Ahojte, prosím mohl by mi někdo poradit, jak se správně nýtuje řetěz? Asi musím mít nýtovačku a nějaké nýty že? To se dá vše koupit v obchodě? Každý řetěz má své nýty? Chtěl bych si koupit nový řetěz, ale nevím jaký mám, co s tím? Mám 24 rychlostí a starý je od Shimana, ale druh nevím.
Kup si řetěz SH IG51 nebo lépe SRAM stejné kvality (označení z hlavy neznám) a pro začátek si ho nech namontovat v servisu, protože bude třeba ho zkrátit. Nýtování si nech ukázat, blbě se to vysvětluje. Náhradní čepy na shimano se dají koupit, sram je lepší spojit rozebíratelnou spojkou.
Sram 38, nebo možná raději 48
Nýty nepotřebuješ, jsou přece v řetězu a jsou to čepy. Kup si přípravek na řetěz a měrku. Je to velmi jednoduché, jen budeš jako prase od toho řetězu. A čím kvalitnější řetěz, tím déle vydrží. Jen si nekupuj řetěz na 9-ti kolo. A podle toho jak je dlouho jetý uvidíš, jestli půjde i 8-kolo do kytek. Ale to chce další dva přípravky a zase je to jednoduché. Záleží, jestli na co šáhneš zkazíš nebo spravíš. podle toho se rozhodni pro servis nebo opačně.
http://www.nakole.cz/tipyatriky/clanek.php3?id=109
Čím kvalitnější řetěz, tím délé vydrží, ale pravděpodobně ti odejde kazeta.