Termín: 01.01.2021
Místo: Praha, Travnatá plocha před oborou Hvězda směr Vypich
Akce bude probíhat průběžně celé dopoledne. Kdo má, vemte svého draka, kdo ne, přijeďte i bez něj. Na místě bude cca šest draků různé velikosti k zapůjčení. Dotazy na [email protected]
Já si říkala, jestli to zase nezopakovat. Jako by si mi četl myšlenky.
Tak když covid dá, s radostí se dostavím.
Každopádně už teď si přeju na Nový rok aby pofukovalo :o)))
No vidíš, a já si zase říkal, zdalipak se necháš opět zlákat.
Budu-li v Praze, což bych raději nebyl, tak rád přijedu. Pro jistotu to v prosinci připomeň.
Draku, platí to zítra?!? Kdy asi tak plánuješ příjezd na Vypich?!?
Mám tu mrně, takže se plánuji dostavit asi v 10h s prapotomkem a bez kola.
Platí. Ve "více o akci" je začátek 9:30. Vyjedu po sedmé, abych stihnul něco připravit. V deset tam budu, i kdyby se přihodil nějaký problém po cestě.
Ma lenost mi brani se prijet podivat.kazdopadne na vas budu myslet a moc obdivuju schopnost brzy vstavat.hodne stesti a priznivy vitr nejen na Novy rok
Jednou v roce (novoroční létání je jen jedno) by neměl být problém se vykopat z postele (pokud není člověk po Silvestru na šrot :-)), ale nevím, jak to máš daleko a hlavně, zda vůbec bude foukat. Je to dobrovolné, jen já tam jet musím, když už jsem si takovou ptákovinu vymyslel. Ať už s draky, nebo bez nich, každopádně Ti přeji hodně štěstí nejen v tom následujícím roce.
Zadne bujare oslavy za cely vecer 2 sklenicky vina a stejne jsem se mi vstavat nechtelo.pred polednem jsem vyjela do mistniho lesa a vzpominala,jak poustite draky v bezvetri.na kolo bylo dneska idealni pocasi.doufam,ze i ty pristi dny tohoto roku budou priznive i pro draky
S bezvětřím jsme si poradili. Vnučce jsme dráčka přivázali za kolo, a jak se krásně projela, a drak proletěl. Snad příští rok konečně bude i foukat. No a já se svezl skoro čtyřicet, jak na dálku, tak z Vypichu dolu i přes čtyřicet na rychlost.
Drak přijel skvěle vybaven a ukázal, že to s draky umí i v bezvětří.
Nakonec jsme pouštěli draky malé i velké a jednoho povozila Ema i za kolem.
Za nás naprostá spokojenost - draku moc díky. Ema byla naprosto nadšená. Splnil se jí zatím nesplněný sen - pouštěla draky :o)))
Fotek bude víc, ale až odjedou dětičky a trošku se zexhumuji.
To je optický klam, nebo ta věc na obrázku č. 2 má rozměry v řádu metrů?
Je to drak postavený během předloňské dovolené v Řecku. Kostra je bambusová, včetně středové spojky. A protože do letadla neberou nic delšího než 1,5 metru, tak jeho rozpětí je po sestavení těsně nad tři metry.
Tak to je od každého trochu, díky perspektivě to vypadá jako by to mělo minimálně dvojnásobek.
Já to nefotil :-) nemohu za to, že Tě to uvedlo v omyl. Měl jsem tam i dva draky těsně pod pět metrů, ale ty nemělo cenu tahat v tom bezvětří do vzduchu. Snad příští rok :-). Pokud to nemáš daleko, jsi zván.
Chvilku mi to trvalo, ale přece jenom se konečně podařilo - nějaké fotky z letošního novoročního pouštění draků
https://vrstevnice.rajce.idnes.cz/20210101...
P.S.
evčo, není ti to malé kolo nějak povědomé?!? :o)))
Moc děkuju za fotky, dnes jsem byl "trénovat", aby na té příští rok, létali ještě lépe. Byl by hřích, nevyužít tak krásné odpoledne.