Možností je v dnešní době přehŘšel!
Podívejme se na oba dva konce celého spektra možných prostředků.
Pomůcka na prvním obrázku vyřeší snadno a jednoduše třešeň i broskvoň tzv. na klíč, možná, že i obě najednou, a dokonce možná i se zahradním domkem, je-li dřevěný.
Naproti tomu pomůcka na druhém obrázku vyžaduje silnou vůli a paži, avšak přinese netušené zážitky smyslové i duševní.
Pokud jsem Ti pomohl, pak skromně podotýkám, že mám rád pistáciovou tyčinku Deli...
1. Žebřík opřít o korunu stromu, vylézt nahoru a ruční pilkou řezat.
2. Add 1, ale použít lehkou jednoruční motorovou pilu.
3. V OBI nebo v Bauhausu prodávají skládací duralový žebřík, který se dá použít i jako štafle. To pak stojí i v prostoru, pokud opoře o korunu nedůvěřuješ. Zbytek jako add. 1 nebo 2.
4. Vylézt na ten strom a řezat. U broskvoně to moc nejde, neboť je křehká a patrně tě neunese ani u kmene.
5. Jednou jsem v meruňkovém sadu používal dřevěný žebřík a dvě dlouhá bidla nahoře s kovovou vidlicí. Těmi bidly se podepřel do kříže ten žebřík, takže to vypadalo jako štafle. Docela se to kymácelo, ale zase se to dalo ustavit i v tom svahu toho meruňkového sadu. Takto tehdy probíhala sklizeň. Ale tehdy mi bylo 25 let, lezl jsem po skalách a tak jsem to rozdýchal a po chvíli se už ani nebál.