od Sixtusu přímo přípravek na oprozuniny nebo Calcium Panthotenicum (40kč tuba-nesmrdí), maže se preventivně
Slysel jsem, ze je dobre sadlo z jezevcika...a dlouhosrstej je prej nej. A nebo zkus tygri mast:-) Prej je to slast:-)
Myslíš jako opruzenou řiť?
Hele tak malý mažeme zadek "RYBILKOU", jako já tenhle puch z mrtvejch ryb nemusim, ale jí to na ty opruzeniny evidentně dělá dobře. Normálně dětská mast na opruzeniny v lékárně, kýbl za pár kaček. Nebo když je hůř, tak jí na to dáváme bepanthen, trochu dražší, ale zase nesmrdí a líp se vtírá.
díky za radu ještě se poptám na nějaké dětské mastičky, ty ryby mě moc nepřitahujou.
tak ten bepanthen je lepší, bez jakéhokoli zápachu a účinkuje dobře. Malé ho dáváme na noc, jelikož už nám celou noc začala spát, tak aby nebyla ráno opruzená, jelikož jí mokrá plenka nepropbudí,tak má na noc to lepší. No a ráno má zadeček v pohodě. Rybinu má na den.
http://www.bepanthen.cz/bepanthen/use/index.asp
A pokud bys začal zčistajasna kojit, tak to můžeš použít i na bradavky. :-)
Na otlaky recept neznám, na opruzeniny odjakživa zásyp Aviril Baby (kojenecký pudr), ten je lepší, než s azulenem, ale i ten funguje. Odjakživa jsem s tím bez potíží a hlavně preventivně ošetřovala všechny dětské i větší prdelinky, co se mi bolavé dostaly pod ruku. Zásypy se jednou dobou odsuzovaly, že prý dělají žmolky a dráždí, ale především jako prevence opruzenin jsou k nezaplacení. Jen se musí nanášet nikoliv intenzivním sypáním, ale vždy čistým kouskem vaty rozetřít po kůži a přebytek pudru z kůže sklepnout. Při intentzivním zapocení omýt. vysušit a opakovat. Z mastí výborné dětské - já jim říkám prdelkové. V Brně pod názvem Ondřejovka - ta je výtečná, obdoba u nás pod názvem Vrchlabská mast. Opět nanášet ve slabé vrstvě, používám tyto obě masti i na hojení drobných ran a odřenin, za 4 dny zcela zahojen vnoučkův ukopnutý palec. Jiný recept neznám. :-))