Jsem už celkem starý dědek, mezi cyklisty jsem veterán. Bylo horko, mne to docela unavilo a tak jsem si sedl na odpočívadle.
Kolem mne jezdily krásné dívky vymakané, štíhlé přitažlivé ham ham sexy postavičky. Mnohé z nich jezdily v roušce i když na cyklostezce nemusely. To je cudnost dnešní slušné dívky a slušného mládence.
Když jsem dědek, mohu porovnávat dnešní cudnost s cudností slušných dívek mého mládí a cudností dívek z vyprávění už tehdy starých lidí.
Dnešní cudná dívka má zahalen obličej ale nesrovnatelně ochotněji nežli kdysi svému příteli anebo kamarádovi ukazuje škatulu. Mnohdy se tak stává po jednom krásném večeru, následuje noc plná lásky s klukem sice sympatickým, avšak dosud neznámým. Nicméně i na té cylkostezce potřebuje mít obličej zahalený do roušky, Ani bych se nedivil kdyby měla po celou noc lásky zahalený obličej do roušky. Bez roušky by to bylo necudné.
Kdysi něco takového by bylo pro slušnou a cudnou dívku naprosto nemyslitelné a nepřístupné. Cudná a slušná dívka ukázala škatulu jedině až po svatbě, maximálně po zásnubách, když byl dohodnutý termín svatby, ale bylo mnoho takových, které se vdávaly jako čisté panny, k oltáři šly pod věncem. Ukazování škatule si nechávaly až na svatební noc. Rozhodně ne tak jak dnes, kdy škatulu dívky, která sama sebe považuje za slušnou už viděl kdekdo se souhlasem okolí. O svatbě ani zásnubách nebyla řeč, mnohdy ani sestěhování není na pořadu dne, nikomu to nevadí. Kdysi by to pověsti dívky dost zásadně překáželo.
Zato dřívější dívky mnohem ochotněji nežli dnes ukazovaly své překrásné obličeje. Ba co dím, že ochotněji, své obličeje tehdejší dívky ukazovaly naprosto volně. Tak se i ta cudnost dívek průběhem času stěhuje z jedné části těla na jinou a já jen tak přemítám, co bude ukazovat a co skrývat cudná, slušná dívka za nějakých dalších šedesát let, kdy já už tady nebudu?
Připomněl's mi jednoho člověka, co měl podíl na založení Strany mírného pokroku v mezích zákona.
Ten úvod o Škatulovi psal, podle stylu, Hašek?
Koukám, že tě ten Covid pěkně dorajtoval, že se ani nepamatuješ jak to doopravdy bylo.
Zlom byla 60-tá léta a příchod hormonální antikoncepce >> volná láska >> Hipíci, to byly časy, ty se už nevrátí!!! :-)
Jako děti jsme hrály "škatule škatule hejbejte se"... ale to asi byly jiný škatule, že jo...
Vidíš, taky dobrá hra - ta bude bavit ty naše malé hady.
Když jim vysvětlíš, co to synonymum znamená, tak ještě víc! :-)
Škatule, škatule si nepamatuju. My jsme hrávali flašku: to se roztočila flaška a na koho ukázala, musel dát kus svýho oděvu jako fant...
Prostě dědeček.
Ale nic si z toho nedělej.
Může být i hůř (nebo líp:-))
a budeš pradědeček:-)
Dnešní ženy jsou stejně cudné/necudné jako kdysi. Jen se jejich cudnost projevuje jinak. Stejně tak jejich ochota k sexu je stejná jak za časů našich prababiček.
Počátkem minulého století ženy koketovaly poodhaleným kotníčkem.
https://www.expres.cz/viral/vyvoj-damskych...
Když se jim mládenec líbil, ochotně mu dala stejně jak dávají ženy dnes. Víc poctivých panen nebylo, byly stejně úzkoprofilové jak dnes, jen motivace k falšování panenství byla větší.
Potraty řešily andělíčkářky, dnes kliniky. V čem je rozdíl? Představa že dřívější ženy byly podstatně cudnější než dnešní ženy je naivní.
Jo, vývoj plavek je zajímavý, u ženských se postupně ubíralo, u mužských se poslední desetiletí přidává.
V současnosti už i průměrné dvojdílné plavky dohromady zakrývají menší plochu drtivá většina pánských.
Takže kdo ví, zda za pár let nebude odhalený kotník u muže vrcholem neslušnosti? ;-)
Letos prý budou v módě "burkiny" :o)))
...nebo "trikiny" (rouška+ bikiny)!
Pokud byla v době nedostatku rouška vyrobena z horního dílu těch bikin, mohlo by to vypadat zajímavě... :-)
Ještě jsem nad tématem cudnosti přemýšlel a říkám si, že se trend netýká jen plavek, ale skoro všeho sportovního oblečení.
U cyklistiky je rozdíl ještě poměrně malý - dámské cyklokraťasy mívají o kus kratší nohavice než pánské, jinak bývá dres na pohled podobný.
U plážového volejbalu je rozdíl mnohem větší! Nestudoval jsem jejich pravidla, ale co člověk vidí v televizi, holky zásadně bikiny, muži kraťasy a tričko/tílko.
Podobně atletika - ženy krátký top a kalhotky (někdy kraťásky), muži kraťasy a tílko. Odhadem dvoj, možná trojnásobek materiálu.
A zatímco u vody je výběr plavek defakto záležitost vkusu, takže by se dalo diskutovat o (ne)cudnosti jednotlivců, řekl bych, že sportovci (zvlášť ti profi) na výběr ani moc nemají.
Takže kdo vlastně rozhoduje o tom, co lidi budou nosit a zda to bude cudné nebo necudné?
Neříkám, že by mi vadilo, když je na co koukat... :-) ... ale docela by mě zajímalo třeba zdůvodnění délky nohavic cyklokraťasů? ;-)
....u mužských cyklo jsou nohavice delší proto, aby líp držely a "nevachlaly se" v rozkroku(aspoň si myslím z praktické zkoušky)- ženy tam mají místa víc....;-)
Jakože by pánský střih s kratšíma nohavicema nedržel? Já měl za to, že to řeší gumičky na konci nohavic?
Není nad to se zjara opálit v delších a pak v průběhu roku muset pořídit jiné. A protože v létě už bývá výběr prachmizerný, vezmeš zavděk jakýmikoliv slušnými.
A ejhle, nohavičky nejsou o moc kratší. Sotva o půldruhého cenťáku. No, vypadá ta prasátkově růžová proužka úžasně :-)
Aha, takže ty bys naopak striktně předepsal jednu délku, aby ti kterékoliv sedly na milimetr přesně? To já se naopak snažil kraťasy střídat, cyklopálení rozmělnit a ideálně vytvořit gradient... :-)
To ale furt není argument, proč by dámská verze měla být kratší?
Že by to bylo tím, že mají hezčí nohy a je co předvést? :-)
Tak plážový volejbal vznikl jako kratochvíle na pláži, takže se logicky hraje v plavkách, v podstatě pointa toho sportu je čučet na ženský v plavkách. :-) Mám pocit, že tam je to dokonce v pravidlech. Jestli ta holá břich jestli i u atletiky je to v pravidlech nebo je to věc volby netuším.
U cyklistiky přeci jen bude hrát prim funkčnost, třeba u kraťas eleven mi skoro přijdou, že dámské mají delší nohavice, logicky se používá jiná vycpávka.
Že holky hrajou beach volejbal v plavkách mi logické připadá, už méně, že muži nemůžou bez trička. Teda já nevím, jak to mají v pravidlech (třeba někdo objasní), ale ze záběrů v televizi mi přišlo, že oblečení mají striktně dané?
Pravidla jsem podrobně četl akorát u triatlonu. Tam bez trička (zakrytého hrudníku) můžeš akorát plavat, na kolo ani běh nesmíš (hrozí diskvalifikace), holky absolvovat celý závod v plavkách můžou... i když ti, co to berou vážně stejně mají triatlonový dres.
Tak jen přemýšlím v duchu vejce nebo slepice, zda jsou dívky necudné, jak praví titulek nebo vlastně ani nemají na výběr a víc obléknout se často nemohou ani kdyby chtěly, protože třeba ty atletky prostě břicho ukázat musí? :-)
A zkusil's krátké triko jen po konec hrudní kosti a vzadu s hlubokým výstřihem? Navíc může být síťované, hustota tkaniny asi uvedená není.
Však ty holky nejsou "nahoře bez".
Nezkusil. :-)
A po popravdě jsem krátké pánské triko na nikom neviděl. To je prostě výsada holek ukazovat pupík...
Já myslím, že jsem na závodech za exota už kvůli lehokolu, takže nemusím být mermomocí průkopníkem i v oblečení... :-)
Navíc nemyslím, že bych zrovna já měl co ukazovat, spíš z pohledu programátora přemýšlím nad nesymetrií v zažitých pravidlech a módních trendech...
Ale k lehu by byl odhalenej pekáč šik a nemusíš mít strach, že si spálíš záda :-)
Se nesmíš bát. Normálně vezmi triko, střihni, dole udělej tunýlek (ši křížkama, ať je to pružné), navleč gumu a uvidíš, do roka to budou mít všichni :-)
Ti nevím, podle mínusu s tebou někdo nesouhlasí... :-)
Pekáč není, byť coby kancelářská krysa by mohlo být i hůře. Párkrát v létě jsem na lehokole jel bez trička a ideální to není, navíc se struktura ventisitu obtiskne do kůže, takže ani jako cesta k vodě se to neosvědčilo, padaly zbytečné otázky, co to mám na zádech za šrafování... :-D
Když zapracuješ na ramena kousek molitanu:
https://www.mamtex.cz/krejcovske-potreby...
získáš supr trojúhelník a pekáč ani nemusí být :-)
Na opěradlo si přehodíš osušku, když to barevně sladíš, budeš za hvězdu.
Se musíš trochu snažit.
Hele, to by asi řešilo tohle tričko, ne? A můžeš si ho koupit i ty! :-D
Nebo model pro štíhlé :o)
Tohle může být dobré v nějakém reflexním provedení v noci po nasvícení baterkou na dálku.
Týjo, to by nemuselo být špatné!
Ale v tom případě raději dlouhý rukáv a nejlépe i stejně pojaté kalhoty/legíny... spíše se to tedy hodí na klasické kolo, na lehokole by to příliš nevyniklo. Případně na noční orienťák... :-D
Ty infarkty, když byste se nenadále sjeli u kleštiček pověšených na hřbitovní bránu :-)
Ještě na téma trička - máte někdo zkušenosti s hydrophobic materiálem?
https://www.youtube.com/watch?v=mX2lp2_5JtU&...
Pokud to není podvod, ten materiál odpuzuje vodu už napořád nebo jen do prvního vyprání?
To neexistuje jiné než jen černé nebo bílé?
Každopádně soutěž miss mokré tričko by to spolehlivě zabilo! :-D
Jestli je "igelitové", tak může být vodotěsné do propíchnutí. Vodotěsné oboustranně :-)
To by určitě byla jedna z možností, jenže třeba tady tvrdí, že breathable a navíc cotton...
https://www.ebay.com/itm/Breathable-Anti-Dirty...
Samozřejmě Číňan může slibovat cokoliv a přitom prodávat igelit, tak mě zajímalo, zda někdo neví, v čem je finta?
Tentokrát by mě i zajímalo, za co byl ten mínus. Né, fakt nemám továrnu na trička... :-)
Z polyesteru se dělají hadry na deštníky. Nebo takové ty "šusťákové" nákupní tašky z toho bývaly. Šijou se z toho stany... To může odolávat vodě, oběma směry. Běžně se to kombinuje s přírodníma vláknama na oblečení.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Polyesterov%C3%A1...
Píšou, že je to 100% polyester:
https://www.amazon.com/gp/product/B01JAT5E0C...
tak tomuto říkám maso :
Asi je to o vkusu, ale mě zaujala víc ta kostra. Tohle z dálky nikdo nepochopí... červeno růžový tepláky, to bych nenosil... :-)
Ještě mě napadlo, že by ty kosti mohly být fosforescentní barvou, aby v noci samy svítily, ale to se asi neprodává...
Narazil jsem na článek o absurdním oblečení a fakt to vypadá divně, myslím, že tohle se Báro ani mezi cyklisty neprosadí! :-)
Ten poslední osíťkovanej je přesně to, co jsem ti navrhovala: vzdušné, lehké... proč ne?
No mně to na první pohled připadá jako zbytečný kus oblečení. U ženský má sportovní podprsenka (nebo jak se všechny ty crop topy nazývají) význam jak mechanický (podpůrný/stabilizační?), tak společenský (zakrývá část těla, kterou je stále neslušné veřejně odhalovat).
Jaký přínos má tohle? Řekl bych, že muž bez trička je společensky přijatelnější varianta (u vody v pohodě, do obchodu asi ne), navíc až se tohle opálí, bude dotyčný bez trička vypadat už hyperdivně... ;-)
Tak zbytečný to je určitě, ale psal's, že podle nějakých pravidel musíte mít zakrytý hrudník... Tohle by podmínku splnilo.
Pravidla? Jojo...
Tak jsem tedy hledal, jak to má aktuálně triatlon v ČR (vybral jsem jen relevantní body).
https://triatlon.cz/wp-content/uploads/pravidla...
...
Závodní dres (oblečení) může být jedno, nebo dvoudílný. Musí však zakrývat celý trup (torzo) zepředu, dvojdílné oblečení se nemusí překrývat. Záda mohou být odkrytá od pasu nahoru.
Závodníci mohou dále použít oblečení a vybavení specifikované v následujících kapitolách...
Minimální oblečení pro plavání tvoří pro muže neprůsvitné plavky, pro ženy neprůsvitné jedno nebo dvojdílné plavky.
Použití přídavné plavecké kombinézy pro plaveckou část je povoleno. Tato kombinéza musí být vyrobena z textilního materiálu a nesmí zakrývat ruce od ramenou dolů a nohy od kolen dolů.
Při cyklistické a běžecké části nesmí mít závodník obnaženu horní polovinu těla.
...
Tudíš bych soudil, že průhlednou podprsenkou by pravidla splněná nebyla. U plavek je to jasné, ty musí být neprůsvitné, zda by šlo tvrdit, že máš zakrytý trup, když je všechno vidět, je otázka, hádal bych že nikoliv. :-)
Navíc z formulace musí zakrývat celý trup zepředu, bych soudil, že tedy ani zkrácené neprůsvitné tričko nepomůže.
Formulace, že záda mohou být odkrytá od pasu nahoru, je potom očividně napsaná na míru dámských jednodílných plavek, ty jsou tudíš dostatečným oblečením pro celý závod...
Je ale fakt, že oproti specifikaci závodního kola, kde mají striktní limity v centimetrech, asi s oblečením není tolik problémů, aby to museli upřesňovat... :-)
Tak nevím - dívčí necudnost, rafinovanost nebo provokace? ;-)
https://youtu.be/DAT-1xmbxEs?t=16
Bezešvé elasťáky z LIDLu :o)))
Co si představit pod slovem bezešvé?
Schválně, co asi :o)))
Vzhledem ke zjevnému švu na zadku fakt nevím. :-)
Co je na tom tak nesrozumitelného, přece bezešvé Z LIDLU :-)
A platí i v tomhle případě pravidlo, že cyklistka měla jet naostro? ;-)
I proč ne, v tomto případě ji v tom nic nebrání, krom té cudnosti :-)
Furt špekuluješ, místo abys...tak to napíšu já, mně se takhle zezadu moc líbí :-)
To jo, já zase něco napíšu a dopadne to jak s tím zkráceným tričkem... dostanu od Báry radu, jak si ho ušít... takže ne, mně by to neslušelo! :-D
Zkus to obráceně a poradit ji ať na kole ukáže pekáč.
Báře nebo slečně v průsvitném?
Nene, na to jsem příliš nesmělý, já rozumuju jen z bezpečné vzdálenosti u počítače... :-)
No právě, si v bezpečné vzdálenosti tak můžeš radit :-))
Ta nejednotnost slangů, žádný jednotný slovník, žádná norma. Nicméně s čím jsem se tak celý život setkával, od školy, přes vojnu i v dospělosti, vždycky byl rozdíl mezi "pekáčem" a "pekáčem buchet". A to dost zásadní... :-)
To jo, jen mě pobavila představa té opačné rady :-)
Taky jste si hned všimli, že motorkám chybí registrační značky? ;-)
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi...
... kde ´sem to čet´:
Vztahová terapeutka radí "sex co nejdříve po seznámení, aby oba věděli, s čím mají do budoucna počítat, když ještě nejsou zaslepeni láskou"
Chystáš se na první rande?!?