Mam takovy problem. V prednim kole mam naboj Deore M-510 a v posledni dobe zacal nejak zlobit. Pri jizde mi v nem zaclo lupat. Kontroloval jsem konusy, kompletne vycistil, promazal a vysledek zadny. Kdyz kolo otocim na riditka, povolim rychloupinak a protocim, je videt ze chvilema ma tendenci otocit s celou osou.
Netusi nekdo cim to muze byt?
Jsem laik, ale hádal bych ložisko. Já bych dal servis, vysypat a zkontrolovat, nejspíš vyměnit.
Vyměň všechny kuličky i když vypadají dobře (ks je po po kuně) a bude to OK - pokud ovšem nemáš opotřebený konu nebo dráhy ve středu.
nedávno jsem náboj taky rozebral za účelem vyčištění a promazání a po sundání těch matek je tam takový hliníkový kryt kuliček (z vnější strany). na jedné straně šel vyndat těžko, na druhé vůbec (za použití přiměřené síly). Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je chyba tento kryt vytahovat, jestli se nemůže třeba poškodit anebo je to v pořádku... Když ho tam nechám, tak to nemůžu pořádně vyčistit si myslím... Poradíte mi? Díky
....hm tak to je prachovka... výrobce dooručuje vyndavat pomocí spešl vytahováku. Přední nába je většinou v pohodě, ale u zadní na straně ořechu ji radši nech na pokoji....
Diky. Jsem si nejdrive myslel, ze je to blba otazka, ale ukazuje se, ze nebyla...