Nezbytný úvod
Už nevím přesně jak to začalo, ale podle korespondence jsem někdy na začátku roku 2023 zjistil, že Arnošt, co se spolu známe z nějakého dávného cyklosrazu, chce jet k Baltu. To je moje oblíbené téma, takže jsem hned začal přemýšlet jak se toho, alespoň trochu, zúčastnit. Termín, který…
Ještěže jsi s nimi nejel až k moři, to by bylo čtení hodně dlouhé :-)
Na terase toho srubu u skokanského můstku jsme tehdy nocovali při návratu z Usedomu, tam je na stole pěkný citát, který jsem tu už zmiňovala:
V Zentendorfu jste neudělali odbočku na nejvýchodnější bod, na který jsi tu dával tip?
Měl jsem pocit, že bychom si zbytečně zajeli a hlavně, že bychom museli ztratit výšku, kterou by musel Jarda znovu nastoupat.
Kdybych s nimi jel až k Baltu, tak by ten blog byl stejně dlouhý, potřeboval jsem se vypsat. A nebo možná delší než spisy Alexandra Dumase staršího, kdo ví. :)
Jarda hlavně jednou rukou řídí, brzdí, a řadí vepředu i vzadu. Na karpál to asi stačí....
A šlape 6 hlavami, místo 8 jak my ostatní. Vůbec jsem se nedivil jeho panice s "požadovanou" znalostí penzionů po cestě.
Problémy nasadil s potřebou navigovat a natáček na plné paměťové karty pokud možno kdekoli uprosted kruháče :-D Jsou to kruté volby.