Ahoj, presel jsem z deviti rychlostniho Alivia na desitku. Jedna se o kompletni sadu Deore M6000. Vpredu mam jednoprevodnik 46 zubu od Lekkie (elektrokolo se stredovym pohonem Bafang BBS01 250W) Razeni chodi lip nez u devitky. Ale deje se ze na strednich pastorcich, prehazovacka nebo retez lehce cinka. Prehazovacku seridit umim uz leta… ale vzdy jsem mel 8 nebo 9 rychlosti. Dorazy na tohle nemaji vliv a B sroub mam nastaveny spravne. Kontroloval jsem i jestli neni kriva patka, mam na to rovnacku a vse je v poradku. nevite cim by to mohlo byt? Retez je specialne pro elektrokola typ: CN-E6090, kazeta je 11–42 typ: Shimano Deore / Tiagra HG500. Diky za pripadny rady.
Pokud je to 1x za cca 3 otáčky kola máš špatně spojený řetěz.
Taky může být málo namazaný.
Na stojanu (zvedniuté zadní kolo) Ti to taky cinká?
Děje se to hlavně při větším tahu. Na stojanu vůbec.
Takže se něco vlní a kroutí.
Tak buď se ti povede najít co se kroutí a cinká nebo budeš muset ubrat na záběru :-)
napadá mne málo dotažená kazeta nebo rychloupínák
JJ, vypadá utaženě, ale není.. povolit páčku, otočit maticí o ca půl otáčky a znova zamknout.. a vyzkoušet co to udělá.
Kazeta je lehce volna, ale tak jsem to mel na vsech kolech. Dotazeny to je na krev, otazka je mira volnosti, to se tezko lici takhle pres pismenka. Mam objednany novy zaplety na Deore, tak uvidime az nasadim, ale myslim si ze urcite mala vule je tam vzdycky.
Takhle těžko říct, dej to na stojan, toč klikama a koukej co tam někde do sebe naráží.
Na stojanu je to právě v pohodě.
Budeš muset na tom stojanu lehce přibržďovat kolo, aby byl řetěz v tahu. Může být jeden lehce zdeformivaný článek co cvakne o kazetu.
Vsechno bylo kupovany novy.
Já jsem svého Favorita také kupoval nového :D
Když blbě přeřadíš a silou kousneš řetěz mezi převodníky nebo mezi kazetu a rám, tak se ti jeden článek řetězu snadno zdeformuje. Pak je jen otázka náhody, zda to vadí nebo ne. No a rázem je z nového řetězu řetěz poškozený.
Dneska jsem koukal a zjistil jsem že kazeta se netočí úplně rovně ale mírně nahoru - dolů v jednom místě. Může to na to mít vliv? Kazeta je nová, tak asi spíš ořech, jak dostává kouř od motoru.