Dobrý den, potřebuji poradit. Včera jsem jel na starém kole favorit do cile. Kolo stalo venku a lehce zmoklo. A stala se mi takova vec,že se mi protočilo kolo v beranech.???? a tak nevim a nechapu jak se to mohlo jen tak stat? Mohl by jste mi nekdo poradit jestli je to mozne samo odsebe.
Předem děkuji za zpětnou vazbu.
S pozdravem Honza
Nerozumím. Otočila se ti vidle vůči beranům? Pokud ano, tak ji silou srovnej do správné polohy a utáhni šroub se šestihrannou matkou na vrcholu představce v prodloužení krku vidlice. Ten šroub dotlačuje klínek v souosých trubkách vidlice a představce. Jsou zasunuty do sebe a zaklíńeny tím klínkem. Je to třeba víc zaklínit. Ale pozor, ne zase na krev, poněvadž to také dokáže naprasknout jednu z těch trubek a pak se stratí úplně převod mezi berany a vidlí. Což také může být tvůj problém, že to tam prostě prasklo. Pokud se to zcela volně protáčí, tak je vevnitř zlomená vidlice. Ale na to bys ještě potřeboval nějakou ránu a ne jen déšť.
No normalně se protocila vidle vůči beranům. Spadl jsem na zem a byl jsem otresen tim co se stalo. Sebehli se znami jelikoz jsme byli na navsteve a nevim jestli to nekdo neudelal. Aby se neco stalo. Nechci nekoho obvinovat ale budu muset na sebe davat pozor.???? na tom kole jezdím porad a nikdy mi nespadlo. Divne je to ze tam jsem dojel v poradku. Bez znamek nejakych indispozici.
Tak to se asi opravdu zlomila ta vnější trubka od vidle a stratil se kontakt mezi vidlí a představcem. Možná jsi měl ten klínek přetažený, možná to dostalo ránu, možná jen únava meteriálu. Nyní se raději používají ahead spojení vidle a představce. Prostě se vidle vytáhne až nad úroveň krku rámu a předstvec se na ní nasadí kleštinou.
V každém případě gratuluji k dobrému konci, nezmiňuješ se o nemocnici.
Vidlice je na výmněnu. Vidlici od Favoritu celkem snadno seženeš.
Lidé mají různé nápady, už jsem víckrát slyšel o vyháknutí brzd a podobně, někteří bohužel nápady nedomýšlí. Mezi klukovinou a úkladnou vraždou tak může být velmi tenká hranice...
Ale těžko soudit, mohlo to být povolené už dlouho a jen čekat na poslední kapku (náraz), která řídítka uvolní. Taky tam mohlo něco prasknout, i to se stává. To, že se ti to předtím nikdy nestalo opravdu není důkaz sabotáže. Všechno je jednou poprvé... ;-)
Moc vam dekuji za reakce. A pravě nic neprasklo a je mi divne ze soused pribehl s klicem vse dotahl a ja jsem na kolo nasedl a odjel domů.
To je problém na několik dýmek. Buď rád, že se ti neprotočilo v cilovým sprintu.
A co Ti brání v tom to rozebrat a udělat pořádnou kontrolu? To je určitě lepší než jakékoliv rady na dálku.