Již jezdím delší dobu na krosu a mám ho za tu dobu ideálně v geometrii, seřízení sedla, říditek, představce, nášlapů atd. "vypilovaný". Po čtení některých názorů v diskuzích si ale uvědomuji, že když zastavím a zůstanu v sedle sedět, dosáhnu jen oběma špiščkama treter na zem ale nedošlápnu plně. To mohu jen když sesednu.
Zajímal by mě váš odborný názor - je to správné nebo je někde chyba a měl bych ultimativně dosáhnout plně podrážkami na zem?
Chces brzdit patama nebo co :o) Zvlast u celopera muze byt posed hodne vysoko. Je to normalni.
Ciste z logickeho hlediska je to tak dobre. Sedlo mas mit tak vysoko, aby jsi pri natazene noze dosahl patou na pedal v nejnizsi poloze. Z toho je jasne, ze nemuzes obema nohama dosahnout na zem soucasne.
Osobne mam sedlo tak, ze z nej asi ani na zem obema nedosahnu, musim se klopit na stranu (ale jistej si ted nejsem, nikdy nesedim v sedle kdyz stojim)
Presne tak to mam taky. Snazim se zastavovat u znacek lamp a drzet se :))
Jinak to se prave libi na vlekejch gumach. Sedim vysoko, take pri prijizdeni brodu se ne vzdy utopim.
Jenom jeste potrebuju natahnout svuj 22" ram. A to jsem koukal na predstavec a vetsi uz snad neexistuje.
Pokud se týká délky představců, zkus nakouknout do letošního katalogu BBB, třeba bys tam našel.
Tak jako většina, ze sedla nedošáhnu na zem ani špičkami treter, musel bych se klopit. Sesedám tak že vycvaknu jednu nohu a při zastavení jdu dopředu ze sedla na rámovou trubku a tou volnou nohou pak už v klidu stoupnu na zem. A to mi pořád přijde, že mám sedlo moc nízko ;o))