Zdravim.
Vcera me poprvi stala divna zavada s dusi, ze vzduch sel s dusi ne pres gumu (v gume mam mleko), ne pres konec ventilku (ten jsem vyskousel vyumenit), ale asi pres plastovou cast ventilku.
Takze ted chci vyskouset novy druh dusi, viz obrazek.
Par krat jsem videl reklamu o prodeje v CR, ale zapomel ji ulozit.
Prosim, dejte vedet, kdo to prodava a jak se jmenuje tenhle druh dusi.
Proc to chci - zalepit pichlou dusi na mem kole trva 10 minut, ale vymenit dusi je to velmi obtizne, kolem 30 minut:(
A na silnice ja to urcite delat nechci, takze beznou nahradni duse na zlutem kole ani nemam.
Dekuji.
všechny kola i silničky jsem předělal na bezduše , kromě cx tam vozim tufo galusky32mm (tmel + trn v kapse)
Dekuji za radu:)
A jak vam to predelani na bezduse pomuze kdyz poskodi ventilek?
Naposled kdyz jsem jezdil se Starkami, na zeleznicnim prejezdu kluci meli az 2 defekty.
Ten kdo mel dusi za 5 minut vymenil duse a jel s nami dale.
Ten kdo mel bezdusi 10 minut to opravoval - ale to nefungovalo, takze pomalu jel domu.
Takze jsem neco jiz nasel:
https://www.kupkolo.cz/26-duse-pro-elektrokola...
Klicove slovo: otevrena nebo linearni duse.
To klíčové slovo je Gaadi. Před časem mě to zaujalo a tak sem o tom něco zjišťoval.
A objevovaly se tři typy zkušeností
1. V pohodě.
2. Místo kde se ty konce setkávají je při jízdě cítit
3. Brzo to začne utíkat na těch koncích, buď to není dobře zakončené nebo se ty konce o sebe rychle prošoupou.
Už se o tom dříve debatilo a co jsem tak pochytil zkušenosti - nouzovka, co nejdřív vyměnit za normální. Něco jako dojezdovka v autě.
Také dost dobře nemohu vymontovat zadní kolo,protože motor v něm nemá rozpojitelnou kabeláž a musel bych rozevřít příchytky na vidlici,odkrytovat řídící jednotku a opojit kabel až u ní. Navíc mám ještě na každé straně zadního kola vedle motoru PAS senzory a na zadní ose přišroubovaný stojan. Běžné vyzutí a zalepení provedu bez demontáže kola nastojato. Když musím vyndat duši,tak mi nezbývá,než kolo obrátit na sedlo a řídítka,zadní kolo,které už si předem vyzuji,jen povytáhnu z vidlice,vzniklou mezerou vyměním duši a kolo vrátím zpět. Tu dělenou duši bych za výhru nepovažoval.
Dekuji vsem za rady.
Za zadnim kole mam kolem 100kg zatez, takze urcite nechci mit problemy. Asi nic jineho nezustava, jen jak obvykle sundat kolo a vymenit dusi:(