Termín: 28.08.2022
Místo: Břeclav, Kulturní dům
26. srpna to bylo přesně 744 let, co v roce 1278 prohrál a byt zabit v bitvě na Moravském poli významný český král Přemysl Otakar II. Pojeďme proto k památníku této bitvy vzpomenout smutný okamžik české historie.:-)
Protože pojedeme přes území Rakouska, příp. i Slovenska, doporučuji vzít s sebou…
Vytahuji nahoru - v neděli má být příjemné počasí, tak nezapomeňte přijet.
Bohužel budou obchody zavřené a restaurace nejisté, tak svačinu s sebou. Na jídlo můžeme zajít po dojezdu. Pítko na doplnění vody by mělo být v provozu.
Nakonec jmse jeli tři, zachránil nás Laďa. Počasí vyšlo suprově, jen malá přeháňka, před kterou jsme se ukryli do kavárny. Kdo nejel, prohloupil. :-)) Památník stále stojí, jen posezení u něj se pomalu bortí. Zvedla jsem si osobní rekord na 116 km za den.
Tak jsem si konečně pořádně na mapě prohlédl oblast Moravského pole a jeho okolí.
Hodně členěná pole a kvanta různých cest.
Jak to tam mají s volným používáním těch neznačených cest a pěšin?
Tak to je krása, že vám počasí vyšlo.
Kdybych tam měl ráno dojet, byla by skoro celá cesta v dešti. Díval jsem se přes den pořád na radar a tam jste měli fakt štěstí.
Tak mě aspoň nemusí tolik mrzet, že dovolená navíc fakt není (jít pak v pondělí hned do práce, to tedy už ne).
Je to taková malá "sociální jistota", co zde máme: že nějaký benefit kvůli inflaci, jako dovolená nad rámec zákoníku nebo snad nedejbože přidáno, se nás opravdu netýká.
Systém SMM (sám mám málo).
(sorry za odbočení)