Můj blog za rok 2022:Pro letošní expedici mě napadl Engadin a Maloja. Už nevím proč a který z těch dvou pojmů dříve. Vždy pomýšlím na hory nebo moře. To jsou cíle, které voní výškami a dálkami. Loni jsme jeli k moři z Mori podél Adige. Letos nás Adige dovedla do hor ke svému prameni.
Nakolák Petr.K…
parádní výlet, vždy to máš perfektně připravené a krásné popisky. některá místa jsem poznala. pohled na hory a řeky je prostě úžasný. letos jsme to nestihly, ale příští rok se taky chci vrátit do hor a k hučícím řekám. přeji hodně pěkných výletů. pejsek vypadal spokojeně.
Děkuji všem! To je komplimentů :-D Těší, že jste se mým dílem zabývali. Já jsem cestu zpracovala a fertig. Teď se budu těšit na ty vaše.
HMS: Pes byl velmi spokojený.
mildakh: Taky na nakole.cz musím často hledat a hledat to, co by tam mělo být a co se mi líbí.
kotek: "od Zernes je cyklo v pohodě", jsi psal ... ty jó, jak musela vypadat ta předtím? :-) Měli jsme se vrátit hned z 1. stoupání, bylo to nekonečné, skvělý byl bagr a pokládání kabelu uprostřed cesty. Innradweg na mě dobrý dojem neudělala. Zato Bolzano - Martina ... ano, naprosto skvělé. Ono už podle mapy je vidět, že cyklo Reschen - Bolzano je opravdu pro cyklisty.
radka: Počasí vyšlo naštěstí, bouřka žádná. Jen část parádní jízdy Engadinem dolů po silnici byla bohužel v dešti. Nemohla jsem fotit pěkný Inn.
Nádhera. Je vidět, jak jste si to užili. A mě to zase připomělo naše cesty, přes Brenner jsme jeli opačným směrem, přes Reschen dvakrát, jednou po Stelviu a podruhé po Timmelsjochu. To je opravdu překrásný úsek.
A nikde nikdo, v jakém termínu jste jeli?
Konec května, začátek června. Lidí bylo spíš méně, jak kde, s naloženými koly jsme potkali dost lidí, u Glurns se to hemžilo skupinkami lyžařů.
Po Stelviu jsem pokukovala, ale to by byla jiná cesta.
Vzpomněla jsem si, jak jsi jednou psal, že zatímco my si v Innu někde u Wörgl máčeli trička, ty jsi u Innu ždímal rukavice.
Já byl na Brenneru 16.5. a míříl přes Bolzano podél Adige do Verony. Do Insbruku jsem sjížděl z St. Anton am Arlberg
St. Anton ... blízko řeka Lech - taky pěkná.
A dál? Z Verony Rosolina Mare, nebo někam dál na jih, či stočení se přes Benátky?
Původní záměr Karpatského oblouku díky dění na Ukrajině a nejistoty kolem Moldavie padl a tak jsem hledal nějakou náhradu. Nakonec jsem zvolil kombinaci různých EV tras a vodních toků, byť někde jsem lehce kopíroval již projeté.
Trasa tedy přibližně tato: Stříbro, Regensburg, Donauschingen,Wutoschingen, Shaffhausen, Konstanz, Feldkirch, St. Anton am Alberg, Innsbruk, Brener, Bolzano, Verona , Vizenza, Treviso, Gemona, Tarvisio, Villach, Zeltweg, Semering, Wien.
Vzpomněla jsem si na tvůj původní plán.
Myslím, že nejenom já jsem trochu prozkoumala nastíněnou trasu a některými místy též někdy projela.
Máš tam i místo závodů F1 a krásné Tagliamento.
V článku jsem psala:
"Vždy pomýšlím na hory nebo moře."
A jsem moc ráda, že vyšlo letos obojí. Moře bylo Ostsee (Darss) s kolem nalehko.
Zajímavě vyšel čas jízdy. Tam autem 7 hodin, na Usedom jsme tenkrát přijeli 7. den. Cesta tam i zpět autem 15 hodin, na kole 15 dnů.