V soboru jsem tam jel, trošku mě zklamalo značení, je trochu nedostačující. Dvakrát jsem jel jinudy než vede trasa. Poprvé jsem se z Louňovic vydal směr Kondrac, což byla asi moje blbost, měl jsem se pořádně podívat do mapy, podruhé jsem kdesi za Vracovicemi měl uhnout do leva, ale vůbec netušim, kde to mělo být? Žádnou směrovku jsem nazaregistroval a najednou jsem se ocitl v Křížově odkud jsem se zase napojoval na původní trasu. Jinak je mě taky divný, že jsem tam v sobotu v podvečer nepotkal jediného cyklistu. Zajímavé jsou nově vybudované zastávky s lavičkama a s mapkou a vždy nějakou tou pověstí nebo informací o Podblanicku. Povrch a profil trasy ucházející, řekl bych typická trasa pro crossové kolo, kterou zvládne každý průměrný cykloturista. Jinak je pěkné téměř během celé cesty pozorovat Blaník ze všech světových stran a doporučuji výlet doplnit o výjezd na Blaník. Na MTB je to v pohodě a s trochou citu se to nechá vyjet i na crossu.
V těh končinách je cyklistů fakt málo. Včera jsem tam taky nikoho nepotkala. Až při návratu z Votic jsem v dálce jednoho zahlédla. Jinak pište ,pište . Na Blaník se chytám ve středu nebo ve čtvrtek. V Louňovicích jsem nebyla už dva roky. Jsem tedy zvědavá , co je nového.
Minulý víkend, jsem na Louňovicku potkal cyklistů hromadu, tanto víkend žádné, je to podivný kraj :-)... Odkud jsi? Bydlím kousek od Votic, směrem na Benešov...
Od Benešova na druhou stranu. Z Poříčí. Když jsem líná se přihlásit tak Ane. , jinak Ane bez tečky.
Tak to jsi se docela svezla, z Poříčí do Louňovic a zpět, to už je hezkej kousek cesty :-)
Ani ne. Ani 100 to nebylo. Ještě jsem se stihla stavět na pokec ve Voticích u jednoho žiletkáře.
Hezký, v sobotu jsem jel 101km, ke konci už jsem lehce vypadával z tempa a to jsem ani nebyl na pokecu u žiletkáře :-) apropo, nebyl ten žiletkář náhodou Čanda?
Ne , ne . Čanda to není. Míla Šach. Čandu znám jen od vidění ze závodů. Fandím a dělám doprovod svým synům.
Minulou neděli jsme byli na Blaníku s výtvarníkama, bylo to supr. Vylezla jsem si zase jednou na rozhlednu. Celé okolí mi přijde dobře vynovené, cedulky...povídačky...
V Louňovicích jsme byli na obědě v hospodě /hádej, jak se jmenuje?/, bylo to fajn a nečekali jsme hodinu.
Na úpatí Blaníka je žulová vylštěná deska s nápisem: sem vkročila noha ...Klause. Nějak tak, jako že tam spočinul, chacha.