Ahoj,zase ja ;/ Dnes jsem kontroloval dotazeni spoju zadni stavby. Zjistil jsem, ze vrchni sroub se protaci. Myslel jsem ze bude stacit 12ka klic (protikus) a stahnu to, jenze uz to bylo dorvane. Protacet se to asi ma, protoze, jak sroub, tak maticka dosedavaji na loziska. Nicmene, zacal jsem zkoumat dal a zjistil jsem ze, kdyz chytnu pevne pevne vahadlo, tak se da s tlumicem axialne do stran hybat (cca 1 mm). Za jizdy bych si toho nevsim, neni to vubec klepajici vakl a jde to dost ztuha. Napadlo me, jestli tam ta vule byt nema (alespon v radech desetin mm), kdyz je to kloubove pohyblive spojeni. Na obrazku je zelene zakotovana vule oka, ktere "chodi" mezi dvemi krouzky ( ty jsou zakotovany cervene). Je treba to nejak vymezit? Diky moc
Jdeš na to šikovně, jednou by se to dalo přehlédnout, ale dvakrát už obtížně :-))
Tenhle vakl nemá na nic vliv. Na novém tlumiči mám jen kovové prstýnky a taky nějakou desetinku to může cestovat. Na starém tam vedle kovových byly ještě dvě gumky. Ty to jakoby vymezily, ale když bych na tlumič zatlačil do boku, taky by se hnul. Čep je tam dost natěsno, takže tlumič po něm ani sám nijak necestuje.
Jeste jsem to byl premerit. Vile je tam z toho duvodu, ze vlozka (foto 1), ktera je ulozena v oku tlumice je o nejakych 0,8 mm delsi nez soucet tlumic+dva vnejsi krouzky (na fotu 2). Sroub s matici stahuje tu vlozku, nikoli ty dva krouzky, ktere by jinak stahovaly oko tlumice,proto tam je ten vakl.
To jo. Tlumič musí mít na čepu možnost pohybu. Sice jen nepatrně, ale na čepu se kýve.