Termín: 01.01.2023
Místo: Praha, Vypich
Bude-li Vám po silvestru dobře, přijeďte si zalétat s draky na Vypich. Pokud žádného nemáte, na místě bude několik řiditelných draků různých velikostí k zapůjčení. Začátek kolem deváté. Předpokládaný konec v 11:00.
Blíží se to, tak vytahuji nahoru.
Měla bych přijet i s mrňaty (takže autem), ale na 9 hodinu to asi nestihneme...
To nevadí, já to budu možná také "nestíhat"-nerad bych vyjížděl potmě. Včera jsem jednoho draka opravil :-), a dnes jiného zlomil :-(. Díky zdržení s jeho opravou jsem prošvihl v 18:55 "počasí", doufám, že stejně jako včera, sllibovali na Nový rok 10 až 12 stupňů. Poprvé bychom nemuseli klepat kosu :-).
Hezky má být celý víkend, ale s větrem to v Neděli asi bude slabší. V sobotu má foukat dost.
Jsi v Praze, nebo v Podkrkonoší? Pokud zde, a nebudeš mít v neděli nic jiného, přijď se podívat, zda ten vítr bude stačit na "důstojné" létání. Dnes byl všelijaký. Občas jen s obtížemi udržel draka nahoře, a najednou poryvy, které prověřily pevnost kontrukce.
V neděli bych byl vděný za nějaký stálejší.
Sem v Praze, modely předpovídají v Neděli ustávání větru, ale liší se v tom od kdy, takže kolem 10 hodiny se objevují hodnoty v rozpětí 1 - 5 m/s, netuším kolik potřebuješ.
Jinak pro mě na Nový rok v 9 naprosto nereálné.
Drak umí se svými draky létat i v bezvětří :o)))
Zapřáhnout za tříkolku a upalovat z kopce :-)
Kdepak, žadné podvádění :o))) https://vrstevnice.rajce.idnes.cz/20210101...
Dneska jsem na tebe vzpominala na poli ficelo tak,ze mne to malem sfouklo.tak at vam to zitra pekne lita a draci neuleti
Jo, dnes fučelo moc. Doopravil jsem jednoho "středního" draka, aby bylo v nabídce víc velikostí, ale neodvážil jsem se přesvědčit, nakolik se oprava povedla. Tak bude létat zítra bez záletu rovnou "naostro".
Letošní drakiáda měla rekordní účast. Zřejmě teplé počasí přispělo k tomu, že celkem přišlo 8 lidí. Foukalo dost, jeden z "nárazů" větru zlomil hliníkovou trubku o průměru 20 mm a tloušťce stěny 1 mm. Naštěstí vydržel laminátový nosník křídla, 25 cm hliníkové trubky seženu snáz, než metrovou kuželovou z laminátu o správném průměru.
Tak to vám přeju. Mě ráno zastavil zaseklý výtah - už podruhé za svátky. Začínm mít obavy nad zítřejší cestou do práce... :-(
Představa jak stěhuju tříkolku schodišťem mě přiměla vyrazit raději pěšky s vlkem.
A kdyby to bylo v nějakou lidštější hodinu, byla by účast možná ještě větší :-)
Na hodině nic špatnýho nebylo, náhodou jsem si na vycházce užil asi nejklidnější dopoledne za celej rok...
Moc děkuji, lítat s drakem, který je ochoten se podle tahání za provázky posouvat po nebi je fantastické. Bohužel s mým uměním jsem se na nic jiného než posouvání nezmohl. Zkusím si postavit vlastního.
Měl jsem s sebou foťák, ale dostal jsem poutka od létajícího draka tak rychle, že jsem už neměl volnou ruku. Stálo to za cestu. Letos prvních 26km.
Moc díky za možnost zalétání.
Pomalu se prodírám fotkami.
Drak s draky...
Konečně jsem také probrala moje fotky https://vrstevnice.rajce.idnes.cz/20230101...
Začíná mi šibat, nebo to vidíte taky? :-)
Nevím, kde jsi Hortena HO 229 našel, ale je to krásný letoun. Nevíš jaké měl rozpětí? Neměl by být problém udělat draka stejného tvaru :-)
Tohleto je novodobá maketa, na které testovali jeho radarový odraz. Zjistili, že bři Hortenové byli setsakra napřed. Největší problém prý dělalo udělat ten plexi překryt kabiny - dost dlouho trvalo, než znovuobjevili, jak to Hortenové udělali :)
Netuším, první hezkej obrázek co na mě vypadl z internetu na dotaz HO 229.
Mě právě přijde že ten tvůj drak se tomu tvarově dost blíží, barva je taky skoro správně, rozpetím zaostáváš jen mírně :-)
Dík za fotky, "napráskala" jsi jich pořádnou porci :-).