https://www.garaz.cz/clanek/potrebujete-ridicak...
Ne, na kolo řidičák nepotřebujeme (tedy jestli byla ta otázka myšlená takhle).
Asi jsem to napsal blbě.A četl jsi ten článek?
Nedávno jsem ho sem někam dával taky.
Takže jo, četl a nic překvapivého jsem v něm nenašel.
V kostce je to asi tak, že "objevila se nová forma přepravy a zákonodárná moc vlaje zoufale na chvostě nové technologie"
Tento stav pravděpodobně vydrží tak dlouho, než to začne být "zajímavý problém", tedy než někdo někde (nevim jak) zničí na E-biku bez omezovače přecházející mateřskou školku nebo tak něco. Případně než někdo přijde s nějakým způsobem, jak vybírat prachy za to, že ti stát umožnil jezdit na Ekole. V německu už tuším nějaký jedinec přišel (zatím neúspěšně) s nápadem SPZ na kola, teď nevím jestli na všechny nebo jenom na elektriky. Pokud se cyklyistika masově rozšíří, nepřekvapilo by mě to ani tady...
Ano, četl. Není v něm nic jiného než zopakování stávajících předpisů (na kolo ani elektrokolo řidičák potřeba není, na malou motorku ano) a vysvětlení rozdílu mezi (elektro)kolem a malou motorkou.
Úvodní otázka se dala vyložit buď jako regulérní otázka, nebo jako úvod k další diskusi na téma jaké další předpisy potřebujeme. Myslel jsem, že se nasměrováním k první možnosti vyhneme té druhé :-).
Děti na ZŠ měly nějaké základy dopravní výchovy, leč distanční výuka tuto bohulibou činnost zrušila.
Jo, to si pamatuju, na tříkolce nebo šlapacím autíčku nebo co to bylo sem v zápalu při jízdě ze sedla zlomil osu.
Divíš se?
Dospělej chlap v šlapacím autíčku - to nemůže dopadnout dobře!