Termín: 24.06.2022
Místo: Odry, Klokočůvek - Hotel U Maria skály
Stejně, jako pachatel, i my se vrátíme na místo činu. Na místo, kde se díky Luboši Pokorovi začala rodit nová tradice regionálních setkání (slehů) lehokol. Ubytování je domluveno v chatách. Za chatami je možno postavit stany. Sobotní oběd bude pravděpodobně v restauraci Bíla Holubice (Mokřinky)…
Tak to bude asi jedinný sraz,kterého se letos zůčastním.
Je třeba objednat místo v chatce dopředu,nebo se stačí domluvit po příjezdu?
Podle pokynů majitele stačí domluvit po příjezdu.
A severomoraváci si daj sraz 24. v Ostravě a múžem jet dudy. https://mapy.cz/s/makavumeko
zdar, v kolik hodin je na Bělském lese sraz?? Přidám se...
Zatím není domluveno místo srazu ani čas. Je to ještě daleko
dej pak vědět co a jak... aŤ nejedu pak sám ...
Jak sám? Chceš chatku pro tři a jedeš sám. Sraz a cestu pošlu včas. Možná organizace spadne na mně.
proč, neplánuješ přijet jinam? to by byla škoda
Už jsem vetchý stařík,MSSL jsem loni vynechal,abych si odpočinul před Slovinskem,tak ho letos nemůžu vynechat,no a ostatní srazy absolvuji dle aktualního stavu mé tělesné schránky.
Když jsem psal severomoraváky, měl jsem namysli okolí Ostravy. Sám jsem z té černé ďury a nezastavitelní,papja a zazvur jsou mí sousedé.
Černá ďura už neplatí, spíše smogová. V tom ale nejsme sami. Těch smogových oblastí a hlavně měst je spousta, bohužel.
já to pochopila, je mi jasné, že do Čech byste nejeli :-)
Proč?
Žíjem jen jedmou a když si to člověk dobře naplánuje, tak ke konci května bývá SVČ sleh, pak JM sleh a nějakou oklikou se dá pak přijet na MSSL, a je to. A třetí víkend v červnu bývala ještě K 24.
Je to jen o tom mít dost času a chtít.:-D
To je ale daleko... teda datumově, ne kilometrově.
I když do té doby nedojde k převratu, tak zajet si tam na otočku a posvačit lepeňák před hospodou zakázat nejde.
Těším se, že se zas potkáme.
Poprvé jsem chyběl, asi jsem ještě neměl lehokolo. Kdy to vlastně bylo?
Kdysi mi říkal Luboš, že první setkání chtěl udělat jako regionální, ale omylem rozeslal pozvánku všem a tak bylo setkání celostátní (pokud se nepletu, tak v Hradci nad Moravicí).
Pak další rok se mu to povedlo a bylo první MSSL. Byl konec června 2006 a já stavěl své první lehokolo.
Takže asi tak.
2004 dělal Luboš cíleně celostátní sraz v Opavě.
Na první regionální, na Maria skále, pozval omylem jenom mě.
Vyjeli bysme z Holomóca zase společně?
Tentokrát bych asi nejel přes Holomóc, což tě mrzet nemusí, protože předpokládám příjezd v sobotu ráno a odjezd v noci na nedělu.
Odhaduju něco přes stovku a ani tu trasu není potřeba plánovat v mapě.
Počkáme, co se na nás do té doby vymyslí.
těším se moc... od 1976 jsem tam jezdil na tabor "Klevarova louka" a pak už na vandry... nádherný kraj, divočina, zvlášť ještě na bolševika, kdy tam bylo liduprázdno, bo tam vládli vojáci a trampové ..
Jedu po ose:^)
já taky, mám to jen cca 55km
Já taky Přerov - Výkleky - Kozlov -Potštát Luboměř - Spálov - Klokočůvek.Před Kozlovem loni začali cestáři zgruntu spravovat kus bývalé betonky,snad to bude už průjezdné.Tož přidá se někdo na této trase?
Hledám teda cestu z Holomóco, jestli jsem Radka pochopil, tak přes něj nepojede, takže bych se se synovcem asi připojil cestou. Zatím jsem to neřešil, nemám vyřešenou ještě jízdu se spodníma řídítkama.
Jako možný bod setkání se nabízí most přes dálnicí za Výklekama - začátek stoupání na Kozlov.Je dostčasu domluvit se.Sešup ze Spálova na Klokočůvek je rychlý,ale to dáme.
ten sešup ze Spálova je kritický. cesta lesní "asfaltkou" co je samá díra. loni jsme to projeli s Blankou. nevšední zážitek.
Jedu z Prahy :^)
Jsem na tom stejně. Na jak dlouho odhaduješ dobu jízdy?
5-6 dní chci se podívat po okolí a pak to samé zpátky:^)
Bohužel to musím odvolat z pracovních důvodu tak snad na přes rok
Zdravím organizátory, jak je to s ubytováním?? Máme si rezervovat sami chatky anebo je již přibližně něco domluveno? Za sebe bych rezervoval chatku pro 3 osoby. díky a lehu zdar- Standa
ahoj, tak jsem si dnes zajel do kempu U Maria skaly.. Vedoucí mmi řekl, že kemp zprovozní až v červnu, ještě má odpojenou vodu.. jinak díky tomu, že tam má zedníky, měl navařeno a já dostal k obědu zelňačku. Supr byla... jinak pro všechny, platba za vše jen v hotovosti, aspoň je to napsáno při vstupu do restaurace. za měsíc ahoj-
Jak tam budeš dlouho,že bych se za Tebou podíval.
libore, jsem v lesích, zítra ráno zpět na chajdalipku
Společná cesta po vlastní ose z Ostravy na MSSL ale platí.
A sraz v Ostravě plánují u Dakoty, hodina zatím neznámá. Ale s ohledem na km bych navrhoval 10.00. Není kam spěchat, a pro elektro tuplem. duče
ahoj, jasně budu v 10 hodin na značkách u Dakoty..
odpoledne tam dojede má mBlanka s kamarádkou Radkou autem, jsou ještě v práci... Radka byla s námi loni na srazu lehokol na jižní Moravě... Název už si nevybavuji... velký kemp, a večer u ohně... zatím ahoj
Do kempu jsem se zatím nedovolal, snad místo bude.
Kdyby ne, domů to není daleko :-)
Vzal bych to příští týden z Olomouce rovnou z práce. Dovolenou musím šetřit, nečekaně nám nadělili celozávodku (v naprosto nepoužitelnou dobu).
Nepojedu severně jak minule do Budišova, ale přes Potštát.
Opravu silnice objedu přes kopečky lesem, už od Staměřic.
Tam je to pěkné a co mám Sixku, nebyl jsem tam už aspoň pět let, docela se těším i na tohle.
Ahoj, chcel som isť trasou cez Potštát, ale pišeš, že tam je oprava sinice, tak to asi nepojde.
Mezi Kozlovem a Potštátem se zgruntu opravuje silnice,varianta kterou pojedeme s Finnem a Zdenou je z Hranic přes Olšovec do Potštátu.V Hranicích můžeme být tak kolem 11.30 ,tak pokud by jsi byl v tuto dobu někde kolem,můžeme se spojit.
My si to objedem přes Odry.
to vám nezávidím ((-:
Ty jedeš Polskem?
Taky pojedeme přes Odry.
Jo,jo,
https://mapy.cz/s/dobeluvojo
Kudy dudy do Bavorova. A v kolik plánuješ být v Odrách, pokud jsou to Severomoravské Odry?
Právě jsem obdržel informaci, že restaurace Bílá Holubice je v sobotu pro veřejnost uzavřená. Pro nás zůstává možnost oběda s výběrem ze tří jídel:
1. Panenka,opečený brambor
2. Guláš
3. Kuřecí řízek
Potřeboval bych vědět do pátku, kolik porcí kterého jídla objednat.
Stačí když jednotlivá jídla obodujete.
1 guláš
Provokatére :-) (Papji),
mně to Mapy namalovaly rovně šeskrát delší :-).
Nevím, co máš na mysli? Kdysi se mi stalo, že jsem otevřel odkaz na trasu a táhlo mě to několikrát kolem zeměkoule. Po aktualizaci aplikace se vše srovnalo do patřičných vzdáleností.
Troch jsme upravily trasu, ať nejedem polnímy cestami.
Bylo to moc pěkné setkání i místo.
O ježdění až tak nešlo, ale v sobotu k večeru jsem si přidal ještě asi 60 km, trošku víc po lesích, pak třeba kolem pštrosí farmy u Radkova a nakonec by byla škoda vynechat Klokočov, když už jsme byli v Klokočůvku.
Z kempu jsem dnes odjížděl jako poslední, většina asi zmizela dřív, než jsem vůbec vylezl z postele.
Zpáteční cesta začala výjezdem na Spálov. Nedalo se odolat, když je tam úplně nový asfalt.
Dole se nějaká paní ptala, jestli to fakt vyjedu celé až nahoru. Když jsem řekl, že jo, tak už to nešlo vzít zpět.
No dělá to 200 metrů na 2 km, jen na jednom místě je stoupání přes 20 %, asi tak maximum pro můj nejlehčí převod a jinak se dá.
Ale co je to proti tomu, když je někdo zvyklý "za hranice všedních dnů" a jezdí taková stoupání ne 2 km, ale klidně přes 20 km a ve 40° vedru.
Tím nemyslím lehké silničky, ale cestovatele natěžko.
Tak jsem to odklikal ze seznamových map, kudy jsem to jel. První den jsem po ujetí 203 km, přespal kousek za Starým Městem. Netroufnul jsem si už motat se na Mohelničáku. Ani pak ráno druhý den, musel jsem to objet až do celkového stavu 314,8 km, (to zakufrování na Klokočov v tom není). Děkuji pořadatelům, za zorganizování srazu na tak pěkném místě, a že jsem se mohl tak krásně projet.
P.S. Pro vrchaře : nastoupáno 1934 m.
Dobrá akcia na peknom mieste. Konečne som sa dostala aj inde ako na Pálavu, kde som už ako doma. Nám s Vladom sa cesta trosku predĺžila a ledva sme stíhali posledný vlak z Kútov, ale s odretými ušami sme to dali (teda aspoň ja som mlela z posledného). To teplo a kopečky na začiatku bolo peklo. Toto bola za posledné roky moja najdlhšia trasa, nabudúce asi radšej kombinácia s vlakom. Už teraz sa teším sa na ďalšiu akciu, teda ak ma Vlado zoberie :)
Podzimní NaKolácký sraz 23.-28.9 ve Starém Městě Buchlovicích. Tam se vyřádíš aji bez Vlada.
No jo :) Už som to pozerala a tam to poznám. Chodievame do Koryčan, čiže okolie máme pojazdené. Par krát sme boli aj na hrade Cimburk, v podstate časť Chříbov v okolí Koryčan máme pojazdené. Ale bez Vlada to nepôjde, predsa len, parťák na cesty je parťák. Aj to pivo po ceste lepšie chutí.... :)
https://photos.app.goo.gl/hcDMNGro2aC6pk2x9