labem – Jiskrova – Na Celné – Ivana Olbrachta – Masarykovo náměstí – P. Jilemnického – U Hřbitova - Martinovská – Martinov – Záryby – Kostelec nad Labem (cyklostezka končila až u Labe a já jsem skončil na mostě přes Labe a vracel jsem se) – Jiřice – Lobkovice – Neratovice – Libiš – Obříství – Dušníky – Semilkovice – Chlumín - Hostin u Vojkovic – Vojkovice – Zlosyň – Veltrusy – (rozestavěný, opravovaný most) – Hleďsebe I. Díl – Nelahozeves – Dvořákova Stezka – Kralupy nad Vltavou (cyklostezka, trochu blouďění) – Mikovice – Minice – Otvovice – Zákolany – Kováry – Libochovičky – Malé Číčovice – Velké Číčovice - Středokluky
Také už jsem nějakou tu chvíli doma ;-) Výlet byl super, lepší počasí jsme si ani nemohli přát !
Myslel jsem, že se po příjezdu pojedu dnes ještě na chvilku projet ať mám výroční ODO, ale lenost jaksi zvítězila ;-)))
TM: 4:43:05
DST: 94,94
AVG: 20,2
MX: 47,0
rád sem vás všechny viděl, těšim se na příští akci:-)
koukam, ze jsem asi jedinej kdo nedojel jeste domu :)
no zatim to mam takto:
dst: 112.11km
avg: 21km/h
up: 484m
down: 497m
hmm a jeste tak 9 - 15km domu podle toho kudy pojedu
jinak supr vyjizdka a Matyx ma jedno male bezvbyznamne plus za to, ze dojel po ose :) ale kdyz vezmu to velkem vyznamne minus z minule, tak porad ma co dohanet :)
Nauč se být schovívavým... :o)))
A mimochodem - chceš říct, že jsi vláčel na zádech notebook a teď jsi se někde připojil?!?
hmm, tak díky no :o)))))
Ale ne, vážně, myslím že přístě by to mohlo být o něco lepší, zkusil jsem si vzít k srdci rady Radky, tvoje a Pavle ohledně stylu jízdy a díky tomu jsem to včera dojel. Budu zkoušet aplikovat i nadále.
Nevím, co ti radili.. Ale jesli máš potíže s delšími trasami, musíš častěji jezdit v nižší intenzitě. A tím pádem i delší dobu. Když se za tři štvrtě hodiny uštveš a pak hodinu odpočíváš, tak trénuješ jiný energetický systém, než ten základní, nejúspornější. A nejezdit to v náročném terénu, tam zas trénuj technické dovednosti, a na to bys taky neměl bejt uštvanej. Já bych doporučil jezdit aspoň dvě hodiny, kdyžtak i s krátkejma přestávkama, ale celkem mírně. Tak, abys klidně ještě mohl dál. Zdá se to divný, ale je to tak. Dvacetiminutovým běháním taky nenatrénuješ turistickou vytrvalostní chůzi. Jinak nic proti kratší jízdě ve vyšší intenzitě nenamítám, jen že je to něco jiného a samo to nestačí. :')
Asi tak. Já to vždycky táhnul buďto silou v nízkých otáčkách, nebo naopak takřka šílenými otáčkami do kopce. Ve výsledku jsem na krátkých trasách (15-25km) dosahoval slušných výsledků i přes mizivou fyzičku, ale přitom jsem se totálně odvařil. Hlavně je to asi o tepu, jak jsem se dozvěděl, tak při příliš vysoké tepové frekvenci se nestačí řádně okysličovat krev a také odvádět kyseliny atd. z nohou, čímž dojde k jejich odvaření, přesně to se mi asi stalo při tom výletu na Točnou. Ale více v blogu který brzo postnu na své stránky. Díky za návrh, ty dvě hodiny jsou právě to max. co jsem schopen občas přes týden vyšetřit, uvidíme jestli tento styl pomůže.
Určitě je dobý, si nastudovat toho Vojtěchovskýho:
http://www.kpo.cz/fyziologie/fyziologie.htm
Tak už jsme se Ctiborem taky dorazili. Dalo to cca 120 km. Výpravu jsme zakončili samozřejmě stylově Na hřišti velkou soupravou :o))
Zítra jedeme velmi podobnou trasu, ale obráceně : Praha - Čelákovice - Lysá - Kersko - Nymburk, kde se budeme v podvečer věnovat házení koulí do písku.
Trasa byla vybrána s citem - kromě Kerska měli všude dobrou plzeňskou minerálku!
Tak už jsem taky doma, byl sem doma ve 21:10
RT 7:18:26
AVG 20,2
DST 147.94 - rekord
Ještě chvíli sem poseděl s našimi "bumbálky" a jel sem kolem pátý.
Jel sem při Labi až do Neratovic a pak sem to zlomil do Veltrus a Kralup, pak přes Zákolany domů.
Na fesťáku byly mraky lidí, stovky aut a ještě k tomu je to slyšet skoro až ke středoklukum!!!
Do chcípnout do křoví...
Ale díky za super vyjížďku...
Fotessky jsem vam milasskove vyssstavila na pagesssce :) a dokonce jsem pridala i par fotecek ze ctvrtecni cyklojizdy.
Pro neznale: http://www.acoma.cz/
Nějaké fotky už i na www.patek13.cz
tak serie "wewerka" nema chybu :)
To teda nechci videt co bych delala za xixtiky po 2 pivech (protivinska jedenactka). Uz po tom jednom jsem se motala.
Ale je fakt, ze jsem se zamerila na zluty ram Tomova RBcka a jela jsem za nim porad. Clovek pak nic nevnima, jen jede a vsechno krom zluteho kola je rozmazane.
Zatimco vy jste tam snad sli pesky nebo co :))) A vymluvy s hledanim cesty u spadle vetve neberu :)
Tak teď jsem si na Wewerčině webu prohlédla fotky, bóóóže, jak já vám závidím tu príma partu. Nějak jsme to popletli, mysleli jsme, že 19.8. jedete na Šternberk, špatně jsem prostě četla. 19.8. jsme měli být na oslavě 60tin známého, to se o týden odložilo a tak jsme mohli jet. Ale i s cestou z a do Krkonoš by byl Šternberk pro nás moc. Tak jsme to vzdali. Teď lituju, že jsem pozorněji nečetla, hlavně ty buchty nemusela spolykat Radka sama! :-)))
Moc vám všem vydařený výlet přeju, hlavně že jste si to užili. Všechny vás zdraví Švestkovi!
P.S. My jsme vyrazili na 76 km Českým rájem, ale Švestkoň mi připravil takové vyšťavováky, že jsme to málem nepřežila - kopec 10-12% 9,7 km dlouhý, na každém metru jsem litovala, že zrušili trest smrti! :-))) Kolena od večera mažu opodeldokem a doufám, že dnes vydržím stát u plotny! :-)) Krásný zbytek víkendu vám všem !!!
Takove kopce mas resit tandemem :) Kdyz ti proste vybere takovou trasu, zkus prestat v pulce slapat :)))
Taky to tak dělám. Když pozdě zařadí lehčí převod, prostě přestanu šlapat a to by viděla, jak rychle je tam to správné kolečko. Ale většinou je mi ho líto, přece si nesedřu pána domu!
Tandem jsme měli o víkendu v servisu, doplňujeme zpětné zrcátko a cyklocomp. - abychom věděli, kolik je to schopno jet a abych viděla dozadu, na tandemu se otočím, a už se to kývá celé. Synchron je důležitý pro stabilitu. Měj se a šlapej dál, pravidelně sleduji tvé výkony na trvém webu, v srpnu to je slabší, než v červenci. Červenec byl tedy nadupaný pěkně! :-))
Tak jsem dala dohromady sumář z akce
http://www.vrstevnice.com/akce/2006/08srpen...
Případné další příspěvky přidám.
Tak zas jako poslední: díky Tomovi za skvělou akci, díky skvělým lidem - skutečně prímová parta, díky skvělýmu počasí a díky teda i tomu skvělýmu smažáku ( i když ten jsem neměl).
I když jsem jel někde na chvostu peletonu, přesto mi to dalo dost vysoký průměr, přes 22, což přičítám té stíhačce s vettem, jinak tytéž údaje, co Kominík.
A závěrem kdo jel:
dámy: Marta (MM), radka, wewerka, Lucka,
páni: Karel, Banánovník, pb, Cibka, Zdeněk, Matyx, Jarda, Žofka, Honza13, Tom (šéf akce), Pavel, Mirek, Ivan, Honza, wette, Kominík, Pavel (jiný Pavel), Zdenda, Ai.
Do Lysé nás přijela pozdravit cami a ještě nás dojela Navara, ale té se omlouvám - to, že to byla ona, jsem zjistil až teď z příspěvků tady výše.
Tak zas brzo nashle ! :-)
a kde je zdenda-smajliiik? chlape ozvi se, že seš vpoho:-/
Určitě bude ok, loučili jsme se na běchovické křižovatce a byl vpořádku.
Hlásím se :-) :-) :-). Dojel jsem v poho.Z krize mě dostala ta výborná buchta a vzorná péče. Děkuji
to sem rád že tě čtu:-)
Tak jsem přidal taky fotky, za gramatiku mě nezabíjejte!
www.zp.unas.cz/kersko
Úplně jsem zapomněl, že tohle byl první nakolácký výplet bez pádu!!! Takže super úspěch!!! Ale to je tim, že tam nebyl Kolin!!!
Tak jen aby se ti nenastřadalo - to by si se nám pak ve Stráži přerazil :o)))
Přidám odkaz do rozcestníku, ale jen co mi půjdou stránky - pipni teď nějak nefunguje...
To jsem na tom naprosto stejně, první Nákolácký výlet bez lehnutí. Aspoň jsem nemusel rovnat přehazku :o))
Tak jsem to přidala
http://www.vrstevnice.com/akce/2006/08srpen...
ale nadále si vyprošuji jen focení ze zadu nebo v mlze :o)))
a vůbec, ted mě tak napadlo, kde sou fotky od kominíka???:-O
Sorry, chytil jsem nějakýho bacila, takže od včera jsem poněkud zdechlý. Dneska to snad pošlu.
taky tak, ode dneška ... něco jsme tam na sebe asi prskli :(
Cože, a co imunita, to vám nic neříká?!? Já jsem ready, takže v koláčích, v Airlinovi ani v Kominíkovi nic být nemohlo :o)))
Chlapci dávám vám týden - teď mi stejně nefunguijí stránky a z Javorníků se vrátkm až v neděli, takže do té doby se koukejte zotavit :o)))
Držím vám palce a přeji brzké uzdravení.
Jo a pamtaujte "na zdravém těle, zdravý duch" :o)))
Tak konečně mě taky pustili z brigády :-(, a můžu napsat taky pár slovíček. Výlet byl super, byl jsem rád že jsem tuhle studánku Prahy znova navštívil. Přežil jsem i tu restaurační krátkodobou krizi, z který mě dostali ta dobrá buchta a vzorná péče. Děkuji