Ahoj mam predni brzdu Shimano BR-M 447 a po vymene desticek dochazi pri brzdeni k vibrovani a susteni desticek, hlavne pokud zabrzdim vic. Pokud s destickami zahybu a pohnu treba i pojistnou zavlackou, tak se to na chvilku srovna a brzda brdi tise. Po chvili je opet vse spatne. Zkousel jsem i roztahnout trosku rozpernou pruzinku, protoze kotouce trosku skrtaly, ted uz neskrtaji vubec ,ale evidentne jsou i tak desticky v trmeni neposedne. Desticky mam od Kool Stop KS-D620 … Predtim jsem mel Shimano organicke a uz lehci a obrzdene a nepozoroval jsem tenhle problem. Je tomu mozno nejak pomoct? Nebo se mam kouknout po novejch brzdach? Zadni brzda Alivio,BR-M4000 stejne desky a zadny problem, Ale to je je mozne tim ze pri brzdeni jde vaha na predek, tak neni brzda tolik zatizena.
Možná děláš předčasné závěry. Píšeš,že když destičkami pohneš,tak se to na chvilku srovná. Třeba si ta brzda jednoduše potřebuje zvyknout na jinou polohu a po najetí nějakého počtu km a několikerém zabrždění se to usadí.
Zkus s něčím pohnout. Například zkus vyměnit ty destičky za jiné.
Nebo zkus roztáhnout ty přítlačné pístky, nasadit destičky a několikrát to silou zabrzdit. Aby si to celé nově sedlo a ustavilo se to vůči kotouči.
Bez experimentování asi nic nevymyslíš.
Povol lehce třmen, zabrzdi a třmen znovu utáhni. Tím se poloha třmenu a destiček srovná.
Nové destičky někdy škrtají, než si sednou. A sem tam i staré. Není to chyba, je to vlastnost.
Nestává se to u vidlic s větším průměrem kluzáků a pokud máš osu s větším průměrem (celá sestava je stabilnější).
Píše, že mu destičky neškrtají naprázdno, ale vibrují při brzdění. To je myslím jiný efekt, než se řeší srovnáním polohy třmenu a kotouče.
Ale je to jednoduché řešení hotové za cca 1 minutu. Pokud to nepomůže, tipoval bych levnou, měkkou vidlici (nebo i drahou, extra odlehčenou).
To jo na tom neco je. Koupil jsem Suntour Epixon a je pravda ze proti stary Marzochi Dirt Jam je mekci, dokonce jsem musel dat pryc kotouce IceTech ktery meli jinak otvory a vybrani a slusne ji rozvibrovaly. Kazdopadne pak to bylo v pohode az do vymeny desticek. Zkousel jsem brzdy vycistit, roztahnout pruzinky a srazit lehce hrany desticek, ale nejak to nepomaha. Pistky chodi dobre a brzdy jsem nedavno odvzdusnoval. Asi to bude kombinace mekci vidlice moji vahy a novych desek. je pravda ze ty KoolStopy byt jsou organicky maji primesy kovu a mozna se chovaji jinak. Asi si budu muset zvyknout. Davat pryc je nechci, brdi vic jak Shimana min ubyvaji a kotouce taky nejak nenici. Jen se bojim aby mi casem nevznikla vule ve futrech vidlice.
To by dávalo smysl. Nemám zkušenost se Suntour, ale měl jsem Marzocchi ETA model 2004. Vidlice byla sice těžká, ale neuvěřitelně pevná a nekroutila se. Na jednom ze svých kol jsem ji měl snad deset let, zažila chudinka hodně drsné zacházení, ale vůli ve futrech nikdy neměla. Cinkání destiček jsem neznal. V té době jsem koupil na jiné kolo karbonovou Pace a mohl jsem vyhodit zvonek (neee, zvonek bych si na kolo nedal!!!) :-)
Každopádně si myslím, že si to sedne a bude to v pohodě. Občasné cinknutí je normální.