Jak chráníte svá kolena při zimní jízdě na kole před chladem a prostydnutím????
zapteplenyma capakama
Myslím, že jedno z nejoptimálnějších řešení jsou vlněné návleky třeba ze starých ponožek, zajištěné proti sklouznutí, spíše než předražené značkové cyklo návleky. Vlna a v současné době i materiály typu moira, pertex atd. mají vlastnost, že hřejí, ikdyž jsou navlhlé nebo prší.
Protže mám kolena poničená a to nejen zimou, nosím ortézy, které se nejčastěji vyrábějí z neoprenu. Ten hřeje výborné, ale po každém užití se musí proprat, odstranit sůl, která je s to ti kůži pod koleny úplně rozežrat.
S těma ponožkama to je dobrej nápad.
Jo to me nenapadlo, diky za napad s ponozkama...:)
Mám cyklistické kalhoty, kde přední část tvoří No vind a pohoda...
Jamam dlhe spodky z Moiry s kolenami opatrenymi neprofukom. Pouzivam ich aj na bezky.
A co používáte jako svrchní vrstvu? Není pak v tom moc teplo?
Dík za odpověď.
na vrch mam uz len tenke dlhe sponovky.
Su naozaj tenke, takze teplo v nich nie je.
Nemaju v rozkroku protibakterialnu vlozku a preto na bicykli mam aj cyklisticke kratasy (pod dlhymi sponovkami), na bezkach ich samozrejme nepotrebujem.
takze se ty moirovy gate se zateplenejma neprofukovejma kolenama vyplati ?
ja to resil jen navlekem na cyklogate, ale je fakt ze parkrat mi zima byla, ale jen nekolikrat za zimu, ale uz nikdy nechci zazit zimu na nohy a kolena, tam to je nejhorsi, este tak revma, brrrr
Prý existuje jedno základní pravidlo, kdy začít zakrývat klouby - tedy kolena a lokty. Jakmile klesne teplota po +15° měly by být tyhle klouby chráněny alespoň nějakou tenkou vrstvou.
Kdo tak nečiní, ten to prý v pozdním věku pozná...
Ono okrem teploty záleží aj na tom, či svieti slnko alebo nie; aký je vietor (teplý/studený), akým smerom a rýchlosťou fúka; mno a predovšetkým záleží akou rýchlosťou sa pohybujem.
Takže v lete okolo 25°C aj pri poprchaní (oblačno, slabý vietor) je mi väčšia zima ako cez babie leto alebo na jar, keď je 17°C, slnečno, bezvetrie.
asi sem extremista, ale vozim dlouhy gate kdyz je pod 20 stupnu, nejak si vzdycky predstavim co by se stalo kdybych spadl a navíc mi je zima už při 18 stupních, návleky vozím klidně i při 15 stupních, podle nálady a pocitu zimy
Ja som nosil tiež okolo 20°C ku kraťasom tenké návleky na nohy, ale na kolená je to málo, takže som ich potom nosil ohrnuté viackrát na kolenách. V jeseni som si kúpil 3/4 elasťáky s dvojitou vrstvou na kolenách. Teraz okolo 10°C som pod ne dával spodky (keď bol vietor, tak dvoje), ale aj tak by to chcelo ešte niečo na kolená a pri fučáku možno do rozkroku.
Tie tvoje neprefuk návleky na kolená sú tenké alebo zateplené? U nás v obchode som videl tri druhy: tenké, termo a termo s windstoperom. Ja by som chcel tenké s windstoperom, ale neviem, či to niekto vyrába a kde by sa to dalo zohnať.
Já mám zimní návleky s neprofukající vrstvou, a jsou fakt dobrý, až na tu cenu 490 ,- (axony).
Teď chci dělat něco podomácku, u vietnamců jsem koupil za 50,- (původně chtěli 70,-, ale tvářil jsem se asi dost divně, tak slevili) ty dámské bavlněné přiléhavé kalhoty = legíny, z nohavic jsem ustříhnul vždy dva a dva kusy, mezi ně vložím nějakou igelitovou fólii a prošiju.
Lidl (myslím zítra) prodáva nějaké vlněné návleky na kolena asi za 150,-, na fotce se zdají být dobré.
Já mám návleky na kolena a na ruce od Cycloscheinu - pár cca za 260,-- Kč a nemohu si je vynachválit.
Je ale fakt, že je využívám jen v době, kdy nenosím dlouhé kalhoty.
Když se ochladí, vezmu raději pod kalhoty dlouhé moirové spodky.
taky vozím trio pod cyklogatě, ale na kolena to je málo, raději nejdřív neprofo návleky na gatě a teprve v druhé fázi punčocháče z moiry