Když jsem se vracel z projížďky na kole, tak u zmrzliny jsem potkal kamarády z dětství (dvojčata). Jezdí taky na kolech a slovo dalo slovo a tak, jak to mezi cyklisty bývá, už jsme se chlubili, co vše jsme na kolech objeli. Doporučili mi Kyjovské údolí. Je to u Krásné Lípy ve Šluknovském výběžku.…
Velice příjemné místo pro projížďku
Hezká trasa, jen si říkám, jak se každému líbí něco jiného. Já mám mnohem raději cestu od Zadní Doubice okolo Hadího pramene k Doubici, než "nudnou" asfaltku Kyjovským údolím :-)
Příště si vezmi zámek a pěšky si projdi cestu po skalách nad začátkem údolí. Výhledy sice skoro žádné, ale schůdky a římsy to vynahradí!
A ještě poznámka k místnímu názvosloví: Říčka je Křinice a Kytlice jsou "ty" (v Kytlicích, do Kytlic ...).
Jet okolo Hadího pramene jsem zvažoval, ale Mapy.cz mi ukazují, že cesta je uzavřená. Chystám se, že se tam vydám zase v září, tak snad ji do té doby otevřou.
Tu cestu po skalách si určitě projdu. Ty jsi tamní znalec, kdysi jsi mi doporučil jakousi cestu u Všemil a vzpomínám si na krásné výhledy do kraje.
Jo a díky za tu opravu češtiny.
K tomu Hadímu se dá kousek dojít od odpočívadla z tý hlavní lesní (cyklo), s kolem to dál po modrý neprojedeš a pěšky je to teď kvůli kůrovcový kalamitě uzavřený. Měl jsem na mysli tu cestu po které jsi jel.
Ona je to spíš němčina - Kirnitzsch, Kittlitz ...
Tohle je moc krasne udoli.
A az pojedes kolem Brtnickeho potoka, tak pamatuj, ze je to jediny potok u nas, ktery tece do Kopce :o)))
Na kraji Kopce, jen co se vyjelo z lesa, byvala hospoda. Tam se moc dobre doplnovala energie :o)))
Jj, uz jsem tam hodne dlouho nejela...
Dobrý.
Zprvu si říkám: co to je za nesmysl. Pak jsem si všimnul velkého K.
Už se těším, až tudy pojedu s vnoučaty, jak budou dávat pozor, kde teče potok do Kopce.
Fakt, dobrý.
Za ten krpal ti vnoucata rozhodne podekuji :o)))
Ale jestli je nahore porad ta hospoda, rychle ti odpusti :o)))
To je taky potřeba si vybrat ten správný směr jízdy :-)
Pak to sice může být do Kopce, ale docela slušným a oddychovým tempem.