Nemáš řetěz zbytečně dlouhý ? Má přehazka "brzdu" ?
To kolo má vše původní z výroby. přehazovačka je tam shimano deore shadow+ a řetěz se mi zdá v pohode.
To se mi nějak nepozává: kdyby tam ten napínák měl opodstatnění, tak ho tam dávaj už v prvovýrobě.
Mimochodem: tohle je dvoupřevodník? Nebo dokonce troj? A je vůbec možný na vícepřevodníky dát někde u sedlové rámové trubky napínák, když tam je přesmykač a ten řetěz nenabíhá nebo neopouští převodník v jedné svislé poloze ale ta jeho poloha se mění podle toho, na jaký převodník jedeš? Nevím...
Ano je to dvoupřevodník, na netu jsem našel pár napínáků např. tento Shaman. v popisu píšou, že lze použít pro 2-převdník, i s přesmykačem. je tam napsaný i způsob uchycení: BB-pod misku, ISCG nebo ISCG 05 , ve kterém se bohužel vůbec nevyznám :D
V prvé řadě se musíš podívat, jestli máš na rámu okolo středového složení díry se závitem. To jsou otvory na přichycení napínáku ISCG / ISCG 05. Rozdíl poznáš z tohoto odkazu:
https://www.manobike.com/en/aktualita/jak...
Pokud tam otvory nejsou, musíš použít napínák přímo pod misku - BB.
Napínák mám na DH biku, ale už ne na enduru a vůbec ne na XC. Řetěz mi nepadá ani při blbnutí v bike parcích, protože ho mám správně dlouhý a hlavně volím vhodný převod. To je důležité! Pokud jezdíš příliš lehký převod, řetěz plandá a může spadnout.
Než si koupíš napínák, zkus upravit styl řazení. Myslím, že ti to pomůže.
Tady jsem vygooglil i foto s napínákem, taký má 2-převodník.