Československo s dětmi - rok 2020
2. část Vlastivěda pro naše dva puberťákyKapitola 1
Po Slovensku jsme v putování pokračovali u nás doma, po Čechách. Jak asi každý ví, cestování v roce 2020 bylo zkomplikované epidemií koronaviru. Dlouho jsem si nechtěla připustit, že se nikam do zahraničí…
"Já mám hladík".
Když jsem začal jezdit dálkově na kole, jezdil jsem zprvu sám. A měl jsem pečlivě šetřivý rozpočet, každé euro jsem v ruce obrátil dvakrát. A pak jsem poprvé jel s mým náctiletým dítětem a rychle jsem zjistil, že takhle tedy ne. Pochopil jsem, že dobré jídlo dělá dobrou náladu v týmu. :)
Jídlo a dobitý telefon aspoň na 90 % :-)
Tuhle jsem si četla nějaké zápisky ze starších dovolených na kole, ještě před dětma. Překvapilo mě, že jsme se tehdy stravovali vlastně převážně z našich zásob, vařili klidně i 2x denně (oběd a večeře). Jak se doba změnila, dneska s dětma preferujeme hospody, teplé obědy jsou základ.
Pravda ale, před cca patnácti, dvaceti lety nebylo možné se na takovém Slovensku rozumně najíst v nějaké hospodě, na nějaké hotovky (nebo menu alá 3,30 - 4,5 eur) tam člověk v podstatě nenarazil. A to se změnilo k lepšímu.
Soucítím s Peggy, protože živit dva puberťáky ve vývinu, vykonávající extrémní zátěž, to směřuje na uvalení hypotéky, protože ceny jídel v hospodě nechutně vyskočily nahoru.
Na druhou stranu, dovolená je jednou za rok, a z ní pak člověk zbytek roku čerpá sílu přežít pracovní proces, tak se nevyplatí moc šetřit.
Zaujala mě ta fotka s tím rybníčkem, kde to je prosím, je mi to nějak povědomý?
Rybníček je zde: https://mapy.cz/s/fuzezarera
ale doufám, že tam teď nebudou pánovi jezdit na nocleh davy ;-)