To je vazne neuveritelne:
http://www.praha9.cz/?c_id=1441
V USA je pokuta i za to, ze majitel neuklidi psi vykal z travniku, u nas chteji tihle pejskari travniky pouze proto, aby se jejich cokli meli kde vydelat.
No comment. Sám jsem "pejskař", máme 2 psy, ale tohle by mě v životě nenapadlo. Spíš za tím bude klasická zášť, protože normálně tihle pejskaři nedávají svá nevychovaná psiska na vodítko a nic se jim nestane. Ono takové rozjeté kolo asi "trestá" hůř než MP, která na to stejně kašle :o)
a řidič Matyx zase rád "trestá" cyklistu blba, co jede na červenou..mějak se Matyxovi CZ líbí to "trestání"...
No jo no, a dvojtečkovi se zase líbí anonymní a často bezpředmětné šťourání do postů na tomhle fóru. Každému co jeho jest ...
A ano, jsou momenty kdy využiju možnost "potrestat", respektive zareaguji místo toho abych lhostejně ignoroval. A kdo ví, třeba si to ten chlapík přístě rozmyslí a třeba jsem ho tím v budoucnu zachránil od bouračky. A nebo jsem mu jenom zavdal důvod k tomu, aby si myslel že všichni řidiči jsou blbci a přístě to udělá znova. To už se nedovím.
Jak rikal Zelezny, jsem proste narod novaku.
Znam to ze sveho okoly. Jsem divnej a blbej, protoze misto lezet doma zadarmo u televize utracim plno penez za takove blbiny jako outdoor obleceni, kolo apod a jeste vic za vylety do hor.
Jak to rikal jeden slovak :
" Vy cesi jsem uplny magori. Vy si najdete cas a penize a lezete k nam. K tomu se jeste lopotite s batohama do tech kopcu. No ja se tu narodil a jeste tam nebyl. Co bych tam delal ?" .. tak nejak to bylo
Takze jsme proste divny. Proste nejakej pudlik noaka v panelaku ma vetsi pravo na prostor nez nejaky divnej cyklista (vetsinou maldej a zkazenej a ...) , co nevi s casem .... At si jezdi nekde, kde memu pudlikovy z panelaku cpaneho susenakam a sraciho na chodniku nebude prekazet.
Bohuzel. Jsem zvedav, jak to tam dopadne.
V jistém směru máš asi pravdu. Doufejme že v zájmu obou skupin vznikne cyklostezka a zároveň třeba nové pěšiny pro pejskaře. Spojení obojího (pěšo-cyklo-stezka) by asi byla nejhorší variantou, to nikdy nepřínáší nic dobrého.
No, ja se spis bojim, ze tam tu cyklostezku uplne zrusi, nebo a ceduli daj na nejakou silnic s dlazkama s cedulema "cyklisto, ved kolo".
Jak je to u nas normalni.
Pejskari budou spokojeny
radnice splni plan cyklozky
a my budem mit dalsi nepouzitelnou trasu. Ale to ty dva predchozi nezajima :((
sorry, nejak me blbnou ruce a vynechava mozek. Proste tu litam mezi trema kompama neco napisu, pak jdu neco doresit a pak se vartim s plnym vedomim, ze vim jak pokracovat.
Podle článku se "zatím staví proti" - doufám, že nakonec rozhodne zdravý rozum. Připomělo mi to jednu pejskařku, která si stěžovala když nainstalovali kolem nově vysazených stromů trubkové zábradlí (nespíš aby se ty stromy nepoškodily parkováním) - prý že "aby tam nemohli pejskové"
Dodatek, článek je z 03/2004. Jak to dopadlo jsem nezjistil.
Jakje vidět, lidská blbost nezná mezí a vždycky překvapí...
Např na Letný to ale vyřešili "psím záchodem" - teda nevím, jak moc se to líbí psům, ale je to tam již dost dlouho, tak je to snad i využívané.
No já sem taky pejskař. Mám štěstí hned přes silnici začíná zahrádkářská kolonie a louky a sad a biokoridor Botič. Takže s venčením nemám problém.
Ovšem některá rozhodnutí radnice Prahy 4 jsou padlá na hlavu. S oblibou označují prostory pro volné pobíhání psů právě při cyklostezce a nebo na travnaté ploše o mini rozměrech v těsné blízkosti frekventované ulice, např. podjezd Jižní spojky u Kačerova, to fakt někdo vymyslel hlavou. Přitom by pro všechny bylo jednodušší tato "psí hřiště" oplotit a oddělit tak od silnice a cyklostezek.
Na druhou stranu nechápu některé pejskaře, když se plouží Kunraťákem po značené cyklostezce od metra Roztyly do Krče. Když jdu já, tak jdu raděj mimo cestu, lesem.
Je to jen a jen o lidech.
No když se na to podíváš pohledem pejskaře, tak se není co divit. Oni za psa platí a tak celkem pochopitelně také požadují. Cyklisté ( naštěstí) žádné poplatky neplatí a také požadují. Takže je to jen v úhlu pohledu.
Ale no tak, i nekteri cykliste jsou zamestnani a tudiz plati dane, dokonce nekteri si sve kolo i koupili, i s prislusnou dani. Takze proc by i oni nemohli pozadovat, aby se cast tech statnich penez pouzila na to, aby se jim jezdilo lepe ;)
Vzhledem k tomu že psa nemám,tak se na to(aspoň podle mne) dívám nezaujatě.Ja jsem ráda že na rozdíl od pejskařů za svého miláčka neplatím žádné poplatky, ale chápu i ty co kromě daní musí platit a teď si ještě musí(mám ten dojem) nechat psa očipovat. A o tom že by cyklisti nemohli požadovat jsem nic nepsala. Jem jsem řekla že záleží na úhlu pohledu.
Nejsem zrovna ve fanklubu pejskařů, ale přesto mi není jasný, proč se po nich požadují poplatky. U veterináře musí platit, za přepravu totéž a ještě se po nich chce, aby po svých psech sbírali exkrementy. Takže ty poplatky jsou za co? Ale k příspěvku: i někteří pejskaři jsou zaměstnaní a tudíž platí daně.
To je tzv. daň z luxusu. :(
také jsem blbej, tak přispívám
Štěk není příspěvek .
Je to hrozný, když někomu vadí cyklisté,kteří jezdí vlastní silou,nedělají hromádky a nekoušou děti jako psi a nesmrdí jako bezdomovci nebo auta. Jediná cyklostezka mimo dopravní ruch, která vede Vysočanami je trnem v oku lidem, kteří po svém miláčkovi nejsou schopni uklidit hovínko, aby to neobtěžovalo ostatní. Co kdybychom taky začali něco trousit jako pejskaři????