;-) Centrum překonávám zásadně metrem, ale jsou jedinci kteří jezdí každý den do a skrz na kole ;-)
Jinak na krajích Prahy a v přilehlém okolí je ježdění hromada... Asi nejvíc na jihu... Který směr máš na mysli Ty?
No právě těch směrů tady moc neznám. Nejlépe, kdybych se dostal někam ven z Jarova nebo z Phy 10. To právě potřebuji zjistit kudy se vydat, abych neměl na tacháku 50km a ještě byl v Pze.
Z P10 je to dost dobré na Říčany, Mukařov, Jevany, Č. Brod, Sadská, Kersko apod. Dost dobré též přes Průhonice na Jirčany, Psáry a Jílové nebo Záhořanský potok do Davle atd. Nebo taky dolů na Zbraslav a na Cukrák, Jíloviště a Brdy. Doporučuji též podle Berounky kam to dojedeš. Já preferuji se podle ní vracet. Takže třeba horem na Hostivice, Č. Újezd, kolem Kačáku do Loděnice, Sv. Ján pod skalou, Srbsko a zpět. A aby ses nekodrcal přes Prahu, tak na Zličín do vezmi metrem.
V Praze máš všude metro a ještě k tomu tady jezdí vlaky do celý republiky.
Dá se jezdit všude. Na sever z Ládví nebo Dejvic při Vltavě, na západ je nejlepší jet asi ze Zličína, ale je možné jet i z Dejvci, třeba Šárkou. Na druhou stranu asi ze Skalky, Na východ a severovýchod od prahy je placka, na jihu jsou kopečky, který postupně rostou. Na sever jsou kopce u vltavy, Podřipsko je placka. Na západě jsou celkem rovinky až po Křivoklátsko. Nejradši mám Slánsko. Tam je největší klid. Ale od prahy je to kus.
Dík za rady. Nejraděj bych to asi vzal někudy Ze Zahr. Města nebo Hostivaře. Ještě zní zajímavě okolo té Berounky. Kde začít a kde se napojit na tu cestu?
Nejlepší je jet podél Berounky jen jedním směrem a nikoli tam a stejnou cestou zpět.Takže buď dojet vlakem do Berouna a odtud furt podél řeky směr Srbsko-Karlštejn-Řevnioce-Dobřichovice-všenory-Radotín přes Zlíchov na Smíchovské nádraží(viz cyklotrasa 3) anebo romantičtější trasa z metra Zličín-Rudná-Loděnice-sv.Jan pod Skalou-Srbsko a dál stejně viz výše uvedná trasa.
Tak z Hostivare k Hostivarske prehrade. Pak podel vody az podjedes tu silnici do Uhrinevse. Pak je tam takovej zabak a tam se jede mirne vlevo do Uhronevse. ty to vezmes vpravo a pres silnic bez provozu na Katerinky, pres most na D1 u Pruhonic.
Pak bych to nechal na nekom jinem.
Ale odhadem vlevo na posazavy, nebo vpravo pres pole Seberov, Kunratice, Modranska Rokle, ModranyZbraslav,Berounka.
A mas krasnou celodenni vyjizdku. Ale pak uz asi nic moc nenajedes. Odhadem tak 30km tam, 30zpet a kolik si das nevim. Ale na dobrej obed do Berouna tak +20 tam + 20 z5
Naskoc do metra a vystup na Hajich nebo Opatove.
Nahore v menu si najdi cyklotrasy, pak Praha a nakonec "Na západ od Prahy". Jsou dobre popsane a dostanes se s nima k Sazave a treba i Berounce.
Pokud chces zkusit neco ostrejsiho, zkus treba tohle:
http://www.velointest.cz/bikeclub/mapa.html
Jinak Praha z Holesovic na Jizni mesto ma jen +-20km. Z P10 jsi na okraji za 30+ minut.
Urcite lepsi parit se na kole a pekne si zajezdit nez se parit v metru a ted navic jeste s turistama :))
Navic na kole je zabava :) Dneska jsem pekne protahla svaly jednomu nakolakovi :) (a to jsem nejela o moc rychleji nez normalne)
jj, uznavam. I ten kopecek od Vltavy na Floru byl odpocinek.
Ale dobry prohnani. :-)
Teda co uz jsem jel sam. Ale 20,77km a prumer 20,7 vypada zajimave.