Vaření na cestách je taková z nouze ctnost, v kuchyni je to však jiný zážitek. Zvláště, když výsledek je dokonalá chuť. Potom je to třeba výborná tarhoňa, s restovanou zeleninou a osmahnutými rajčátky. Nesmí chybět čubrica, základ Balkánské kuchyně, která je velmi pestrá. Bohužel, tarhoňa je v ČR stále neobjevená, v Maďarsku a na Slovensku je běžně. Původem z Orientu, jako většina chutných jídel.
Jelikož je mi jasné, jak každý netrpělivě čeká, jaká lahůdka se zde objeví, tak dnešní večeře byla vskutku gurmánská. Takovou by si měl v pátek dopřát každý. Po vyjížďce na kole obzvlášť chutná.
Scelto di Pancetta z oblasti Toskánska, gouda tříletá a Řecké olivy chalkidiki a kalamata. K tomu Burgundské pinot noir 2021. U vína je důležité, aby mo označení AOC. To zaručuje kvalitu. Jídlo musí být zážitek.
V letním horku, tady na Moravě, v místě, kterému se říká Moravské Toskánsko, je dobré vařit jídla, která odpovídají tamnímu prostředí. Jídla lehká, přitom vznešená. Tentokrát špagety. Ručne vyrobené špagety z oblasti Vesuvu, které se suší na horském vzduchu. Neskutečná chuť. Kdo je gourmet, ví, že dobrá surovina je základ. Špagety a sugo di pomodoro s bazalkou, posypané kvalitním PARMIGIANO-REGGIANO, s označením DOP. Kvalitní sýr je ukrojený přímo z bochníku, ne ten balený v hypermarketech. A potom je to chuťový zážitek. Důležité je i stolničení, tedy použít správné nádobí a příbor. Doplněno kvalitním červeným vínem a dílo je dokonalé.
https://www.stream.cz/luxus-na-taliri/kureci...
O víkendu je vždy dobré uvařit něco, co je sice zdánlivě obyčejné, je to však chuťový zážitek. Takže, konfitované kachní stehno s šalotkami a bramborovým pyré.
To je skutečná lahoda. Vaření a jídlo je něco, co vyžaduje péči a pro lidi, kteří mají určitý postoj k životu. Nic pro socky, které konzumují párky a maso z Agrofertu nebo něco z konzervy. Myslím, že každý bude souhlasit, že člověk který jí polotovar, je čuně....
Myslím, že každý bude souhlasit, že člověk který jí polotovar, je čuně....
NEBUDU SOUHLASIT. Každý nemá chuť, ani čas, vařit polévku deset hodin. A ty produkty, co tu uvádíš, a pokud je někdo nepoužije, tak je to "pro prasata", za to jsi výrobci placen za reklamu? Je skoro až "obdivuhodné", jak se snažíš svými příspěvky provokovat, v některých případech dehonestovat, a někdy, bohužel, až urážet. Kecy o potrefené huse si nech. Jsou i lidé, kteří inspirováni hláškou: "Nežijeme abychom jedli, jíme abychom žili", tak skutečně činí.
PIZZA... Zdánlivě jednoduchá věc.. Opak je však pravdou. Záleží na každém detailu, jinak je z toho krmě pro prasata, jako v 90% pizzerií (nejen) v ČR. Že to někomu chutná, není ukazatel. Někdo sežere i drůbeží separát a lidé si běžně kupují párky, kde je 50-60% masa....
Pizza musí být tenká jako list papíru(žádná buchta), těsto se musí ručně vyválet. K tomu je třeba mouka na pizzu, s vysokým obsahem lepku. V ČR se taková sehnat nedá, je nutné použít mouku z Itálie nebo Německa. Italská stojí 140kč/kg, Německá 190kč/kg. Ale proč na sobě šetřit... K tomu jsou potřeba pivovarské kvasnice a těsto nechat odležet dva dny... Další důležitá věc je rajčatový základ. Ten vaříme doma. Kdo je čuně, dá tam kečup nebo rajčata v protlaku. Potom gouda, prosciutto, rajčata, olivy, mozzarella a upéct v kamenné peci. Když chceme pizzu, roztápíme jí 6 hodin dřevem. Ale je to jiná chuť, než z elektrické pece. Na závěr nasypat parmigiano reggiano a je to pizza, které se nic nevyrovná. Bohužel, člověk potom není schopen pozřít pizzu v pizzerii. Pokud jde o sýry, taktéž je potřeba koupit výhradně zahraniční suroviny. Kvalita tuzemských sýrů je tak špatná, že když chce člověk dobré jídlo, musí koupit original Holandské, Francouzské nebo Švýcarské. Bohužel... Mozzarellu většinou Italskou, di Bufala DOP. Tam je jistota, že je to z buvola. To stejné olivy. Pouze Španělsko nebo Řecko. Čerstvé, ne konzervované. Ten rozdíl je tak obrovský, že kdo to nezná a vyzkouší, má pocit, že nikdy olivy nejedl. A k pizze samozř. víno. Já volím lehčí Lambrusco nebo Modrý portugal. Kdo je barbar, koupí si pizzu mraženou...
Tak tohle je jeden z vrcholů vaření. Francouzská cibulačka. Jedná se o tradiční francouzský recept, který mám od obchodního rady z ambasády v Paříži.
I když je to "jenom" polévka, je to velmi náročný proces, který trvá 8-10hodin. Důležitý je výběr cibule, která musí být hodně ostrá. Nejdelší čas zabere restování, které trvá cca 7hodin a tento proces nejde urychlit. Musí se hlídat, míchat, nelze odejít. Když je orestováno do správného stavu(musí mít hodně tmavě hnědou barvu) zalije se vinným octem, poté vmíchá mouka, krátce zarestuje, doplní bílé víno, používám to nejlepší suché, kvůli chuti. Potom už stačí dolít silný kuřecí vývar a nechat provařit ještě asi půl. hodiny. Potom zapéct v rozpálené troubě bagetu se sýrem, kvůli chuti musí být original francouzský gruyère.
Je to absolutní zážitek. Polévka je lepší, než má Pohlreich ve svém Imperialu. Asi jí i umí, nemůže ale restovat cibuli 20 hodin. Takže jí má o třídu níž. Polévka se ničím nekoření ani nesolí. Vše zařídí cibule, víno a sýr. Pouze do restování cibule se dá bobkový list. To je vše. Pokud si někdo myslí, že jedl někdy pravou francouzskou cibulačku, tak je na omylu...
Dnes ráno jsem se vzbudil a napadlo mě, že udělám dobrý skutek. Tak jsem roztopil pec a protože těsto mám průběžně pořád v lednici, rozhodl jsem se, že udělám pizzu pro mého věrného fanouška-Brahmu, který tak rád sleduje moje kulinaření.
Od sousedů jsem si půjčil talíře, pár japonských misek a pustil jsem se do díla. Domácí sugo, holandská Gouda, toskánská pancetta, rajčata, olivy kalamata a chalkidiki, na závěr parmezán - z oblasti Reggio Emilia. Spláchnuto výtečným Chateauneuf du Pape. To je pro mě jedno z nejlepších vín, i když jsou mnohem dražší a zvučnější vína. Kdo nezná, určitě vyzkoušejte. Tak BON APPETIT
tedy ty si ale dáváš do nosu, to já bych nemohl, mě by pak bylo líto jít se vysrat :))
Ale zase to by asi bylo hovno , předpokládám, že o tom tady taky nějaký vlákýnko založíš :))
Občas něco ochutnám, ale nakonec stejně zvítězí knedlík a omáčka.Hodně rád já smažený maso v jakýkoli podobě, ale to už opravdu nemohu jíst denně.
Ale věci jako právě pica, těstoviny, rejže,to kdyby ze světa zmizelo, tak si toho ani nevšimnu.
Něco pro mé obdivovatele. Protože celou noc pršelo, je ideální čas na snídani á la Anglie... Anglická snídaně je velká chuťovka, když jí člověk zapíjí anglickým čajem a vychutná si toast, který připraví na anglickém toustovači Rowlett. Ten je skutečně jedinečný a kdo ho nemá, neví, jak chutná toast. Pokud ho má člověk přímo z Anglie, je nutno zakoupit redukci na Českou zásuvku. Vada na kráse je absence hub, které měly jakostní nedostatky, tak skončily v koši.... Každý by měl občas dělat takovou snídani, která nastartuje skvělý den.
Jak komu. Na přelomu července a srpna jsem v Yorkshire takhle posnídal, vyjel jsem svým BMW 330d Xdrive na ryby a cestou mě drobet převálcoval kamion. Přišel jsem o všechny pruty.
Vajíčka se slanimou určitě, to se dělá na pánvi, tak s tím já problém nemám, párek bych ale nechal spíš čubě a toasty by letěli do koše, to taky nechápu, proč to někdo jí. občas dělá manželka nějakou sváču, pokud jedeme na výlet--třeba s vnoučatama a není jistý, jestli bude cestou buřtastánek, když jsem hladovej, tak do sebe nasoukám i ten toast, ale jinak to do huby nevezmu.chleba z toustovače to mi docela chutná, zvlášt čerstvý křupavý,ale klasický tousty k přežití nepotřebuji.
Co jsem opravdu miloval a co si už asi bohužel nikdy nedám, byli kdysi dávno ve stáncích dělaný grilovaný kuřata, dnes už to bohužel nikdo nedělá a pokud ano, už je to stejný jako grilovaný kuře z marketu, teplého useku--rychlokvašky který mají místo kuže už jen folii. Kdyby to kuře mělo být ještě jen o něco málo menší, tak už to snad bude jen vajíčko.
Slanina a klobásky na pánvi, kdes to viděl? Jedině na grilu a s vypnutým časovačem, aby to pěkně zuhelnatělo. A dojíst se tuctem vajec Benedikt s pořádným tousťákem, pokropeným HP omáčkou, to je pak ta pravá anglická baštonka.
Ne, že bych snad byl proboha tvůj obdivovatel, ale osmělil bych se zeptat. Ty houby musí být lanýže nebo postačí i něco běžného? Jinak tedy musím říci, volský oko se slaninou to už je vysoká gastronomie, do toho se každý pouštět nemůže.
PS: Na ten čaj postačí obyčejná voda nebo je dovezená z Anglie?
Protože jsem byl požádán přáteli, s kterými chodíme společně na swingers, abych jim udělal cibulačku, v 10h jsem jí dal dělat. Večer bude vidět, jaký je výsledek. Cibule krájena výhradně nožem original Solingen, stejně jako poklička od této německé firmy... Vinný ocet by měl být s označením IGP, to je záruka kvality. No a samozř. Víno, francouzské, suché bílé... Vývar potom kuřecí. Kuře by mělo být usmrceno halal, tedy položeno na zem, hlavou směrem ke kábě a podříznuto ostrým nožem. Poté zavěsit za nohy a nechat odkrvit. To je potom dokonalý vývar.
Víno a halal porážka?
Jak tohle jde dohromady, to mi hlava nebere:-))))
To jsem si moh myslet. Zeť kuře odkrvuje odstřeďovacím programem v devítikilový pračce Hoover postavené tak, aby spolupracovalo Coriolisovo zrychlení. Když nastaví 18600 1/min., je mršinka zbavena kostí a když se zadaří, tak i peří.
Osmělil bych se zeptat co se na to používá za hrnec.
Předpokládám, že musí být z nějakých slitin používaných v kosmickém programu, aby přežil to sedmihodinové restování cibule a ta asfaltová skvrna se pak tak nějak správně propojila s tím halal vývarem.
Protože si včera někdo stěžoval, že má raději hotovky, tak jsem se inspiroval...Brambory jsou z Vysočiny, Přibyslav. Tam, z okolí Keřkova, jsou ty nejlepší brambory na světě...A jitrnice domácí, děláno na sádle, zelí moravské domácí. A pivo Heineken. Hodně luxusní oběd...
Jitrnice jsou, předpokládám, jako to kuře, také halal.
Kterápak progresivní větev islámu poráží halal čuníky?
Brambory taky moc nemusim, já jsem knedlikovej, bramborovy houskovy to je jedno, ale knedlik. Nicméně jitrnici zelí a brambor a to vše chutově umláceny tunou plnotučny hořčice to rád mám. Jako pití k jidlu ja zasadně bud colu, nebo malinovku. Ani ke kachně mi nechutná pivo a piju k ní colu a to mám s pitim piva v přijatelné miře docela problémy. K jidlu mi ale nic alkoholickyho— vino pivo nechutná. Teda vino jde uplně mimo mě,tak max červeny s colou —- tak před dvaceti lety naposled ?
Je půl druhé a cibule se za tři a půl hodiny smrskla zhruba na polovinu. A pouští pomalu silice, síru, cukr a sůl. A tohle je ten důvod, proč se musí restovat tak dlouho. Aby se uvolnily všechny látky a mohla začít karamerlizovat. Pokud se to uzavře v cibuli, chuť nebude...
Každý člověk , který si sám sebe váží, ví, že po obědě musí nbásledovat dezert. Jak řekl Joe King Oliver, čkověk nemá nikdy šidit žaludek. A proto, jdu během hlídání cibule připravit dezert. Jak jinak, než z vybraných ingrediencí.
Smažená zmrzlina. Kdo nezná, má prázdné místo v životě. Je to dle receptu, který dělají v Paříži, kousek od Eiffelovky. Zmrzlina obalená ve vajíčku a kukuřičnou strouhankou, smíchanou se strouhaným perníkem. Poté osmaženo. Servírováno se šlehačkou a flambovanými višněmi v karamelu, rumu, a přelito horkou polevou z likéru Grand Marnier, Martini a rumu. Osobní nedostatek každého, kdo nezná...
Mustafo, kam zmizelo a kde bych dohledal co to máš doma za muziku? Repro gramo a zesilovače. Připadně na to založ i nové tema. Dost jsem na tom ujižděl než jsem se smiřil s tim že už si moje uši vybrali z hlasiteho poslechu hudby svoji daň. Mě tam na te fotce zaujalo že máš ty bedny hned u zdi což zpusobuje stojaty vlny, tak jsem si řikal že už budeš možná stejně jako já hluchej jako poleno. —/ omezený slyšitelny kmitočtový rozsah.
https://www.nakole.cz/diskuse/26167-co-prave...
Hluchý zatím nejsem, i když, s věkem člověk přestává určité frekvence slyšet.
Bedny jsou pouze dočasně zaparkovány jinde, neboť mi do poslechovky dávají nové akustické panely. Jelikož jsou to monstra, musí být hodně daleko ode zdi, protože uvnitř bedny je ještě jeden bass a vzadu jsou vyvedeny dva bassreflexy.
V bytě se to blbě pozná, přemistit bedny kousek sem, kousek tam. Ale v principu to funguje jako když máš puštěnou muziku v autě a otevřeš dveře. Tam je to okamžitě markantni jak je vše jinak. Ja to vnimam hlavně v obytnym autě kam jsem si dělal repro pro televizi u zadnich 5 dveři a to když čumim v autě na telku a Alena otevře zadni dveře tak to je změna jako by schořel zesilovač basy prostor okamžitě fuč. Po chvilce si na to v poho zvykneš a neřešiš. V podstatě bych ten zvukový rozdil přirovnal tomu, kdy musíš jak ty to máš nastaveny spodni dělnicky třidě vysvětlit v čem je ten zvukovy rozdil jiný. Ono je to samozřejmě devadesati celymndevět procent lidi uplně u prdele s spiš řešej jestli z toho repraku hraje janáček nebo abba.
Jinak alespon muj poznatek z kvalitniho poslechu je v tom, že to má pak docela veliky vliv na to jak to hraje, oproti tomu co posloucháš a dalši problem je i v tom, že na uplně jiné dostupné technice se nahrávalo ve studiich v prehistorickych dobach. Třeba takovy doors na dnešnim kvalitnim audiu to je fakt zážitek pro masochysty, přitom na měkkym sračkoidnim zesilovači z ty desky už to hraje v pohodě. Specielně u těch dors je opravdu rozdil jestli na modernim zesiku, nebo -vydržim to poslouchat pouze přez zesilovač rdr, nebo tak nějak, myslim že to vyráběli ve vychodnim německu. Jinak třeba živaky live kiss to jen ty dvojalba zastrčiš mezi ostani desky ale poslouchatelny to už v dnešni době na něčem jinem než jezevčiku fakt neni.
Tak nějak to je. Já si velké bedny kupoval kvůli tomu, že jsem postavil obývák 16x7m. A v takovém prostoru všechno ostatní zní jako tranzistoráček. Velká a silná bedna má výhody, že i když je volume na minimum, tak jsou tak slyšet všechny tóny a nástroje... Ale někomu stačí, že tam řve Slipknot nebo Krucipusk a kvalita ho nezajímá...A ty starý nahrávky, pokud nejsou remastrovaný, tak to duní a hučí, no. Koupil jsem si takto Hendrixe a je to někde v šufleti, nedá se to poslouchat.
Joo 16/7 to už je opravdu velika mistnost na to aby to utahli regalovy dvoupasmovky ktery navic na nasech chodi stejně tak až od cca 45 hz. Ja si to nakonec poskládal sám, taky přez dva zesilovače, jeden honi dvoupasmove regalovky a druhy tripasmovky kde je zapojeny pouze basovy reproduktor. Na dvopasmove regalovky zesilovač nad a na basy použivam zesilovač aura, v podstatě bezkorekčni tranziwat. Rukama mi prošlo vic zesilovaču v ceně dostupne děLnické třidě , sony, technix, yamaha, nakonec jsem zkusil koupit —pro mé oko vždy designově hnusny ale pořad ještě cenově dostupny nad a opravdu je ten nad zvukově uplně někde jinde. V basových frekvencich je ten bas rychly a pevný, žadny hučeni jako u zesiku sony, yamaha atd cca do ceny 20 tisic. Bohužel ty novy zakladni nady cenově cca do 15 k už taky stoji za prd, taky už zvukově na basech bláto. Je jedno jak nahlas, prostě bláto.
Ale já už na to stejně prdim, vážná muzika nebo jaaz mi nebere a floidi nebo yes už stejně nic smysluplnyho nenahrajou a na pink mi fakt stači mono bloototh reprák.
Jinak co se tyče kulinářskeho tematu, no dneska jsem dostal chut na smaženy hranolky s tatarkou a nějakej — bylo mi i jedno jakej nakladanej sejra. Duležity pro mě spiš je aby zitra nepršelo a mohl jsem vyrazit přez den na kolobrndu.
Jj, obytňák mám oblíben, jezdím někdy takto. Se dvěma auty. Odstavíme obytňák a cestujeme po okolí s kabriem.
Jo, obytnak je fajn že se s tim dobře jezdí, ale je to na prd když zakempuješ a chtěl bys někam popojet. Na to je lepší přívěsnej obytnej karavan.
Proto někdy jedu i druhým autem. Karavan nemám rád, protože se v něm nedá za jízdy být.
A když jedeš i druhym autem tak v něm za jizdy spíš, vaříš nebo ja nevim co děláš zábavnějšiho než že jen řidiš stejně tak jako obytny auto nebo auto kterym za sebou tahneš obytnak ? Ted ti uplně moc nerozumim v tom smyslu— karavan nemam rad bo se v něm neda za jizdy být.
Takto vyčištěná diskuse tady ještě nebyla. Ten Turek drží rekord.
Tak dokonalýho "uklízeče" hrál snad jen Harvey Keitel v Tarantinových "Historkách z podsvětí".:-)))
Hlavně mě mrzí, že mi slíbil těch pět archivních lahví zdarma a teď ten slib vymazal:-((
Tak jsem zde, Mustafo, jdu si pro ty archivní láhve.
Nacházím se přímo pod kamerou.
http://kamera.lednice.cz/
Já jsem ta v žlutém sáčku s rudým karafiátem v klopě.
Doufám, že mě najdeš a láhve předáš.
I když se trochu bojím, že dáš přednost té swingers party, pro kterou již dvanáctou hodinu cmudíš tu cibuli:-((
Každopádně, kdyby to nevyšlo, můžeš načnout nové téma. Jsme tady od toho, abychom frustrátům ulehčili život:-))
Já bych spíš řekla, že se na Mustafu na té swingers nedostalo... ;-)
8 hodin restování a cibule začíná lehce hnědnout. Za 2 hodiny bude OK.
Sorry vaše velebnosti, ale tohle není cibule restovaná, ale docela sprostě dušená. Kolik vody jsi tam za těch osm hodin nalil?
Rozhodně, ti, co dávají do cibule vodu, tomu rozumí nejvíc.
Je to tak, vaše eminence. Ti, co dělají jitrnice z hovězího, restují a přitom dusí. Máte pravdu, vaše blahorodí, jsou to chudáci, akurát tak k politování.
Těší mě. Rád poznávám lidi, kteří jsou odborníci na cibulačku.
Cibule do cibulačky musí křupat jako alabúrky z Pramene.
Chápu, že všichni netrpělivě čekají... Bohužel, ještě chvilku. Nastává kritická fáze, kdy se musí přidávat máslo a hlídat, aby se nepřipálila. Potom zhořkne a je 10 hodin práce v trapu.
Tak to je dost hustý, bych se vubec nedivil, kdybys na opečeni jednoho buřta stopil pulku lesa. S tebou bych chtěl jet kempovat se stanem, to než by se začalo stavět stan, tak by se tutáč nejdřiv česala tráva.
Tak tuhle cibulačku bych teda nechtěla ochutnat ani omylem. Tohle je docela humáč.
Jéé, od vás už jsem něco četl na internetu.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid...
Takhle to má vypadat. Ve skutečnosti je to tmavší, než na fotce.
Protože masa není nikdy dost, tak jsem si právě donesl tuto delikatesu. Nepochybuji, že každý ví, o co se jedná a že to každý někdy doma dělá. V sobotu si dám záležet. Protože Češi jsou knedlíci, udělám dnes pečeni se zelím...
Celé dny v kuchyni. Pro koho vaříš? Kdo tě pak nechává vyfotit s jeho hodinkama, auty?
Tak dnes taková lidovka. Bramborový knedlík z domácích vajec, pečeně, zelí. Knedlík musí být z brambor z Vysočiny(typ C),italská mouka nebo maximálně Pernerka. Jinak to je jak pomeje pro prasata. Knedlík musí být nadýchaný, žlutý,nesmí být jak lepidlo.Kupovaný knedlík je také dobrý tak pro prasata. A dnes pivo Plzeň, k pečeni vždy Plzeň. A maso samozř. halal...
Jelikož zde chyběly moje příspěvky, tak po návštěvě Orientu, tedy domoviny, přidám slibované Ossobuco. To je kvalitní už tím, že je to maso s morkovou kostí. Maso musí být telecí nebo hovězí a musí být halal. Vepřové maso je pro psy a mrchožrouty. Maso musí být ovázáno provázkem, aby udrželo šťávu. Maso nasolíme, obalíme v mouce(italské), prudce osmahneme na pánvi a dáme do pekáče. Potom přidáme orestovanou zeleninu, zredukujeme na suchém bílém víně(musí být italské), mrkev, řap. celer, petržel, cibuli, pórek, konzervovaná rajčata a hovězí vývar. Ossobuco podáváme s šafránovým rizotem a gremulatou nebo s bramb. kaší. K masu samozř. víno, Kvalitní Bordeaux nebo Chianti. Kdo jí ossobuco bez kvalitního vína, je zaostalý byrbar. Aby bylo ossobuco dobré, musí se v troubě dělat 5-6hodin. Tehdy kost a morek uvolní všechny chutě a maso je dokonale vláčné.
Jsem měl dojem, že arabští mouřenínové alkohol nepijí.
Nechceš snad říct, že jsi ten krásnej kus masa, cos koupil před měsícem až dosud trápil v lednici či dokonce v mražáku.
https://www.nakole.cz/diskuse/30459-vareni.html...
To by byla vražda! Takový krásný kus osso buca!
I když, proč ne, že?
Mražené maso přeci není haram, je to halal, i když pravda škoda suroviny.
Hloupý člověk může mít ten pocit, že fotka je ze dne zveřejnění...
Dnes bylo nevlídné počasí, tak je třeba si připomenout slunnou Itálii. Večeře v Toskánském stylu. Špagety carbonara, nebo-li, Po uhlířsku. Celkem jednoduchý recept, který je velmi složité připravit tak, aby byl správně. Což vyžaduje ty nejlepší suroviny a kuchařský um. Takže špagety pouze z oblasti Vesuvu, ruční výroba. Pouze s označením IGP. Jenom to jsou špagety. Jiné jsou nepoživatelný odpad. Orestované guanciale, které musí být z Toskánské oblasti. Pouze guanciale. Ani pancetta, ani slanina. Bez guanciale nelze recept uvařit. Sýr musí být Pecorino Romano z Říma, s označením D.O.P., 12 měsíců zrání, který nastrouhaný smícháme se syrovým vajíčkem. Když jsou špagety hotové, sýr s vajíčkem vmícháme do špaget a pouze "ohříváme", než vznikne vaječná emulze. Stačí o pár stupňů přetáhnout teplotu, vajíčka budou smažená, vznikne sraženina a jídlo může putovat do koše. Servírujeme pouze do talířů na těstoviny, posypeme strouhaným pecorino a zapíjíme vínem. Nejlépe Chianti, avšak pouze s označením DOCG. Je to garance kvality a lahev stojí cca 1000-1500, což je za takovou kvalitu lidovka. A k těmto špagetám ani jiné víno nelze pít, je to nepřípustné ...
Piccini Chianti Classico Riserva DOCG je toskánské červené víno, jehož základem je směs hroznů 95 % Sangiovese a 5 % hroznů odrůdy Cabernet, vinařská oblast Chianti Classico DOCG, Itálie (250-400 m n.m.).
Jedná se o klasické víno s alkoholem, které tudíž nemůže být halal. Muslim Mustafa je bud bezbožník, nebo lhář.
Guanciale je výborné....akurát že je jaksi z prasete. A jak známo, "Vepřové maso je pro psy a mrchožrouty."
Měl by sis dát víc záležet na výběru receptů tobě hodných:-))
Pro ty, kdo netrpělivě čekají, co bylo dnes k obědu. Telecí žebra. Samozř. halal. Kdo nejí halal maso , je nečistý tvor. V tom se asi shodneme. Ale je skvělé, že většina lidí už pochopila, že halal je to správné a že už nechtějí vepřové. Základem je dlouho naložit do Baharat, medu a kardamomu. Žebra musí být ovařená a potom pomalu (10hodin) pečeno. Žebra se podávají s kus kusem nebo přikusuje arabský chléb. Po takovém jídle přijde vhod pravá arabská káva, připravená do džezvy. Nikoliv pomeje typu cappuccino nebo jiný podobný odpad.
Pravá arabská káva je z jaké odrůdy kávy? Patrně z Arabiky a nikoliv z Robusty, ale kde je pěstovaná? Ta chuť kávy se dramaticky liší nejen zpracováním zrnek, ale i místem pěstování té kávy. To jestli to převaříš v džezvě, nebo to uvaříš trochu jinak se na té chuti při slušném kuchařském zacházení tolik neprojeví.
Jedno z jídel, které si zaslouží zlatou příčku. Pikantní guláš wagyu s kotrčem. Wagyu je maso, které by neměl do rukou dostat někdo, kdo se krmí gothajem nebo požírá párky z Kauflandu. Tento kus wagyu stál 8500/kg. Proto je nutné s masem zacházet podle toho. Kotrč je také houba, která se dá srovnat s lanýžem. V guláši je i poměr kližky, aby měl guláš správnou konzistenci. Vše samozř. halal. Do guláše musí být Maďarská nebo Španělská paprika ASTA 180-200. Bez toho nelze guláš uvařit. Důležitý je již výběr cibule. Musí být z polabí, jelikož je hodně sirnatá a plná silic. Cibuli je nutno pomalu restovat, alespoň 2-3 hodiny, aby cibule uvolnila chutě a barvu. A samozř. kotrč. Kotrč je královská houba, která neroste za každým stromem. Já sbírám za Č. Krumlovem, ve vojenském pásmu, kam mám povolený vstup a kam se běžně nikdo nedostane. A tam lze nasbírat i 15-20kg kotrčů. Guláš se vaří dlouho, takže sám je dostatečně hustý, ev. trochu dohuštěno chlebem. A samozř. příborem. Neboť se s jistotou najde i čuně, které bude jíst lžící...
Ty máš povolený vstup tam, kam se nikdo jiný nedostane?
A nezaspal jsi dobu?
Bohužel, nic takového v mém textu není psáno...
"A samozř. kotrč. Kotrč je královská houba, která neroste za každým stromem. Já sbírám za Č. Krumlovem, ve vojenském pásmu, kam mám povolený vstup a kam se běžně nikdo nedostane"
:-))))
že bych se pletla? No podívejme se!
Nepsal jsi snad o pásmu, kam se dnes nikdo (kromě tebe) nedostane?
https://www.nakole.cz/diskuse/30459-vareni.html...
Je dobré se obrátit na někoho, jehož IQ je v plusových hodnotách a nechat si vysvětlit význam formulace v textu...
Kde v pásmu, které je jiným nedostupné, hledáš kotrče?
Nezajímají mě kotrče, zajímá mě pásmo, kam ty můžeš a já nemohu.
Tak mluv!
Ať víme.
Přání a touhy asociálních zoufalců jsou mi lhostejné...
To ovšem nic nemění na realitě.
Kam chodíš na kotrče, kam já nesmím?
Řekni mouřeníne!
Kde to je, kam smíš ty, ale já ne? Ale na rovinu!
Na spoustu míst, kam takováto lůza nemůže...
Ach tak!
Prostě sis to vysnil!
Budiž ti přáno, když chceš sám sebe obelhávat. Protože nic jiného neděláš, než že sám sebe obelháváš.
Smutné.
Ale stává se.
Život je těžký dneska:-))
Kde není?
Píšeš, že se pohybuješ v oblastech, které nejsou nám smrtelníkům přístupné.
Ptám se, kde to je?
https://www.nakole.cz/diskuse/30459-vareni.html...
Pokud je člověk blb, musí číst opakovaně a pomalu...
Mouřeníne, když tě zaženou do úzkých, což není velký problém, tak začneš házet blby a nízkým IQ. Hlavní potíž je však v tom, že svou prolhanou kampaň na svou presentaci nezvládáš a tropíš chybu za chybou. To tvoje úžasné IQ není totiž asi nic moc. Podvod z té tvé kamaně leze stále jak sláma z bot.
Působíš tu za blba pro pobavení všech. Jen se baví, kde tě zase chytí při jasné lži.
....a není sám- už tu jeden "neomylný" s podobným chováním je(na jiných příspěvcích)! ;-)
Mustafo, jelikož vím, kdo by ti povolení k VIP vstupu do prostoru musel vydat a podepsat, jistě nám sdělíš jeho jméno. Já ho znám. A jistě nám, jako důkaz, vyfotíš i to povolení (a zabarvíš citlivé informace).
Tak směle do toho, ať ti můžeme věřit.
Důvěra kdejaké chátry je pro mě bezvýznamný stav...
Jelikož je podzim, je třeba se zahřát. A na to jsou vhodná pikantní kuřecí křidélka. Recept mám z Toronta. V centru je báječná restaurace, kde je živá hudba, na klásy hraje Japonec, a podávají tam "sebevražedné kuře". Je to skutečně abnormálně pikantní, ne však tvrdě a ostře pálivé. Extrémně, avšak teple pálivé, s plnou chutí. Křidélka jsou naložena do speciální pikantní směsi, jejíž součástí jsou např. papričky arbor a pequin a zavakuována na 14 dnů. Poté pomalé pečení a grilování 2 hodiny. Chuť je nepopsatelná. Podáváno s hodně tmavým chlebem a jogurtovým dipem.
Že se na nás, na chátru nevzdělanou a debilní nevyprdneš, Pohádkáři. My si ty recepty dokážeme na netu najít taky...
U každého chodu musí být předkrm. Jídlo bez předkrmu je ukázka buranství. Výborná je např. Bagetka s paštikou z kuřecích jater s mandlemi, lanýžová nebo slaný losos s máslem, popř. arabský předkrm , smažený lilek nebo falafel.
A také plněné papričky se sýrem a lanýžovým olejem. Nesmí to být papričky kupované, ve kterých je ten nejhorší sýr. Třešňové papriky musí být plněny směsí sýrů, kdy základ je turecký kozí, který ve spojení s bylinkami a lanýžovým olejem vytvoří dokonalý předkrm. K tomu bagetka švýcarská, s parmazánem nebo trhaná pita.
Nutno také podotknout, že většina lidí před jídlem nepije aperitiv. Což není ani faux pas ale naprostá zaostalost, která řadí společnost mezi země třetího světa. Nedat si aperitiv, to je jako jít ven bez bot nebo jíst polévku rukama. Aperitiv je nejenom společenská záležitost, také připravuje trávící systém na pokrm. Používám Cinzano, Martini nebo Portské. Někdy Amaro Ramazzoti. Člověk, který se v 21. stol. vrhne do jídla bez aperitivu, je společensky degradován...
No to jsi nám snad ani nemusel psát. Že holduješ aperitivům hojně už před snídaní, je zřejmé z každého tvého příspěvku. Ale víš jak to je. Člověk by neměl jíst sám a už vůbec by neměl sám chlastat. To je barbarské zvěrstvo.
Je zvláštní, Pohádkáři, že u vás v orientu je pití alkoholu absolutně zakázáno a ty se tady nalejváš každý den.
V sunně je mnoho hadísů, které podporují zákaz alkoholu, který je jedním z největších hříchů.
S alkoholem v břiše zemřeš jako pohan, jako prašivý pes.
https://islam.cz/2017/06/11/alkohol-je-velkym...
Samozř. musí být podáváno ve správné sklenici. Což je také nešvar, že lidé pijí i z koryta...
Pro nějakého idiota můžou být Invicta k nerozoznání od Rolex. To je asi evidentní...
Jen jedna sklenice? To je smutné, když člověk usedá k jídlu sám. A ještě smutnější je, když trolí po netu, aby se sám necítil. Dát si takovou práci s precizním vařením a správným výběrem sklenic, a pak nemít proti sobě usměvavou tvář se kterou bys to vše mohl sdílet přímo. Je smutné a barbarské jíst a pít sám. Jen jeden talíř a jedna sklenice:-((
Když se najde idiot, který si plete Invicta a Rolex, může se najít také idiot, který má pocit, že v šestičlenné rodině je člověk sám... Možné je vše.
To je divná šestičlenná rodina, když po dlouhém a vypiplaném vaření musíš stolovat s námi na nakole. Asi se ti zdá, že jsme zde tvoje pravá rodina, když stoluješ s námi a ne se svojí šestičlennou.
Fajn, tak když už jsme ta tvoje rodina a stolujeme spolu, tak jak to bylo s těma kotrčema ve vojenském pásmu? Ten guláš byl na pohled krásný, tak si pojďme při dobrém jídle popovídat
Pak tedy nejsme dělnictvo. Protože s námi rád a velmi často stoluješ.
Omyl. Mám poslání. Pouze obracím nevěřící psy na správnou víru a směrem k Alláhovi.
Ty nás směřuješ k Alláhovi plnou sklenkou portského? No, myslela jsem si to hned od začátku:-)))
Účel světí prostředky. Tak pravil Alláh.
Znám mnoho muslimů, ale ty muslim nejsi. Ty jsi nikdo. Jen blbej troll.
Osobní pocity zoufalců nejsou moje starost.
Jen tak pro zajímavost, Pohádkáři - když bydlíš na Jižní Moravě s výhledem na Děvičky a Stolovou horu, to si takhle odpoledne odskočíš do vojenského újezdu Boletice pro čerstvé kotrče do guláše? Proč ne, ale je to od tebe tam a zpátky kolem 600 kilometrů. Kdy stihneš uvařit a dát si ten poviný denní aperitiv?
Mimochodem, Korán (mám ho v knihovně) nepřipouští žádné výjimky v oblasti alkoholu a odkaz na článek webu islam.cz jsem ti uvedl výše. Je tam doslova psáno, že chcípneš jako prašivý pes, Pohádkáři...
Tento nápad se mi začíná líbit, Pohádkáři. Můžeme chlastat, protože nás k tomu nutí Alláh :-))
Dal bych si s tebou sklenku portského - to bych mohl, když nejsem dělnictvo, co říkáš?
Mám víno od Vydařelého a Holomáče. Na lahvích portského nemám napsané, ze které viniční tratě byly hrozny, ale na jiných lahvích mám Čejkovice a viniční trať Odměry. Tady jsou kvalitní tratě, co myslíš?
Já se smrti jako prašivý pes bát nemusím, mě žádné pohádky peklem nestraší a tak bych si sklenku dal... Nebo až ke snídani? Co myslíš?
Až nastane čas, že budu připíjet s póvlem, určitě se ozvu...
Věděl jsem si, že to jsou jenom kecy, Pohádkáři.
Stejně jako tvoje pohádky o VIP vstupu do přísně střežené části vojenského újezdu Boletice a další...
Co cibule z Polabí, už zhnědla? :-)))
Právě jsem si přečetl, jak účel světí prostředky, což prý pravil Alláh, a je mi z toho zle, Pohádkáři. Z tebe samozřejmě taky!
https://www.forum24.cz/byl-to-masakr-vsude-byla...
V tom případě mám pozvánku na příjemnou akci. Doporučuji vzít i manželky, neboť čeští muži mají malé penisy a sexuální nedostatečnost, tak taková akce bude pro ně jistě vítaná. I tam máme VIP vstup...
Velmi pěkná pozvánka....
....akurát že přesně rok a den stará:-))
Swingersparty kam si NEMUSÍŠ přivést vlastní ženu/slečnu/přítelkyni?
Wow, kluci to mají asi vymakaný nad rámec mé představivosti... :-)
Mustafa jako vždy vezme sebou svojí báječnou francouzskou cibulačku.
Protože pátek třináctého má původ ve Francii, ideální čas pro francouzský pokrm. I smažený sýr může být delikatesa, pokud se použijí kvalitní suroviny. V ČR je zažito, že když smažený sýr, tak Eidam. Eidam je ten nejhorší sýr, odpad, který by nežralo ani prase. Pokud však použijeme Camembert de Normandie, musí být A.O.C., tak když už chceme zkazit sýr smažením, jedině tento. K tomu brambory, ovšem pouze z Keřkova nebo z té oblasti Vysočiny. Brambory odjinud než z Vysočiny jsou také dobré pouze pro krmení prasat. Proto je také vepřové maso tak nechutné. A protože je téma francouzské, tak k tomu suché bílé víno. Pro snoubení je ideální Burgundské Chardonnay. Samozř. AOC. Sýr samozř. neobalujeme ve strohance z pečiva.. To je také nechutnost.
Brambory z Vysočiny jsou vhodné především na výrobu lepidel. Z potravin částečně na puding a podobné škrobové produkty. Viz Amylon Havlíčkův Brod. Takže dobrou chuť.
Už zase chlastáš, Pohádkáři? Neděláš dobře, hochu! Nad alkoholem ještě nikdo nezvítězil (jenom Moraváci remizovali!!!).
Každý muslim se musí 5x denně modlit, je to povinnost.
Pokud se ovšem muslim napije alkoholu, jeho modlitba nebude 40 dní přijata - takže jako by se nemodlil. Ty piješ denně (odborně se to jmenuje: "denní píč"), takže se nikdy nemodlíš, je to tak? Alláh tě zatratí!
Každý pátek musí muslimský muž vykonat modlitbu v mešitě. Jinde nelze!
Máte tam u vás na dědině na Jižní Moravě měšitu, Pohádkáři? Celá oblast okolo Hodonína oplývá sice výborným vínem, ale mešity se tam nestaví právě proto, že muslimové víno (alkohol) nesmí, ani kapku. Jak to, prosím tě, řešíš, když celý den dusíš cibuli a nemůžeš do vzálené mešity dojet ani autem, protože si denně udržuješ hladinku? Vrtá mi to hlavou...
Děkuji za sledování mých příspěvků, což je velmi důležité.
A proč se vlastně nemodlíš? Nemáš z Alláha strach?
Krom frustrovaných komentářů z osobní nedostatečnosti, bylo by vhodné ukázat všem sledujícím, kteří rádi vybraná jídla, nějaký vlastní výtvor kvalitní gastronomie. Nechtějí číst jen pláč a naříkání nad nespravedlivým osudem.
Neodbíhej zbaběle od nepohodlných otázek, Pohádkáři. Jsi stejný, jako Medvěd!
Vydáváš se za muslima, ale chlastáš a nemodlíš se.
Jako pravý muslim z orientu jsi zázračně oklamal bezpečáky resortu MO a vlastníš VIP vstup tam, kam nikdo jiný nesmí. Jen nevíš, kdo ti ho vydal a ukázat ho nemůžeš.
Kdybys tady jen opisoval kuchařku, bylo by to takové necyklistické rozptýlení od sebestředného exota a hulváta. Ale za ty nenávistné kecy o židech a Ukrajincích bys potřeboval něco úplně jiného než nakopat brambory.
Ty si nepamatuješ Pražské jaro? Bilakovci taky odpovídali na otázky podobně: "S vámi se nebavím, stojíte na jiném břehu."
Jistě, vaše blahorodí. Od toho zde máme už léta gastronomickou diskusi. Nevím, proč bychom se měli chlubit ve tvém trolím doupěti:-))
Cit.:
"V tom případě mám pozvánku na příjemnou akci. Doporučuji vzít i manželky, neboť čeští muži mají malé penisy a sexuální nedostatečnost, tak taková akce bude pro ně jistě vítaná. I tam máme VIP vstup...
Datum: dnes v 10:09
Autor: MUSTAFA"
____________________________________________
Možná nastala chvíle, Pohádkáři, abych ti ukázal další kousek své knihovny a zmínil něco z mé oblíbené psychologie. Konkrétně se zmíním o termínu "PROJEKCE".
PROJEKCE je psychologická technika promítání, kdy člověk jiným lidem připisuje různé vlastnosti a schopnosti podle sebe sama.
Stále dokola opakuješ, že "TI OSTATNÍ" mají malé penisy a sexuální nedostatečnost. Chápeš, co to o tobě vypovídá? Nemusíš odpovídat.
P.S. Toho Idiota na fotce si nevšímej, stojí tam čistě náhodně :-)))
Pozvánka samozř. platí pro každého. Doufám, že se tam uvidíme a budu moct ocenit kvality a značnou dostatečnost.
Určitě neuvidíme. Jako adolescent jsem občas chodíval do hospody U Šuláka - to tam ještě tenhle podnik nestál. Mohl bych mít melancholickou náladu.
Mé "kvality a značnou dostatečnost" neoceníš, nezlob se. Nejsem na kluky!!! Ale díky za nabídku, ty jeden vesnický rošťáku :-))
Rozumím chápání jako osobní pozvánku, což není u cyklistů nic neobvyklého, avšak ocenit kvality a sexuální dostatečnost,většina normálně uvažujících chápe jako situaci, kdy okolí uvidí, jak je kdo sexuálně zdatný. Někteří si však hned představují, na co tajně myslí...
A ví to pan Zvonko Ljubas, majitel vily Funny, že mu do jeho vily svoláváš na netu fanklub svého bimbáska?
Není to náhodou flagrantní porušení všech zásad swingers akcí, čecháčku?
Asi se pana majitele pozeptám, jak na to nahlíží:-))
Doporučuji mu zavolat. Bude rád za novou návštěvnici. Volné ženy mají vstup zdarma;¬).
Nová tvář půjde z ruky do ruky.
Děkuji za radu. Přesně to jsem chtěla udělat. Zavolat mu. Jinak pořád stojím v Lednici na parkovišti a čekám, kdy mi konečně dodáš ty archivní láhve, cos mi slíbil, čecháčku
Vybírej lepší fotky. Ty brambory jsou nějaké zbytkové a totálně přemaštěné. Celé to jídlo vypadá značně nechutně včetně toho sýra z polotovarů. Takovýhle produkt můžeš dostat tak u nějakého stánku přihřátý v mikrovlnce. Alespoň přesně takhle nepoživatelně to vypadá. Po pozření tohoto produktu budeš potřebovat urgentního panáka, jinak se ti udělá blbě, ať jsi muslim nebo ne.