Dobrý den,
nebrzdí mi zadní brzda. Zkoušel jsem seštelovat, nejde mi to, protáčejí se mi imbusové klíče... jak docílit, abych mohl vyšroubovat, když se mi protáčí ten imbus...zkušel jsem povolit lanko, pak přitáhnout, štelovat na špalících ty šroubky, myslel jsem, že bych vyšrouboval i ty dva šrouby na imbusový klíč v čelistech brzdy a pročistil to, ale nejde mi to vyšroubovat. Jde o Shimano, jaké nářadí tedy koupit-mám otupené imbusy a jen několik kusových klíčů, které byly přibaleny pro namontování nosiče, na promazání mám wd 40. Nejde mi o nějakou nejdražší výbavu, spíš lacinější, ale aby byla k něčemu. Asi budu potřebovat i špalíky, nejsem z města a posledně jsem měl pocit, že mi brzdy v cykloobchodu moc neseřídili, teda hlavně tu zadní, bylo to velmi drahé, chtěl bych brzdy dokázat seřídit sám...děkuju za co nejjednodušší rady pro začátečníka.
Především si pořiď kvalitní a samostatné nářadí a jednotlivé klíče. To co máš bude měkká náhražková atrapa nářadí, tak to prostě hned zahoď jinak tím domršíš i další spoje a pak se nedoplatíš.
Pokud to nepůjde povolit ani kvalitním nářadím, tak, zkusit do spoje nalejt WD, nechat dva dny a pak to zkusit třeba horkovdušnou pistolí nahřát a když ani to nepomůže, tak nejspíš už pomůže jen pilka.
Zkus třeba tohle (milá Lízo) :-)
https://www.ivelo.cz/domaci-servis-kol/serizeni...