Tak konečně došlo i na mě. Nebo spíš na moje brašny Sport Arsenal. Dámskou se mnou letos jely naposledy. Už nemá smysl je dále opravovat. S těžkým srdcem jsem je odložila a koupila nové (také SA, ale ty voděodolné).
Při prohlídce kumbálu jsem pak našla ještě další dvoje starší brašny.
Nechce se mi je rovnou vyhazovat. Vím, že dost lidí brašny používá místo neseséru na běžné výlety. Tak je zkrátka nabízím, zda by někdo neměl zájem.
Nechci za ně nic. Max úhradu případného poštovného.
Rozměry ani obsah netuším. Ale tipla bych si 15 - 20 litrů.
Látkové brašny Vape Sport - barva vínovo-černá.
Prostě klasika. Jezdila jsem s nimi více jak 10 let a sloužily dobře.
Závěs je na háky + suchý zip. Drželo to dobře.
Jedna brašna je nahoře už opravovaná a objevila se další dírka (vyznačeno červeně). To už se mi ale opravovat nechce.
Horní "spacákovou" brašnu k nim nemám.
prosím prosím.. o ty sport arsenaly bych měl zájem.
Slibuji jim důstojný důchod občasnou projižďku a Tobě fotku z "ostrého" použití :-)
....stará bolest čínské výroby- malá rezerva a neolemovaný materiál šušťákoviny...:-( To samé se mi stalo na černých SA z Cordury na bočním švu. Přitom by stačilo materiál místo stříhání krájet za horka(tím by se nemusel lemovat, ale konec by se zpevnil roztavením...:-)
To máš troje dobré starší a teď kupuješ další nové? To si zkoušela které ti budou víc slušet a líp půjdou ke kolu? :-)
U těch Vape Sport je dost vporuz spodní úchyt na popruh. Nakonec jsem to řešila gumicukem, kterým jsem brašnu obepnula.
Navíc všechny brašny jsou látkové, takže je do nich potřeba 1 - 2 igeliťáky. To je ale to nejmenší.
U těch SA už se mi nechce zašívat ten okraj a začíná se olupovat "pogumování" háků.
Hodně dlouho jsem odolávala nákupu nových brašen. Ale teď bych měla jet na týden a po delší době se stanem a na to už se mi s těmito brašnami nechce.
Tak jsem zkrátka obnovila výbavu a tyhle starší brašny už fakt používat nebudu.
Taky si můžeš založit sbírku brašen a pravnoučatům pak vyprávět s čím si jezdila :-)
Na cestách za nákupy by se (ty starší) ještě hodit mohly.
Na nakupy jezdim autem. A nehodlam to menit.
Ale bylo by stylové, kdyby cyklistická aktivistka aktivně diskutující na fóru pro podporu cyklistiky jezdila na nákupy na kole s brašnami.
Co je nebo neni stylove je mi dost u zadele. Pro me je podstatne, abych v ramci nakupu zaridila vse, co se v prubehu cca tydne doma nakupi. Takze nestylove zustanu u auta.
Navic ani omylem se necitim byti cyklistickou aktivistou ani ji nehodlam byti.
Na cylistickem foru diskutuji ruzni lide a nebudu otrokem kola jen proto, ze tu utrousim par prispevku.
Coby stylová cyklistka nakupuji cestou z práce, na kole. Nákup dělím spravedlivě mezi kabelku (alias stylový batoh, aby se tam vešel notebook a dalo se to tahat na zádech), skládací hadrovou tašku z decathlonu (pohotovostně v kabelce, s nákupem se akorát vejde do předního košíku) a předem vyzkoušené krabice, které se přesně vejdou do zadního košíčku (a na nich pak sedí ten batoh-kabelka ze zad). Nejlepší krabice pro tento účel jsou ty od levného vína nebo sangrie... Brašny by tak efektivní nebyly, takto se dá převézt nákup pro čtyřčlennou rodinu na týden, včetně vajec, jogurů a mlíka (občas mám pocit, že by se nám vyplatilo chovat u paneláku krávu a v bytě slepice...).
Ale brašny nechci, to jen jako případný tip :-)
Dokonáno jest, brašny mají nové šťastné majitele.
Pokud chcete plkat o nákupech brašnách nebo čemkoli jiném, klidně plkejte.
Z čeho jsou ti noví majitelé šťastní? Vyhráli ve Sportce?
Jak jsem slíbil, brašny mají své místo na polici, a občas je vezmu i ven.
zde fotka z dnešního venčení.
chovají se slušně, poslouchají ale predse jen, nejsme na sebe zatím zvyklí, tak je beru ven jen po jedné :-)
....moc tomu "venčení" poloprázdných brašen nedáváš. ty dva příčné pásky jsou na regulaci obsahu(aby brašna byla furt plná i poloprázdná a neplandala)... ;-)
vyndané věci(krabice sjídlem)
....ale si dáváš do nosu- nebo s tebou jela rodina? :-O :-))
Dneska jsem svoje kolo seznámila s novými brašnami :o)))
To je mame stejne,at to slouzi ja jsem spokojena.akorat si po vzoru Bu si asi na jednu nalepim usmev,abych vedela co kde mam.je to docela dobry napad.uzij si vylet,at moc neprsi
Já mám na jedné reflexní přívěsek smajlíka.
Ale co kde mám... Snažila jsem se balit tak, aby to mělo logiku, ale ta z části zmizela když jsem brašny dávala na kolo a musela obsahy brašen upravovat.
...mám v balení(asi jako každý)lety odzkoušený a mně vyhovující systém- do pravé vše na spaní(stan, kolíky, tyčky, plachtu pod stan, karimatku,spacák, spací oblečení,naf.polštářek. V levé náhr. oblečení, vaření, potraviny na dva dny(žel. rezerva)plachtu na kolo a bundu do deště. Brašny jsou přibližně stejné co do objemu i váhy. Pokud jedu na pár dní, jde do levé stan či spacák z pravé, pak se nemusí brašny značit....
Tak ať ti slouží. Já měl SportArzenály jen jednou, v roce 2012, od té doby mi nesmí do domu. Na druhou stranu, pro nějaké ježdění od postele k posteli to stačí.
Bohužel i moje nejnovější Ortlieby jsou materiálem horší než ty moje nestarší, z roku 2010 a to staré používám od jara do podzimu téměř denně při cestách do práce.
Jinak tip pro majitele Ortliebů, letos jsem objevil, že existuje sada organizérů do zadních brašen. Moc se mi to na dovolené osvědčilo.
https://www.azub.cz/3-dilny-set-vnitrnich...
Brašny jsem teď testla na týdenním putování a musím říct, že jsem velmi spokojená. Balí se skvěle, na kole sedí perfektně.
Na ten organizér jsem také narazila, když jsem kupovala brašny, ale moc mi nesedělo že je to takhle spojené a celé by se to muselo vždy vytáhnout.
Nicméně iniciovalo to nápad ušít si vlastní pytlíky na oblečení apod. - mám doma tenkou padákovinu, která je průsvitná a lehká, takže to byl ideální materiál. A musím říct, že tyhle sáčky byly fakt super. Konečně jsem měla oblečení roztříděné a nemusela jsem po brašnách norovat kde co mám.
Třídílny organizér spojený není- je to souprava tří samostatných dílů uzpůsobených tvaru brašny. Bohužel ke spodní i středdní se dostaneš jen po vytáhnutí všech. Lepší by bylo členění "na výšku...:-)
Z penny používám takové ty síťové pytlíčky na zeleninu. Jsou snad po 10,-Kč.
Pytlíčky jsme měli až dosud. Proti originálním organizérům je to nebe a dudy. I já, starý bordelář, jsem měl celých 12 dní v brašnách pořádek.
Jj, také jsem nad nimi uvažovala. A také mám dost sáčků na praní.
Ale pak jsem si zakázala lenost a pytlíčky jsem ušila - nějak tu padákovinu zpracovat musím. Ve skříni mi docela zabírá místo.
Do těch expedičních brašen od SA si dej pod krajní matice zevnitř nějaké široké podložky cca 50 mm jinak když o něco brašnou zavadíš, roztrhne se na tom šroubu. Roztrhl jsem dvě za loňský rok. Teď tam mám široké podložky z překližky.
Díky za tip!
doplním:
pokud potřebuji extrémně velkou podložku, dávám DIN440 tvz "dřevo-podložka" pro M6 má venkovní průměr 22mm.
rozměry dole v linku, na kusy buď slušné železářství nebo baumax a pod (pozinkované) Nerez je tak trochu problém.
po pravdě na těch 50 mm by to musela být tak podložka pro M14...
https://www.obchodprodilnu.cz/podlozka...
Tohle je průměr cca 40 mm po 3000 km (foto), těm 22 mm podložkám bych velkou šanci nedal. Zrovna včera jsem trefil sloupek co zabraňuje autům vjezd na cyklostezku a vydrželo to, bez toho by byl s brašnou konec. Až se vrátím, půjde tam pr. 80, 3 mm tlustý sklolaminát. Ta plastová deska, která tvoří stěnu se zdá pružná, ale není, při větším nárazu se to rozletí na kousky.
Tak už jsem trefil sloupek na cyklostezce, zapomeňte na 22 pr. podložku, musí to chránit tu plastovou desku až ke kraji.
Hmmm, tak to je radost...
Hele, ale to si musel ten sloupek vzít pořádně.
Iva podobně trefila levou Ortlíbkou ocelový sloupek. Brašna letěle z nosiče, závěs to vydržel, ale v boku brašny díra tak 4cm dlouhá. Aktuálně řeším jak ji opravit. Nemá někdo tip na opravu?
Zkus se zeptat u výrobce autoplachet na náklaďáky, materiál užívají podobný či stejný
Tak tak, mně takhle opravili Ortliebku ve Zvěřínku u Nymburka, je tam velký průmyslový areál, výrobce autoplachet, vzali kus odstřižku, žehličku, za chvilku bylo hotovo...
Díky. Šrouby, co koukají dovnitř brašny bych zatím viděla jako jediné mínus nových brašen.
Kup si v elektře kousek tepelně stahovací bužírky přiměřeného průměru. Nasaď, nahřej a už hlavy šroubu nebo matka nebudou nic trhat, po plastu bužírky vše sklouzne.
Teoreticky to zvládne i přelepení širokou sportpáskou nebo stříbrnou instalatérskou.
Velké mínus SA nepromokavých brašen jsou úchyty na nosič. Jednou mi za jízdy na hrbolech vyskočila z nosiče a než jsem zastavil, trochu se prodřela. Koupil jsem náhradní úchyty pro Ortlíby a již to nemá chybu i lépe se sundávají z nosiče.
Vždyť jsou k tomu plastové redukce, navíc se to dá utáhnout spodní gumou, nefunguje ani to? Já to nemohu posoudit, bo jezdím i s brašnou na nosiči.
Zase jsem trochu uklízela a vyhrabala jsem mapník a brašnu na řidítka.
Pokud by měl někdo zájem, přenechám - buď se podaří někde předat nebo za poštovné.
Taška na řidítka něco naježděno má (vozila jsem ji někdy v letech 2000 - 2006), ale pořád je ještě použitelná. Nahoře jsou suché zipy, na kterých kdysi byl mapník - ten už ale zřejmě vzal čas. Alespoň jsem ho zatím nikde nenašla.