Už 2 dny seřizuju přehazovačku Acera, přehazuje bezchybně, ale při šlapání pořád "cvrliká", není to cvrlikání jako když chci přehodit, ale vychází to z koleček. Je to normální? dělá to i vám?
Nerozdelaval jsi ty kolecka? Promin, ale uz jsem jednou videl i nekoho, jak pri skladani spatne provlekl retez a docela mu drhl o ten ramecek, kde jsou rolnicky.
Ale má tam co cvrlikat,zkontroluj patku,její vyosení při pohledu zezadu a shora-velké kladky jsou na to velmi citlivé,zejm. když ještě horní není "plovoucí":-))))
A "necvrlika" ti retez o presmykac?
Cvrlikání může být způsobeno ohnutím oka, na kterém drží přehazka. Ve správném stavu by měla být přehazka (obě kladky) rovnoběžně s převodníky.
více třeba tady:
http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=39
Tak přesně to mám na svém XTku po tom karambolu v sobotu. Napřed jsem si toho nevšiml a zkusil jsem přehazku doseřídit, ale i když jsem doladil "střílení" řetězu (to jest to "cinkání", "cvrdlikání" či jak :o)), tak to pak začalo dělat ještě divnější věci.
Horší je, že tu hnutou patku (tak tomu laicky říkám) mám již podruhé během letoška. Tak nevím nevím kolik to ještě vydrží, zvlášt tímhle tempem ;o(((
Tak už mám první verdikt ze servisu. Ohnutá patka na 100%, důrazné doporučení na její výměnu (cca. 350 Kč od GT plus možná i týden dodací lhůty !!!!) vzhledem k riziku prasknutí té stávající. Navíc budou ještě přeměřovat, jestli není hnuté rameno přehazky.
Vypadá to, že si asi odpustím pády, nebo si přes přehazku nechám udělat decentní oblouk z kompozitu, aby jí to při pádu chránilo (standardně se dá sehnat jen jakási "klec", váží to přes půl kila a je to fakt ohavné).
Tak jako tak, když se začne přehazka takhle divně chovat, už vím co prověřit napoprvé.
přehazovačka je stará as 2 měsíce a zatím jsem ji nijak nerozebíral, jen čistil.
Jak narovnám to oko na kterém přehazka drží? Při pohledu zhora a zboku to vypadá rovně (od oka)
Zkus se podívat jako je to tady:
http://www.parktool.com/images_inc/repair_help...
Očko se rovná spešl přípravkem - nedoporučuji to dělat bez něj
Na takový "cvrlikání" si včera stěžovala manželka, tak jsem to zkoušel seřídit a spíš to bylo horší, nebo to skoro přestalo, ale zase blbě řadilo. Nakonec jsme zajeli k pumpě, wapkou jsem pročistil prostor mezi kolečky, řetěz a napínací kladky a už to ani necvrklo. Doma samo ještě po doschnutí trochu maziva.
Myslel jsem si, že když skoro nejezdí, že se o to nemusim starat :o)
tak jsem zkoušel od oka rovnat tu patku a trochu se to zlepšilo, jenže jsem to dělal od oka, nemáte někdo nějakou vychytávku, jak to vyrovnat přesně (bez kupovaní přípravku od parktoolu)
dík
...je-li patka výměnná dá se možná vyměnit :-)....
Zkus sundat prehazku a misto ni nasroubuj nejaky jiny zadni kolo.. zavit by mel pasovat... kdyz mas oba rafky dobre vycentrovany, je melo by byt videt , nebo zmerrit jestli jsou obe kola rovnobezne. Da se to tim druhym kolem i opatrne vyrovnat.
díky, vyzkouším to