Ahoj.
Mám skládačku z AutoKelly 3.roky.Při pořizování tam byla baterie jen 10Ah. Nyní potřebuji výměnu za 15Ah, přece jen mám větší cíle(V mírně zvlněném terénu-okolí Prahy i lesní cesty cca 40km, na Šumavě tak 25km).
Ale ta nová má zásuvku na 4 kolíky, ale zapojené jen 2krajní, kabeláž od konektoru má vyvedeny 2 kablíky, jako krajní. Při pořízení mi sdělili, že to lze vyměnit, od stávajícího konektoru ale vedou kablíky 4!
Musím měnit i ten konektor s 2.kablíky? Nebo by to šlo udělat jinak? Kde končí ty 4.kablíky jsem zatím nezkoumala. Použitím nové baterky do stávajícího konektoru to nefunguje.
Díky.
Tak takto bez znalosti zapojení s popisem 2 a 4 dráty, by to bylo jen věštění.
To musí pod nářadí "elektrikáře".
Sedí akorát barvy kablíků. U nové: krajní kablík červený, asi +,na opačné straně= druhý krajní černý asi -. Na té staré jsou barvy vždy ve dvojci.Např.1,2 červený a 3,4,černý. Nabízí se propojit na starém konektoru 1.s 2. a 3.s 4.
Ale aby mi to vše neschořelo,....Schemata jsem nikde neobjevila,...
Prodejci nic netušej, jen že to má pasovat, když seděj rozměry,.... případně ať mi to vymění servis na kola,..???
Pokud jsi jim v AutoKelly vysvětlila,jaké kolo máš a jakou baterku potřebuješ a oni Ti prodali baterku,o které prohlásili,že tam půjde nasadit a bude fungovat a ono to tak není,tak se jako první obrať na ně.
Pokud Ti sdělili že je možno použít, ale nepasuje, vrať jim to.
A jsou vůbec na stejné napětí? Akumulátoru se zbav.