Ahoj, minulý týden jsem byl jezdit v docela bahnivých podmínkách. Začalo se mi při propružení a zároveň při úplném odlehčení vidlice ozývat z prostoru hlavového složení lupavé zvuky. To už jsem dřív zažil a proto jsem rozebral, vyčistil a znovu namazal hlavové složení. Trochu to ustanulo, ale ne úplně. Začal už jsem trošku schízovat a hledat praskliny, ale nikde jsem nic nenašel. Teď jsem zkusil ještě jednu věc. Obrátil jsem kolo na řidítka, sundal přední kolo včetně osy (viz foto) a tlačil do obou noh vidlice opačným směrem a najednou slyším to samé lupání jako při jízdě. Nevíte, co by to mohlo způsobovat? Napadlo mě vyrazit misky a vyčistit je, ale musím si prvně pořídit vyražeč. V jednom ložisku, když jej sundám a prstem s ním točím, minimálně taky trošku lupe.
U ahead hlavového složení jsem to nezažil, ale u starého s představcem s klínkem to bylo každou chvíli. Uvolnily se matice utahující složení a hned to chytilo vůli v ložiskách a cvakalo to. Respektive, ta vůle tam byla vždy, jen to nesmělo být moc.
Zkus zabrzdit přední brzdu a cuknout kolem za řídítka dopředu a dozadu. Tím bys měl případnou vůli hlavového složení odkrýt.