Začala sa mi objavovať závada motor sa točí ale reťazové kolo stojí. Pozeral som kolesá v prevodovke ale tie sú v poriadku. Deje sa to po prejdení cca 30-40km.Po nejakom čase motor beží normálne.Mám podozrenie, že odchádza nylonové kolo v mot.
Stretol sa niekto stým?
Nylonové koliesko obsahuje samosvorné ložisko, ak sú všetky ozubenia v poriadku tak je problém v ňom. Bude treba ho vymeniť. Tiež je dobré sa zamyslieť, či sa nestalo niečo čo mohlo spôsobiť jeho preťaženie.
To nylonové kolo mám náhradné.Pozeral som ho sú tam na vonkajších krajoch také malé válčeky a v strede sú zasa taká väčšie. Dúfam že sa mi to podarí odstrániť. Či som to nejak extrémne zaťažil netuším, snažím sa jazdiť ľahké prevody. Ale motor má 6300km a stať sa to mohlo. Inak je to 500W 36V.
No to nylonové koliesko je takým slabým miestom toho motora... Preto radšej každému rovno núkam HD-čko aj keď ten výkon nepotrebuje s tým že má používať 1-6 z 9-tich stupňov. A 7-9 len keby ho medveď naháňal :-)
Otvoril som to a kolo vyzerá ako nové len bolo plné tej čiernej vazelíny.nahodil som nové a zajtra to zložím nechcem hýbať s tým silikonom. Inak toho tam bolo od výroby hodne dosť ťažko sa toho zbavuje.