Jestli jel dedek rychle, tak uplne. Pro auta predpisy plati a pro cyklisty ne?
....a když nemá tachometr?...ten nespadá do povinné výbavy kola...
To je sice pravda, ale to ho neomlouva. Ze zakona cyklista skutecne nemusi vedet jak rychle jede, ale MUSI dodrzovat predpisy, tj. i max. povolenou rychlost. Jak? To je jeho problem. Kdyz si neni jisty (staci omezeni 10km/h kvuli oprave silnice), muze jet krokem, nebo slezt a ten kousek tlacit.
Nevim, presne, co je ve vyhlascce, ale to, ze nema tachometr, ho rozhodne nezbavuje povinnosti dodrzovat maximalni povolenou rychlost. To by sis ho z auta taky mohl vymontovat a jezdit 200 km/h. Dostal bys pokutu za chybejici tachometr v aute, ale nesebrali by ti ridicak za rychlost. To by bylo trochu na hlavu, ze? Je to hloupa vymluva a uz se to tu parkrat probiralo.
Jenže v autě je tachometr povinnou výbavou. Nebo přímo jeho součástí. Takže tohle by určitě neprošlo, k pokutě za překročení rychlosti by přibyla ještě za vozidlo nezpůsobilé pro provoz na veřejných komunikacích... Nebo za nevyhovující technický stav...
Teda Pětašedesátko, to ses zase jednou zviditelnil! Gratuluju a dávám ti bod!
(Radíš Parčovi nebo Topčovi?)
No zrovna včera cestou na Šternberk jsme někde míjeli značku 30 km/hod. a všichni jsme v tu chvíli jeli rychlejc - říkala jsem si, jestli bychom mohli dostat pokutu a ehjle, jak se zdá, tak bychom mohli, kdyby...
A že by se z nás 12ti lidí teda napakovali :o)))
Ani se mi věřit nechce. Skutečně všichni, nepřehlídla ses?:-)
Nepřehlídla - díky svým bolavým zádíčkům jsem se včera ploužila bezpečně poslední a měla jsem na tacháči víc jak 30...
No to jsem blázen, že by porušil zákon i...hlavně nejmenovat. :-)
Já stejně nevím, jak se ti ostatní jmenovali : o)))
A u mě by to přiznání mohlo být bráno jako polehčující okolnost :o)))