Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné.
Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Taky čtu blogy ... tento se mi obzvlášť líbil, taky ráda přijíždím na pobřeží na kole. Nějaké ty útrapy cestou bývají děsné. Mám to vůbec zapotřebí? A jedu zas. Ale ty vaše cesty jsou samozřejmě extrémnější. Po šťastném návratu to vypadá pak vše jinak, lépe.
Čím jste se nakonec Arnoštovi odvděčili? Nějak mi to uniklo.
Vedro vám nezávidím, to muselo být šílené, nedovedu si to ani představit.
Počítání piv nemělo chybu, i fikaná kamufláž, jak se dostat k dalšímu kousku, aby to Šárka nevěděla, maskovanou za nezbytné hlídání kol.
Protečené nepromokavé vaky je nepříjemná a někdy i nebezpečná událost, chápu ale zdůvodnění, že dosud jste dlouho měli čtyřicítky, to by fakt poctivě roloval jen debil.
Jo a skoro bych zapomněla, opět výtečné počtení, už se těším na pokračování.
Nemá to být jako pointa na závěr? (Měla bych soukromý tip... :-)
Ne ne, žádná světoborná pointa v tom nebude. Vyžádali jsme si adresu a poslala jsem mu naše knížky. Já jsem měla totiž původně zmínku o té knížce "Pod koly se zvedá Evropa" na závěr té příhody s Arnoštem, pak pži úpravě článku jsem tu větu přehodila na začátek, čímž pádem ta moje věta o tom, že už vím, jak se mu odvděčím tam zůstala opravdu vytržená z kontextu, v tom má šíp pravdu.
Aha... já si myslela, že tím povídání na závěr skončíš. Jak jste mu z domu poslali knížky. :-)
Ale tip mi vyšel.
To jsem udělala rok předtím (https://www.nakole.cz/blogy/peggy/1258...
viz. poslední kapitola Epilog), tady musím pointu teprve vymyslet :-)
Protečení nebylo naštěstí úplné, protože jsme měli pravou stranu kol pod "střechou", takže vystavené byly jen levé bágly. Hledala jsem ještě nějakou fotku, kde by to bylo vidět a našla jen toto...
Vidím, že Luděk stihl přikrýt řídítka mého kola igelitem, čímž zakryl a zachránil i můj levý přední bágl, takže mně nateklo jen do zadního.
Z té střechy to tam teklo jako z vodopádu. Ono v té nejhorší čině fotit fakt nešlo, teprve až potom.
Jako seminárka perfektní, kdybys byla na MU, zřejmě by ti to přijali i jako diplomku. 8-DDD
Za mě všechny palce, co mám ...
Jako vážně? A já jako blbec píšu naprosto nudnou a nezáživnou diplomku na VŠE o nějakých počítačových programech na matematické modelování ekonomických procesů.... (což byl můj obor, co jsem studovala)
Omlouvám se, že mi pokračování trvá tak dlouho, ale kdyby měl někdo zájem vidět nás "naživo", tedy přes monitor nebo obrazovku, tak zítra (pátek 24.11.) v osm hodin večer budeme vyprávět v rámci mini cyklocestovatelského festivalu pořádaného časopisem Cykloturistika právě o této cestě. Nemusíte nikam chodit, dívejte se z pohodlí domova klidně v pyžamu :-)
https://eshop.cykloturistika.cz/vstupenky-na...
Paleček dolů jsem dal já, za to "Omlouvám se".
Omlouváš se? Proč? Většina lidí nedosáhla tam kde ty.
Už se nikdy neomlouvej.
Ta omluva je o slušnosti, která tobě evidentně schází